Annonce
Vejen

Politiet lukker sag om ulve i indhegnet plantage: Alle regler er overholdt

Politiet modtog i april to politianmeldelser mod blandt andet Klelund Plantage, fordi tre ulve går i et indhegnet område sammen med deres byttedyr, såsom rådyr. Arkivfoto: Kasper Bertelsen
Syd- og Sønderjyllands Politi har undersøgt de to politianmeldelser, der er kommet mod blandt andet Klelund Plantage og Vejen Kommune. Men der er ikke noget at komme efter - alle regler er overholdt.

Natur: I slutningen af april modtog Syd- og Sønderjyllands Politi to politianmeldelser mod blandt andet Klelund Dyrehave og Vejen Kommune.

Politianmeldelserne drejede sig om, at plantagen og kommunen skulle overtræde dyreværnsloven, fordi de tillader de tre ulve, der er konstateret i  plantagen, at gå i den indhegnede plantage sammen med potentielle byttedyr som råvildt.

Det var blandt andet en person fra Facebookgruppen, der hedder "Stop indhegningerne i kommende national parker for dyrenes skyld," der har anmeldt dyrehave og kommune.

Annonce

Personen - og flere andre - var fortørnede over, at det kan være tilladt, at Klelund Plantage, der ligger syd for Hovborg, har tre ulve gående i en 1400 hektar stor indhegning sammen med blandt andet råvildt.

Reglerne er overholdt

Syd- og Sønderjyllands Politi har nu efterforsket anmeldelserne - og har valgt at lukke sagen.

- Vi har en enhed for kompliceret særlov. De har kigget på de her anmeldelser og har været dem grundigt igennem. Og de har konkluderet, at de gældende regler er overholdt. Der er ikke videre at foretage sig for politiet. Alle tilladelser er givet af Lindet Statsskovdistrikt efter den skovlov, der gjaldt dengang, og de er efterfølgende godkendt af Vejen Kommune også og af Varde Kommune, som har en lille del af det, fortæller Helle Lundberg, der er kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Politi.


Vi har en enhed for kompliceret særlov. De har kigget på de her anmeldelser og har været dem grundigt igennem. Og de har konkluderet, at de gældende regler er overholdt. Der er ikke videre at foretage sig for politiet.

Helle Lundberg, kommunikationsrådgiver, Syd- og Sønderjyllands Politi


Hun fortsætter:

- Ulvene er fredet som følge af EU's habitatsdirektiv og også jagt- og vildtforvaltningsloven herhjemme. Og som følge af fredningen har Klelund i samarbejde med Vejen Kommune spærret en del af området af for at sikre dem ro til at yngle. Afpærringen er markeret med skilte, som det skal være, så der er simpelthen ikke noget, der bryder mod nogen love i det, der er foretaget dernede, har vi konkluderet. Så derfor kommer den sag ikke videre. Og det har vi meddelt anmelderne og indehaverne af Klelund Dyrehave og kommunen.

Annonce

Anden ulvesag også lukket

Også en anden sag om ulve er blevet lukket. Det drejer sig om en sag, hvor en lokal jagtformand udtalte til JydskeVestkysten, at han er bekendt med et antal ulve, der er skudt i området.

Politiet har også undersøgt om afspærringen er skiltet korrekt. Det er den. Arkivfoto: Steen Rasmussen

- Den efterforskning er nu lukket ned, for det har vist sig, at han ikke kunne give et mere substantielt indhold end som så. Han kunne ikke angive hvem eller hvor eller hvilke ulve. Så derfor er vi ikke kommet længere med den, siger Helle Lundberg.

Ulvene i Klelund Plantage

Klelund Plantage blev etableret i 2010 og dækker et areal på 1415 hektar med en hegnslængde på 17 kilometer.

I løbet af vinteren 2020-2021 er der indvandret ulve i Klelund Plantage. DNA-analyser bekræfter, at der er tale om to hanulve og en hunulv.  Analyserne viser, at den ene han er danskfødt, mens den anden han og hunnen begge er indvandret fra Tyskland.

Ulven er fredet og omfattet af den strengeste beskyttelse i EU. Det betyder, at myndighederne er forpligtet til at sikre, at den ikke bliver forsætligt forstyrret - og særligt ikke i yngletiden.

Klelund Plantage har af Vejen Kommune fået tilladelse til at begrænse færdslen i cirka to tredjedele af plantagen frem til og med den 1. august, så de ynglende ulve kan få fred.

Klelund Plantage er privatejet af Sofie Kirk Kristiansen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Efter en komplet makeover er graffitien tilbage på busstationen: - Det er jo noget svineri, og de tager mine penge

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Vejen

Lokalråd bygger hytte til unge: - Det er en flok gode drenge, som trænger til et sted at opholde sig

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund

Hotel Propellen er blevet solgt: Skifter ejer den 1. oktober

Sport

NEKROLOG: Dansk cykelsport har mistet sit joviale anker

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

Annonce