Annonce
Esbjerg

Efter voldtægt af 28-årig kvinde: Flere har henvendt sig til politiet

Politiet vil stadig gerne høre fra eventuelle vidner til voldtægten i Exnersgade den 10. november. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der er endnu ikke anholdt nogen i forbindelse med den voldtægt og det røveri, som en 28-årig kvinde skulle have været udsat for den 10. november i Exnersgade, men politiet har fået henvendelser i sagen.

Esbjerg: Syd- og Sønderjyllands Politi leder stadig efter vidner til den voldtægt og det røveri, som en 28-årig kvinde skulle have været udsat for den 10. november klokken 22.30 på en trappe på åben gade i Exnersgade.

Politiet gik i offentligheden med signalement af tre formodede gerningsmænd fire dage efter episoden, og selv om politiet ikke ville oplyse, hvor i Exnersgade episoderne skulle have fundet sted, er der kommet henvendelser.

Det bekræfter kommunikationsmedarbejder Helle Lundberg.

- Vi har fået flere henvendelser i sagen, men der er ingen anholdte. Vi afventer svar på tekniske undersøgelser i sagen, og i mellemtiden vil vi stadig meget gerne høre fra folk, der kan have brugbare oplysninger i sagen. Det kan være personer, der mener at have set eller hørt noget i den forbindelse, eller folk, som mener at vide, hvem de mistænkte personer kan være ud fra signalementerne, siger Helle Lundberg.

Annonce

Henvendelse

Henvendelse i sagen kan ske til Syd- og Sønderjyllands Politi på telefon 114.

Signalement

I forbindelse med voldtægten og røveriet efterlyser politiet tre mænd.

Den ene er en mand på 20-25 år, mellemøstligt udseende, brun hud, cirka 168 centimeter høj og kraftig af bygning. Han havde kort, sort hår og kort, tæt sort skæg. Han var iført sort vindjakke, sort hættetrøje, cowboybukser, bælte, sneakers muligvis af mærket Nike, han talte dansk og blev kaldt "Ali".

Den anden mistænkte er en mand på cirka 20 år, dansk udseende med lys hud. Han er cirka 184 centimeter høj og spinkel af bygning. Han har lyst hår, en lang, tynd næse og er glatbarberet. Han var iført en grøn kasket og grå hættetrøje og talte dansk.

Den sidste mistænkte i sagen er en mand på 27-28 år, mellemøstligt udseende, brun hud, mellem 173 og 183 centimeter høj, han har sort, mellemlangt hår og kort, tæt sort skæg, og han talte dansk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];