x
Annonce
Esbjerg

Politiet takker nej til gratis pizza: - Vi vil ikke virke utaknemmelige og er glade for tanken

Mama Rosa har eksisteret på Fanøgade i 31 år. Mikail ejer i dag pizzariaet, som han har overtaget fra sin far. Foto: Mikkel Hausted Hansen
Et pizzaria i Esbjerg får ikke besøg af Syd- og Sønderjyllands Politi i morgen, som de nok ellers havde regnet med. Pizzariaet havde nemlig lovet betjentene gratis pizza, men det siger politiet venligt nej tak til, da de ikke må modtage gaver.

Esbjerg: Pizzariaet Mama Rosa i Esbjerg brugte det meste af sin søndag på at levere 100 gratis pizzaer til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Samtidig lovede pizzariaet, at personalet på Skovbo-Centeret og Psykiatrien samt Esbjergs politibetjente kunne komme forbi og hente en gratis pizza mandag mellem klokken 15 og 21.

Pizzaerne er ment som en påskønnelse af den ekstraordinære indsats, som de offentlige myndigheder udøver i forbindelse med udbruddet af corona-virus.

Det er dog et tilbud, som betjentene bliver nødt til at sige nej tak til.

I en pressemeddelelse søndag aften skriver Syd- og Sønderjyllands Politi: "Et pizzaria i Esbjerg har ifølge jv.dk søndag tilbudt, at medarbejdere fra politiet kan hente gratis pizza mandag mellem klokken 15.00 og 21.00. Syd- og Sønderjyllands Politi sætter stor pris på tanken bag initiativet, at påskønne, at politiet og andre offentligt ansatte yder en ekstraordinær indsats i forbindelse med det aktuelle udbrud af coronavirus/covid-19. Men vi har venligt meddelt indehaveren af pizzeriaet, at vi ikke kan tage imod tilbuddet."

Reaktionen lægger sig op af lignende tilfælde i andre politikredse, for eksempel i Vejle, hvor betjentene også takkede nej til gratis pizza.

- Baggrunden herfor er, at politiet som offentlig myndighed ikke må modtage gratis pizzaer eller andre gaver. Vi ønsker ikke at virke utaknemmelige og er glade for tanken, der ligger bag, men vi må venligt takke nej til tilbuddet, oplyser chefpolitiinspektør Bjarne Sørensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce