Annonce
Esbjerg

Politikere foreslår nyt udvalg under byrådet: Erhvervslivet skal have større politisk opmærksomhed

May-Britt Andrea Andersen (K) til venstre og De Radikales Anne Marie Geisler Andersen ønsker, at der skal oprettes et decideret erhvervsudvalg. Foto: Jacob Schultz
De Konservative og Radikale Venstre i Esbjerg Byråd har et fælles ønske om et nyt, politisk udvalg for erhverv. Udvalget skal styrke erhvervsvenligheden og have fokus på virksomhedernes vilkår i storkommunen.

Esbjerg: Esbjerg Kommune bør have et politisk udvalg med skarpt fokus på erhvervslivet og dets vilkår samt kommunens erhvervsvenlighed.

Det mener to byrådspolitikere - De Konservatives May-Britt Andrea Andersen og Radikale Venstres Anne Marie Geisler Andersen.

- Esbjerg Kommune bør have et erhvervsudvalg med fokus på at styrke erhvervsvenligheden. Der ligger så mange væsentlige opgaver på det område, som et politisk udvalg bør løfte. Det gælder eksempelvis hele Business Esbjergs indsats og iværksætteriet, som der er ved at komme mere gang i, samt dialogen og samarbejdet med erhvervslivets små og større virksomheder. Udvalgets kompetence bør også omfatte andre relevante aktører på området - for eksempel i forbindelse med nogle af de større erhvervspolitiske satsninger som Energiøen og Education Esbjerg, siger de to politikere.

Annonce

De to byrådsmedlemmers forslag taler direkte ind i den evaluering af selve den politiske udvalgsstruktur, som økonomiudvalget har igangsat forud for kommunalvalget og en ny byrådsperiode. Det overordnede formål er at vurdere tilfredsheden med den politiske udvalgsstruktur og se på, om der er behov for justeringer. I den forbindelse er der gennemført en spørgeskema-undersøgelse samt interviews med byrådspolitikerne, og en af del-konklusionerne er, at antallet af politiske udvalg ligger på et passende niveau.

Hverken May-Britt Andrea Andersen eller Anne Marie Geisler Andersen er fortalere for at få flere politiske udvalg eller ekstra omkostninger til aflønning af medlemmer af et nyt udvalg.

- Vi har ikke et ønske om hverken flere eller færre udvalg. For os er det et spørgsmål om indhold og fokus. Når man tænker over det, er det egentlig vildt, at en kommune som Esbjerg ikke har et decideret erhvervsudvalg. Stod det til mig, blev det også gerne et klima- og erhvervsudvalg, mener Anne Marie Geisler Andersen.

Sammenhængende indsats

Præcis hvor snitfladerne skal gå, når den politiske udvalgsstruktur ommøbleres, er de åbne overfor. Men de to politikere mener, at et nyt erhvervsudvalg også skal beskæftige sig med tiltrækning af nye virksomheder, arbejdskraft og selve markedsføringen af kommunen overfor tilflyttere og virksomheder. Ligeledes kunne udvalget stå for indsatsen med at sikre egnede områder til nye virksomheder og bidrage til at tiltrække flere offentlige arbejdspladser, mener May-Britt Andrea Andersen og Anne Marie Geisler Andersen.

For May-Britt Andrea Andersen er det væsentligt, at udvalget bliver et erhvervsudvalg. Om det så bliver koblet sammen med klima eller måske arbejdsmarkedsdelen er hun åben overfor:

- For mig er det centrale, at vi får sikret en sammenhængende og fokuseret indsats med fokus på at fremme vilkårene for erhvervslivet. Det er derfor, vi har foreslået, at kommunen får en samlet erhvervsfremme-strategi, og det er et arbejde som et sådant udvalg med fordel kunne sætte sig i spidsen for, mener hun. I øvrigt en strategi, som også Radikale Venstre bakker op om.

Ser til Sønderborg

  • Anne Marie Geisler Andersen (R) og May-Britt Andrea Andersen (K) har som led i deres overvejelser omkring et nyt erhvervsudvalg været i kontakt med Sønderborg Kommune, der har oprettet et erhvervsudvalg.
  • Udvalget blev oprettet i 2014. Året efter satte byrådet ord på ambitionen om at skabe erhvervs-service i topklasse. Dengang lå kommunen i bund som nr. 96 i Dansk Industris  opgørelse af erhvervsvenlighed - men er siden steget år for år.
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Team Esbjerg skal gøre alt for at tage Sandra Toft på ordet

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Aabenraa For abonnenter

23-årig fængslet i ny sønderjysk narkosag: Mistænkes for salg af kokain for mere end 200.000 kroner

Annonce