Annonce
Kolding

Radikal afhopper klar med nyt lokalt parti: Samarbejde bliver nøgleordet

Jesper Elkjær håber at få flere med sig ind i Samarbejdspartiet lynhurtigt, så en ny partiforening kan blive stiftet, og arbejdet hen mod næste valg kan komme i gang.  Foto: Mads Dalegaard
Samarbejde bliver nøgleordet i Jesper Elkjærs nye parti. Samarbejdspartiet, hedder det ganske enkelt - og nu opfordrer stifteren alle, der har lyst og interesse, til at melde sig under fanerne.

Kolding: En lille måneds tid efter at byrådsmedlem Jesper Elkjær gik ud med sin overraskende melding om, at han forlod Radikale Venstre på grund af samarbejdsproblemer med sin nye gruppefælle, den tidligere Venstrekvinde Merete Due Paarup, er han nu klar til at præsentere sit helt nye parti, som han stiller op til byrådsvalget for næste år.

Her kan man se Samarbejdspartiets nye logo. Illustration: Samarbejdspartiet

Samarbejdspartiet har han døbt sit parti, der som sit logo får et hjerte med fletmønster. Det skal symbolisere en stærk social profil, ordentlighed, tillid, netværk, samarbejde, særlig omsorg for dem, som har det svært, og respekt i det politiske arbejde, forklarer Jesper Elkjær.

- Vi vil faktisk gerne skabe resultater via samarbejde. Når man rækker en hånd ud, får man som regel et bedre resultat, i stedet for at få en masse fjender ved at gå ud med ultimative krav, siger Jesper Elkjær.

Annonce

Politisk siger han om sig selv, at "jeg har altid ligget i den absolut røde ende af Radikale Venstre". Nu opfordrer han ligesindede til at kigge forbi det nye partis hjemmeside på samarbejdspartiet.dk for at læse principprogrammet og se, om det er noget for dem.

- Jeg vil gerne høre fra enhver, som har en interesse i at være med. Jeg satser meget på, at der er nogle, som har lyst til at stille op til byrådsvalget sammen med mig, når de ser, hvad Samarbejdspartiet står for, siger Jesper Elkjær.

Næste skridt

Partistifteren oplyser, at han allerede har fået assistance fra folk, som vil hjælpe til med alt det organisatoriske arbejde, og at han selv uanset hvad stiller op til byrådsvalget i 2021.

- Men det bliver meget op ad bakke, hvis der ikke er andre, som vil stille op sammen med mig. Den helt store forskel fra næste og sidste valg er jo, at jeg dengang havde et stort, etableret politisk bagland, påpeger han.

Næste skridt er, at der skal stiftes en partiforening hurtigst muligt, og det sker, når de første 10 medlemmer har meldt sig ind i Samarbejdspartiet, hvilket man kan gøre på hjemmesiden og ved at indbetale et kontingent på 250 kroner om året.

Jesper Elkjær blev valgt ind i Kolding Byråd i 2014, hvor han ene mand har repræsenteret Radikale Venstre indtil december sidste år, da daværende byrådsmedlem for Venstre, Merete Due Paarup, skiftede parti. De to fremstod flere gange uenige for åbent tæppe i pressen - blandt andet hvad angår klapning af bundslam ved Trelde Næs og Eva Kjer Hansen (V) som muligt nyt bud på en borgmester i Kolding. Også Due Paarups politiske arbejdsform var Jesper Ekjær uenig i.

Blå Bog

  • Jesper Elkjær er 57 år, leder af Sprogskolen siden 2008, gift med Yvonne, som er familiebehandler i Kolding Kommune, far til fire børn på 24, 26, 31 og 33 år.
  • Født og opvokset i Kolding, uddannet lærer fra Kolding Seminarium i 1989.
  • Har tidligere arbejdet som lærer på Mellerup Skole ved Randers, Landerupgård, Bramdrup Skole, skoleleder i Hejls, skoleleder på Søndermarksskolen i Billund, skole- og kulturchef i Ammassalik Kommune i Østgrønland.
  • Startede lokalforeningen af Radikale Venstre i Christiansfeld i 1999.
  • Opstillet og valgt til Kolding Byråd i 2013, hvor han bl.a. er kulturudvalgsformand og medlem af økonomiudvalget.
  • Fritiden bruges på politik, guitarspil, sang, musik - lavede sidste år oneman-showet "Sandheden om kommunalpolitik".
  • Motion får han på romaskinen i kælderen i hjemmet på Hestehaven i Brændkjær.


Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerserie: Birgitte Grunnet elsker skaldyr om sommeren - og har set Spielberg-klassiker adskillige gange

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Kolding

Nedlukningen af nattelivet har betydet markant færre voldsepisoder i Kolding

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Næsten en tredjedel af beboerne i to områder i Kolding har ikke bestilt tid til vaccination

Indland

Sønderborg indfører badeforbud efter fabriksbrand

Sport

Mens du sov: Misser dansk OL-medalje med 15 hundrededele

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Esbjerg For abonnenter

Hvorfor skal det tage så lang tid? En læser undrer sig over svar om Ribes nye bydel

Annonce