Annonce
Aabenraa

Populært ægtepar er træt af rygter: - Nej, vi er ikke i familie med Britta Nielsen

Walter og Christa Jürgensen har været i vildrede med, om de skulle gå til avisen, men da de hørte, at folk nu taler om, at der er Britta Nielsen-penge involveret i den nye HavneGrillen, syntes de ikke, de havde noget valg. - Jeg er ud af en søskendeflok på ti, men Britta Nielsen er altså ikke en af dem, siger Christa Jürgensen, der er født og opvokset i Skovby på Løjt Land. Foto: Jan Sternkopf
Efter to år med rygter har Christa og Walter Jürgensen fået nok. De er ikke i familie med bedrageridømte Britta Nielsen - og deres nye HavneGrillen er ikke betalt med penge fra den store svindelsag, som onde tunger påstår.

Aabenraa: I næsten to år har de levet med rygterne. Men for en uges tid siden blev det for meget.

Nu vil ægteparret bag den populære HavneGrillen i Aabenraa, Christa og Walter Jürgensen, derfor én gang for alle have manet i jorden, at de skulle være i familie med den bedrageridømte Britta Nielsen, der i februar fik seks et halvt års fængsel for at have snydt den danske stat for 117 millioner kroner.

Hun skulle ifølge de sejlivede rygter være Christas søster.

Annonce

- Det begyndte ret kort tid efter, hun var blevet anholdt. Og jeg aner ikke, hvordan det er opstået. Det er rigtigt nok, at jeg er født Nielsen, og jeg har da også tre søstre, der hedder noget med B: Berit, Bente og Birgit. Men ingen Britta, fortæller en frustreret Christa Jürgensen, der flere gange har oplevet, at kunder i HavneGrillen nysgerrigt har stukket hovedet frem og spurgt: "Er det rigtigt, at Britta Nielsen er din søster?"

- Hver gang har jeg svaret "nej, nu må I lige styre jer" og bedt folk om at mane det rygte ned. Havde det været noget andet, kunne man måske godt have grinet af det, men det er altså ikke sjovt at blive kædet sammen med den sag, siger hun.

Det er virkelig ubehageligt

Det, der imidlertid slog hovedet på sømmet for ægteparret, var, da de forleden hørte, at der ved en komsammen i Løjt Kirkeby var blevet talt om, at det nok var Britta Nielsen-penge, der havde givet dem den nye, flotte grillbar på Strandpromenaden.

Da Britta Nielsen i november 2018 blev anholdt og fremstillet i retten i Sydafrika, var hun tynd og mørkhåret. Siden er der kommet frem fra en hesteauktion, hvor hun var lyshåret og havde mere sul på kroppen. Dér kunne hun måske godt ligne Christa Jürgensen lidt, men at gå og påstå, de er søskende ud fra det, er nu alligevel langt ude, mener den 67-årige sønderjyde. Arkivfoto: Siphiwe Sibeko/Ritzau Scanpix

- Det har vi hørt flere gange nu, og det er virkelig ubehageligt. Vi har altid fået lov til at kæmpe for vores penge, siger Christa Jürgensen og forstår slet ikke, hvordan folk kan få sig selv til at gå rundt og sige den slags.

Det er jo - som hun siger - almindeligt kendt, at det er Hans Michael Jebsens ejendomsskab, Stenbjerg Ejendomme A/S, der har opført og også ejer den nye HavneGrillen. Ægteparret Jürgensen forpagter den blot, efter de i 11 år havde ejet den gamle grillbar få meter derfra, der er blevet revet ned i forbindelse med områdefornyelsen.

- Det er godt, vi ikke også har købt ny bil, for hvad ville folk så ikke tro. Vi har jo nærmest ikke turdet gøre noget af frygt for, hvad der ville blive snakket om. Det har været meget, meget træls, siger Christa Jürgensen.


Vi håber, at der her vil få rygterne til at stoppe - og at de, der har spredt dem, har røde ører.

Christa Jürgensen


Skulle den 67-årige forpagter af HavneGrillen og hendes 11 år ældre ægtemand på et tidspunkt blive bedre kørende, så vil forklaringen være den enkle, at det har løftet omsætningen at være flyttet i nyt og flot med gode udenomsfaciliteter:

- Vi har selvfølgelig været lidt bekymrede for, om rygterne skulle få nogle kunder til at holde sig væk, men det ser heldigvis ikke ud til, at det er sket, siger Christa Jürgensen.

Jebsen var på besøg

  • Hans Michael Jebsen, der til daglig bor i Hongkong, er i øjeblikket hjemme i Danmark, og Christa Jürgensen fortæller, at skibsrederen i lørdags var forbi for at se den nye HavneGrillen, som er blevet opført ved siden af kontordomicilet Stenbjerghus, som Jebsens ejendomsselskab også står bag opførelsen af.
  • - Men vi havde så mange kunder på det tidspunkt, at han måtte sidde på stendiget og spise sin hotdog. Så vi blev enige om, at han får en rundvisning, når han til efteråret kommer hjem næste gang, fortæller Christa Jürgensen.
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Genforeningen betyder også meget i Kongehuset: Derfor er det vigtigt for både dronningen og sønderjyderne, at hun er med til fejringen

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Ejere af landejendom har mistet alt i kraftig brand: - Vi overlevede. Og det er det vigtigste

Annonce