Annonce
Tønder

Prins Joachim og familien flytter tilbage til Møgeltønder

Prins Joachim har altid haft en tæt tilknytning til Tønder og særligt Møgeltønder, hvor han sammen med familien prinsesse Marie og deres to børn Athena på 8 år og prins Henrik på 10 år nu flytter tilbage til. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Prins Joachim og familien er flyttet tilbage i Danmark, men det er ikke deres residens i København, familien rykker ind i, men derimod deres tidligere bolig, Schackenborg i Møgeltønder.
Annonce

Møgeltønder: Nu kan du igen støde på prins Joachim og resten af familien på indkøb i en af Tønders dagligvarebutikker eller på en gåtur i Slotsparken i Møgeltønder.

Prinsen er nemlig sammen med prinsesse Marie og deres to børn prinsesse Athena på otte år og prins Henrik, der den 4. maj fylder 11 år, flyttet ind på Schackenborg Slot i Møgeltønder. Det bekræfter Kongehuset overfor ugebladet Her og Nu.

JydskeVestkysten har talt med Kongehuset, men kommunikationsafdelingen vil ikke sige noget om, hvor længe familien vil bo på slottet, eller hvornår de er flyttet ind.

Men administrerende direktør for Schackenborg Fonden, Trine Jakobsen, fortæller til JydskeVestkysten, at det er en midlertidig indflytning på slottet ved den brostensbelagte vej i Møgeltønder:

- Opholdets varighed afhænger af, hvornår Paris åbner igen, siger hun.

Sidste år flyttede familien midlertidigt til Paris, hvor prins Joachim skulle gennemføre et 10-måneders kursus på det franske militærakademi. Men da coronakrisen ramte, måtte familie flytte tilbage til Danmark, hvor de i en måned har boet i deres villa i det Nordsjællandske, nærmere bestemt Klampenborg. Her måtte de dog flytte fra igen, idet villaen er fremlejet til Caroline Fleming indtil mindst sommer. Det skriver Her og Nu.

Skolerne har siden sidste uge taget imod de mindste elever fra 0. til 5. klasse. Prins Henrik og prinsesse Athena er begge skolesøgende, men det har ikke været muligt at få afklaret, om de deltager i undervisningen på den nærliggende skole i Møgeltønder, om de får privatundervisning eller om mor og far tager sig af undervisningen af de to børn.

- Opholdets varighed afhænger af, hvornår Paris åbner igen.

Trine Jakobsen, administrerende direktør for Schackenborg Fonden

Annonce

Dejligt med royalt besøg

Selvom indflytningen på slottet er midlertidig, er Trine Jakobsen glad for, at de royale igen indtager Schackenborg.

- Det er skønt og positivt, når vi har royalt besøg og splitflaget vajer ude foran slottet, siger hun.

Samtidig fortæller hun, at aktiviteterne på slottet er helt nede i gear i denne tid. Det skyldes dog ikke den royale familie, men derimod coronavirus.

Prins Joachim har gennem sin barndom og ungdom opholdt sig meget på slottet i Møgeltønder. I 1993 overtog han stedet, hvor han boede sammen med grevinde Alexandra indtil skilsmissen i 2005. Sidenhen flyttede prinsesse Marie ind på slottet. I 2014 meddelte hoffet, at Schackenborg Slot overgik til fondsdrift.

Derfor kan det stadig godt overraske, at familien vælger det store hvide slot i Møgeltønder som midlertidigt hjem.

- Det var jeg ikke klar over, udbryder graver ved kirken i Møgeltønder, Jens Nissen, da JydskeVestkysten kan fortælle ham, at prins Joachim med prinsesse Marie, prinsesse Athena og prins Henrik er flyttet ind på Schackenborg.

- Det er jo deres sommerhus, så det er fint, at de bruger det. Familien kommer jo forbi af og til, og det skal de have lov til, siger Jens Nissen.

Splitflaget i flagstangen på Schackenborg Slot indikerer, at der er royale på slottet. I dette tilfælde er splitflaget strøget til tops, fordi prins Joachim, prinsesse Marie og børnene prinsesse Athena og prins Henrik er flyttet ind midlertidigt. Foto: Cecilie Spottog Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-sportschef gav grønt lys til at starte festen

Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce