Annonce
Vejen

Politiet lukker sag om ulve i indhegnet plantage: Alle regler er overholdt

Politiet modtog i april to politianmeldelser mod blandt andet Klelund Plantage, fordi tre ulve går i et indhegnet område sammen med deres byttedyr, såsom rådyr. Arkivfoto: Kasper Bertelsen
Syd- og Sønderjyllands Politi har undersøgt de to politianmeldelser, der er kommet mod blandt andet Klelund Plantage og Vejen Kommune. Men der er ikke noget at komme efter - alle regler er overholdt.

Natur: I slutningen af april modtog Syd- og Sønderjyllands Politi to politianmeldelser mod blandt andet Klelund Dyrehave og Vejen Kommune.

Politianmeldelserne drejede sig om, at plantagen og kommunen skulle overtræde dyreværnsloven, fordi de tillader de tre ulve, der er konstateret i  plantagen, at gå i den indhegnede plantage sammen med potentielle byttedyr som råvildt.

Det var blandt andet en person fra Facebookgruppen, der hedder "Stop indhegningerne i kommende national parker for dyrenes skyld," der har anmeldt dyrehave og kommune.

Annonce

Personen - og flere andre - var fortørnede over, at det kan være tilladt, at Klelund Plantage, der ligger syd for Hovborg, har tre ulve gående i en 1400 hektar stor indhegning sammen med blandt andet råvildt.

Reglerne er overholdt

Syd- og Sønderjyllands Politi har nu efterforsket anmeldelserne - og har valgt at lukke sagen.

- Vi har en enhed for kompliceret særlov. De har kigget på de her anmeldelser og har været dem grundigt igennem. Og de har konkluderet, at de gældende regler er overholdt. Der er ikke videre at foretage sig for politiet. Alle tilladelser er givet af Lindet Statsskovdistrikt efter den skovlov, der gjaldt dengang, og de er efterfølgende godkendt af Vejen Kommune også og af Varde Kommune, som har en lille del af det, fortæller Helle Lundberg, der er kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Politi.


Vi har en enhed for kompliceret særlov. De har kigget på de her anmeldelser og har været dem grundigt igennem. Og de har konkluderet, at de gældende regler er overholdt. Der er ikke videre at foretage sig for politiet.

Helle Lundberg, kommunikationsrådgiver, Syd- og Sønderjyllands Politi


Hun fortsætter:

- Ulvene er fredet som følge af EU's habitatsdirektiv og også jagt- og vildtforvaltningsloven herhjemme. Og som følge af fredningen har Klelund i samarbejde med Vejen Kommune spærret en del af området af for at sikre dem ro til at yngle. Afpærringen er markeret med skilte, som det skal være, så der er simpelthen ikke noget, der bryder mod nogen love i det, der er foretaget dernede, har vi konkluderet. Så derfor kommer den sag ikke videre. Og det har vi meddelt anmelderne og indehaverne af Klelund Dyrehave og kommunen.

Annonce

Anden ulvesag også lukket

Også en anden sag om ulve er blevet lukket. Det drejer sig om en sag, hvor en lokal jagtformand udtalte til JydskeVestkysten, at han er bekendt med et antal ulve, der er skudt i området.

Politiet har også undersøgt om afspærringen er skiltet korrekt. Det er den. Arkivfoto: Steen Rasmussen

- Den efterforskning er nu lukket ned, for det har vist sig, at han ikke kunne give et mere substantielt indhold end som så. Han kunne ikke angive hvem eller hvor eller hvilke ulve. Så derfor er vi ikke kommet længere med den, siger Helle Lundberg.

Ulvene i Klelund Plantage

Klelund Plantage blev etableret i 2010 og dækker et areal på 1415 hektar med en hegnslængde på 17 kilometer.

I løbet af vinteren 2020-2021 er der indvandret ulve i Klelund Plantage. DNA-analyser bekræfter, at der er tale om to hanulve og en hunulv.  Analyserne viser, at den ene han er danskfødt, mens den anden han og hunnen begge er indvandret fra Tyskland.

Ulven er fredet og omfattet af den strengeste beskyttelse i EU. Det betyder, at myndighederne er forpligtet til at sikre, at den ikke bliver forsætligt forstyrret - og særligt ikke i yngletiden.

Klelund Plantage har af Vejen Kommune fået tilladelse til at begrænse færdslen i cirka to tredjedele af plantagen frem til og med den 1. august, så de ynglende ulve kan få fred.

Klelund Plantage er privatejet af Sofie Kirk Kristiansen.

Annonce
Vejen For abonnenter

Fysioterapeut skiftede spor: Cecilie er gået i hundene

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Tønder

En har budt på sønderjysk campingplads, men må væbne sig med tålmodighed: Forhandlinger er sat på pause

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Kolding

Se video og kæmpe billedgalleri: Sådan blev Koldings næbhval obduceret

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Sønderborg

42-årig sigtet for at holde kvinde indespærret: Gennem tre måneder skulle han have voldtaget hende

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Kolding For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Annonce