Annonce
Sønderborg

Politikere overvejer fremtiden for Det Sønderjyske Hus

Sundhedsudvalget vil diskutere, hvad der skal ske, når Det Sønderjyske Køkken lukker. De er dog enige om, at Frivillighedens Hus skal bestå. Arkivfoto: Claus Thorsted
Sundhedsudvalget vil have nye bud på, hvad man kan lave i Det Sønderjyske Hus, når Jesper Kock og Sune Axselsen lukker Det Sønderjyske Køkken ved udgangen af maj.

Sønderborg: Når Jesper Kock og Sune Axselsen stopper med udgangen af maj, vil Sundhedsudvalget have nye forslag til, hvad Det Sønderjyske Hus kan bruges til.

- Da vi åbnede i den øvre del af Perlegade, var det for at skabe mere liv i den ende af byen, og det synes jeg, at vi har gjort nu, siger Didde Lauritzen (S), som er næstformand i Sundhedsudvalget.

Hun har store roser til Jesper Kock og Sune Axselsen, som hun mener har trukket et stort læs med etableringen af Det Sønderjyske Køkken.

- Vi skal kigge på, om det stadigvæk skal være en café, eller om vi skal gå i en anden retning. Det er derfor, at vi har bedt forvaltningen om at komme med forslag til, hvad der skal ske. Det kan være, at vi kan skabe synergieffekter på en anden måde, siger hun.

Hun fortæller samtidig, at der i Sundhedsudvalget er bred enighed om, at Frivillighedens Hus skal bevares.

- I Sundhedsudvalget er der enighed om, at Frivillighedens Hus skal bestå og også fremadrettet være en væsentlig del af Det Sønderjyske Hus, siger næstformanden.

Hvad der skal ske i tiden fra, at Det Sønderjyske Køkken lukker og til en eventuel ny forpagter kan være klar, er endnu uvist.

Fremtiden afklares

Selvom det er uvist, hvad der skal ske, når Jesper Kock og Sune Axelsen lukker ved udgangen af maj, så har Ditte Lauritzen da et bud på, hvad der kan ske.

- Måske er der nogen af de frivillige foreninger, som kan bruge faciliteterne, fordi der er jo blandt andet mulighed for undervisning, siger næstformanden og fortsætter:

- Det er for tiden meget moderne med pop-up butikker, så det kan være en mulighed, at der er nogen, som kan se perspektiver i det henover sommeren.

Hun understreger dog, at hun udtaler sig for egen regning, men at hun mener, man skal overveje om fremtiden skal byde på noget andet end sønderjyske råvarer.

- Vi kan se nu, at der er mange, som er begyndt at bruge lokale råvarer, og slår sig op på, at de bruger lokale råvarer. Derfor kan det godt være, at vi skal prøve noget andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce