Annonce
Sønderborg

Nu er han dømt: Politimand stjal sine kollegers penge

Den 46-årige mand er ikke længere ansat ved Dansk Politi. Arkivfoto: Jesper Orry
En 46-årig tidligere politimand i Syd- & Sønderjyllands Politi er dømt for underslæb. Han var kasserer i to foreninger, der havde politimænd som medlemmer, og det var her han tog penge til sit privatforbrug.
Annonce

Han var politimand i Syd- & Sønderjyllands Politi og boede på Als. Men for fire år siden sluttede det ansættelsesforhold, da manden blev sigtet for underslæb. Torsdag blev han ved Retten i Sønderborg idømt tre måneders betinget fængsel for underslæb med en prøvetid på et år og med vilkår om at udføre arbejde for samfundet. Manden erkendte, og derfor blev sagen kørt som en tilståelsessag. Han arbejder i dag i en anden branche. Hvis han ikke selv havde forladt Dansk Politi, ville han være afskediget efter dommen.

Manden var kasserer i en lokal forening, hvor politifolk var medlemmer og mødtes i fritiden. Han var samtidig kasserer i et fælles råd for de lokale politiforeninger i hele Syd- & Sønderjyllands Politikreds. Han er dømt for underslæb i begge foreninger og for dokumentfalsk. Han fremstillede som kasserer i den lokale forening falske dokumenter, der skulle dokumentere årsregnskabet i foreningen ved hjælp af falske kontoudskrifter fra foreningens pengeinstitut.

I en periode fra december 2015 til juni 2017 har han som kasserer i den lokale forening taget cirka 37.000 kroner af sine kollegers og medlemmernes penge til sit eget privatforbrug. I 2016 brugte han yderligere 20.000 kroner af politikollegernes penge fra det fælles råd, hvori han også var kasserer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce