Annonce
Esbjerg

Politiet takker nej til gratis pizza: - Vi vil ikke virke utaknemmelige og er glade for tanken

Mama Rosa har eksisteret på Fanøgade i 31 år. Mikail ejer i dag pizzariaet, som han har overtaget fra sin far. Foto: Mikkel Hausted Hansen
Et pizzaria i Esbjerg får ikke besøg af Syd- og Sønderjyllands Politi i morgen, som de nok ellers havde regnet med. Pizzariaet havde nemlig lovet betjentene gratis pizza, men det siger politiet venligt nej tak til, da de ikke må modtage gaver.
Annonce

Esbjerg: Pizzariaet Mama Rosa i Esbjerg brugte det meste af sin søndag på at levere 100 gratis pizzaer til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Samtidig lovede pizzariaet, at personalet på Skovbo-Centeret og Psykiatrien samt Esbjergs politibetjente kunne komme forbi og hente en gratis pizza mandag mellem klokken 15 og 21.

Pizzaerne er ment som en påskønnelse af den ekstraordinære indsats, som de offentlige myndigheder udøver i forbindelse med udbruddet af corona-virus.

Det er dog et tilbud, som betjentene bliver nødt til at sige nej tak til.

I en pressemeddelelse søndag aften skriver Syd- og Sønderjyllands Politi: "Et pizzaria i Esbjerg har ifølge jv.dk søndag tilbudt, at medarbejdere fra politiet kan hente gratis pizza mandag mellem klokken 15.00 og 21.00. Syd- og Sønderjyllands Politi sætter stor pris på tanken bag initiativet, at påskønne, at politiet og andre offentligt ansatte yder en ekstraordinær indsats i forbindelse med det aktuelle udbrud af coronavirus/covid-19. Men vi har venligt meddelt indehaveren af pizzeriaet, at vi ikke kan tage imod tilbuddet."

Reaktionen lægger sig op af lignende tilfælde i andre politikredse, for eksempel i Vejle, hvor betjentene også takkede nej til gratis pizza.

- Baggrunden herfor er, at politiet som offentlig myndighed ikke må modtage gratis pizzaer eller andre gaver. Vi ønsker ikke at virke utaknemmelige og er glade for tanken, der ligger bag, men vi må venligt takke nej til tilbuddet, oplyser chefpolitiinspektør Bjarne Sørensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce