Annonce
Sønderborg

Nu er han dømt: Politimand stjal sine kollegers penge

Den 46-årige mand er ikke længere ansat ved Dansk Politi. Arkivfoto: Jesper Orry
En 46-årig tidligere politimand i Syd- & Sønderjyllands Politi er dømt for underslæb. Han var kasserer i to foreninger, der havde politimænd som medlemmer, og det var her han tog penge til sit privatforbrug.

Han var politimand i Syd- & Sønderjyllands Politi og boede på Als. Men for fire år siden sluttede det ansættelsesforhold, da manden blev sigtet for underslæb. Torsdag blev han ved Retten i Sønderborg idømt tre måneders betinget fængsel for underslæb med en prøvetid på et år og med vilkår om at udføre arbejde for samfundet. Manden erkendte, og derfor blev sagen kørt som en tilståelsessag. Han arbejder i dag i en anden branche. Hvis han ikke selv havde forladt Dansk Politi, ville han være afskediget efter dommen.

Manden var kasserer i en lokal forening, hvor politifolk var medlemmer og mødtes i fritiden. Han var samtidig kasserer i et fælles råd for de lokale politiforeninger i hele Syd- & Sønderjyllands Politikreds. Han er dømt for underslæb i begge foreninger og for dokumentfalsk. Han fremstillede som kasserer i den lokale forening falske dokumenter, der skulle dokumentere årsregnskabet i foreningen ved hjælp af falske kontoudskrifter fra foreningens pengeinstitut.

I en periode fra december 2015 til juni 2017 har han som kasserer i den lokale forening taget cirka 37.000 kroner af sine kollegers og medlemmernes penge til sit eget privatforbrug. I 2016 brugte han yderligere 20.000 kroner af politikollegernes penge fra det fælles råd, hvori han også var kasserer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce