Annonce
Esbjerg

Polytech A/S fik overrakt Den Gyldne Ambolt 2020

Det blev leverandør til vindmølleindustrien, Polytech A/S i Bramming, der i 2020 modtog JydskeVestkystens erhvervspris, Den Gyldne Ambolt. Prisen blev overrakt til adm. direktør Mads Kirkegaard af chefredaktør Mads Sandemann(th.) og borgmester Jesper Frost Rasmussen. Foto: Jacob Schultz
Chefredaktør Mads Sandemann mødte torsdag formiddag uventet op i Bramming sammen med Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen for at overrække JydskeVestkystens erhvervspris, Den Gyldne Ambolt, til vindmøllevirksomheden Polytech A/S.

Bramming: I foyeren hos Polytech i Bramming står allerede en statuette fra Børsen som Gazelle-virksomheden og en erhvervspris fra Spar Nord og BDO, men nu kan endnu en prominent pris pryde ankomsten for den hastigt ekspanderende vindmøllevirksomhed.

Faktisk så hastigt, at man i dag råder over et netværk af hele 12 lokationer med udbygninger og tilkøb i Brammings industrikvarter, efter Polytech har udvidet fra 35 medarbejdere i 2013 til i dag at have 800 fordelt over flere verdensdele.

Torsdag formiddag dukkede JydskeVestkystens chefredaktør Mads Sandemann uventet op på hovedkontoret på Industrivej sammen med Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V) for at overrække JydskeVestkystens erhvervspris, Den Gyldne Ambolt, til Polytech A/S og administrerende direktør Mads Kirkegaard.

Annonce

Virksomheden var også nomineret til prisen i 2019, men i år var der ingen tvivl hos dommerkomitéen om, hvem der skulle løbe med den prestigefyldte erhvervspris, der i 2020 uddeles for 36. gang.

- Siden 2019 har I gjort jer endnu mere positivt bemærket med både en fortsat imponerende vækst og flot indtjening i det seneste regnskab, der viste et overskud på 170 millioner kroner. I komitéen var vi helt enige om, at I til fulde opfylder fundatsen bag prisen om, at ambolten gives til en person eller virksomhed, der på særligt fremragende måde har taget initiativ eller vist en sjælden virkelyst i landsdelens erhvervsliv til gavn og glæde for samfundet, sagde Mads Sandemann i sin tale.

Lokalsamfundet

Han uddybede, at Polytech er et godt sted at arbejde, trækker viden på et højt niveau til det sydvestjyske område og som skaber masser af lokale arbejdspladser. Og det må man sige, at firmaet gør. Polytechs Head of HR, Gitte Christensen, forklarede, at da hun blev ansat i august 2019, var der 400 ansatte. I dag lyder tallet på 800, hvoraf de 540 arbejder i Bramming.

- Hos JydskeVestkysten ønsker vi at bidrage til at styrke sammenhængskraften og demokratiet i vores lokalsamfund, og være sammen om det lokale. Det lever I også op til samtidig med, at I er en global virksomhed, sagde Mads Sandemann, der sammen med en lille model af en gylden ambolt også overrakte en check på 15.000 kroner, øremærket til medarbejderformål.

Annonce

Hvordan kan vi fejre

Adm. direktør Mads Kirkegaard var naturligt nok stolt af prisen, og sagde med et smil på læben, at det ikke havde huet ham at blive nr. 2 i 2019.

- Det var første gang, vi prøvede det, og det ligger ikke rigtigt til os, men jeg er glad for, at vi nu er kommet med i det rigtigt fine selskab som modtagere af denne pris, sagde Mads Kirkegaard, der lod til at have det svært med, at han ikke med det samme kunne dele prisen med sine medarbejdere.

Coronarestriktioner gjorde nemlig, at det kun var en spinkel skare bestående af ham selv, CMO Jesper Sloth, Head of HR, Gitte Christensen, Head of marketing, Ulla Kamp Knudsen og medarbejder-repræsentant Mona Storgaard, der var inviteret med til prisoverrækkelsen.

- Jeg havde håbet, vi kunne samle alle mand, og vi nedsætter nu en gruppe af medarbejdere, der skal finde ud af, hvordan vi kan fejre det her. Det er træls, vi ikke kan det, for alle har arbejdet hårdt for dette, det er et stort skulderklap til alle medarbejdere, og jeg synes egentlig det er fuldt fortjent, hvad vi har opnået, sagde Mads Kirkegaard og forklarede, at der dog trods alt kom en foodtruck rundt til alle medarbejdere på dagen.

Også borgmester Jesper Frost Rasmussen roste den enorme holdindsats, der igennem flere år har kendetegnet Polytech.

- Den tilgang har sikret jer stor succes og vækst gennem en årrække, og I er efterhånden mange gange blevet hædret for at drive en velfungerende og sund virksomhed. Og I hviler ikke på laurbærrene. I vil fremad, I vil blive bedre, og det er altid imponerende og inspirerende at at opleve det drive og det engagement, der altid skinner igennem ved besøg i Bramming sagde Jesper Frost Rasmussen, mens Mads Kirkegaard med smil forklarede, at udviklingen ville fortsætte, og de derfor om et år gik efter at blive den første virksomhed, der er kåret til vinder af Den Gyldne Ambolt to år i træk.

Dommerkomiteen

Læsere har kunnet nominere virksomheder til Den Gyldne Ambolt, hvorefter en dommerkomité skulle udvælge vinderen for 2020. Ud over Mads Sandemann bestod dommerkomitéen af:

Birthe Christiansen, direktør Nic. Christiansen Holding i Kolding

Palle Guldager Kristensen, erhvervsdirektør, Danske Bank, Finanscenter Jylland Syd, Esbjerg,

Brian Lyst, Esbjerg, LO-formand i Esbjerg, Billund og Vejen

Keld Pedersen, Formand, 3F, Vojens.

Ulla Adolf, direktør, Adolf A/S, Varde

Henrik Meldgaard, adm. direktør for Meldgaard Gruppen i Aabenraa

Sidste års modtager af Den Gyldne Ambolt, Peter Mads Clausen, formand for Bitten og Mads Clausens Fond

Med i finalefeltet på tre virksomheder var også Petersen Tegl fra Egernsund og Kvist Industries i Årre.

På grund af coronarestriktioner var der kun få indbudte gæster til overrækkelsen af Den Gyldne Ambolt. Ud over chefredaktør Mads Sandemann var det blandt andet Head of marketing Ulla Kamp Knudsen, medarbejderrepræsentant Mona Storgaard og JydskeVestkystens Lisbeth Løye. Foto: Jacob Schultz
Det blev leverandør til vindenergi-industrien Polytech fra Brammen, som i 2020 vandt JydskeVestkystens erhvervspris, Den Gyldne Ambolt. Foto: Jacob Schultz
Adm. direktør Mads Kirkegaard nåede under tapasanretningen i forbindelse med prisoverrækkelsen også at vise slideshow af, hvad det er, Polytech arbejder med indenfor vindmølleindustrien. Foto: Jacob Schultz
Sammen med en statuette modtog Polytech også et beløb, der skal bruges på virksomhedens medarbejdere. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter fire års rumsteren i klagenævn er afgørelsen truffet:  Naturfolk sætter Esbjerg Kommune og virksomheder skakmat

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Kolding For abonnenter

Maskinvirksomhed fik stjålet minigravere til 900.000 kroner: Klippede hegn i stykker og brugte træpaller som rampe

Sønderborg

Påkørt af elcykel: 55-årig svært tilskadekommen kvinde fløjet til Odense

Esbjerg

Dummere end politiet tillader: Eftersøgt mand gjorde sig uheldigt bemærket

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Kolding For abonnenter

Hunden Vaks vækkede ejer, da værksted med traktorer og udstyr gik op i flammer: - Han får nok et ekstra kødben til jul

Esbjerg For abonnenter

Beskidte chaufførers kritik blev hørt: Nu vil Esbjerg Havn forbedre forholdene

Sydjylland

Flere kommuner oplever massive smittestigninger henover weekenden: En stikker af med 150 nye smittede siden fredag

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Navne

Så er det nye byråd på plads: Se, hvem der fik hvilke poster

Erhverv For abonnenter

Ny webshop satser på nyt og brugt: Per reparerer også cykler

Sønderborg For abonnenter

Socialudvalg siger nej til nødplan i hjemmeplejen

Annonce