Annonce
Sydjylland

Ungdomsidol med 30 cm køkkenkniv: Rapperen Jamaika fængslet for blodigt knivstikkeri

Jamaika har optrådt på Roskilde Festival og som her Spot-festival i Aarhus, og han har kontrakt med pladeselskabet Universal Music. Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Den 24-årige Jamaika med det borgerlige navn Sharmarke Omar Ali fængslet i tre uger - han nægter knivoverfaldet.
Annonce

Esbjerg: Bevæbnet med en 30 centimeter lang kniv skal den 24-årige rapper Jamaika have overfaldet en 23-årig kammerat i en lejlighed i Esbjerg.

Rapperen blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for rå og farlig vold og fængslet i tre uger for det blodige knivoverfald.

Han nægter sig skyldig og ville ikke udtale sig i retten. Jamaika med det borgerlige navn Sharmarke Omar Ali har været efterlyst over hele landet med foto i godt en uge, inden han onsdag aften blev anholdt i Vejen-området. Han er opvokset i Finlandsparken i Vejle med kriminalitet - og et stort talent inden for rapmusik.

Jamaika har optrådt på Roskilde Festival og Spot-festival i Aarhus, og han har kontrakt med pladeselskabet Universal Music.

Knivstikkeriet foregik ifølge offeret søndag morgen den 6. oktober ved sekstiden i en stor etageejendom med 109 ungdomsboliger ved havnen i Esbjerg

I retten sad Ali afslappet ved siden af sin forsvarer, som han kender fra tidligere retssager.

Rolig og fattet hørte han de alvorlige anklager blive remset op:

- Du sigtes for vold af særlig rå og farlig karakter ved gentagne gange at have slået offeret i hovedet med knyttet hånd.

- Med en køkkenkniv med et blad på 30 centimeter stak du flere gange ud mod den 23-årige mands hovedet, så han fik flere snitsår. Blandt andet et to centimeter dybt snitsår ved håndleddet, så en sene til en finger blev skåret over.

- Desuden forsøgte du at brænde ham med en tændt cigaret, lyd det fra anklageren.

Derfor bringer vi navn

  • Avisen bringer navnet på den fængslede Sharmarke Omar Ali, fordi rapperen er en kendt kunstner, som også selv har skrevet om knivsagen på de sociale medier.
  • Han har desuden været efterlyst af politiet med navn, foto og oplysninger.
  • Sharmarke Omar Ali med kunstnernavnet Jamaika har optrådt på Roskilde Festival og Spot-festival i Aarhus, og han har kontrakt med pladeselskabet Universal Music.
Annonce

Truede for at få anmeldelsen trukket tilbage

Mens opremsningen af det, der ligner rå afstraffelse, foregik, sad den tiltalte og rettede på sit korte, krøllede hår eller med foldede hænder iført en mørkeblå hættetrøje og løse bukser.

Imens fortsatte remsen med de påståede forbrydelser. Tre dage efter - onsdag den 9. oktober klokken 17.30 - gik rapperen igen i clinch med sit offer og truede ham med vold.

"Jeg knepper dig eller lignende, hvis du ikke trækker din politianmeldelse om vold tilbage".

Ali nægtede sig som nævnt skyldig i det hele, og dommeren besluttede derefter at lukke dørene af hensyn til politiets efterforskning og risikoen for, at oplysninger i pressen kan påvirke vidner.

JydskeVestkysten protesterede mod dørlukningen med henvisning til, at sagen har været massivt omtalt.

Ali er født og opvokset i Vejle og blev efterlyst af politiet den 19. november.

Annonce

Mikkel Hansen vågnede op til politibiler og afspæringer

Mikkel Hansen bor i ejendommen og vågnede op til politibiler og afspærringer den fatale søndag morgen.

- Jeg troede, at det var en øvelse, men da min forældre senere kom på besøg, så de blod ved hovedindgangen, fortæller han.

Det var betjente med en af politiets store kassevogne med teknisk udstyr, der afsøgte et afspærret område ved ejendommen. Formentlig har betjente søgt efter den store kniv.

Blodplamager og knivstikkeriet på 2. sal i den store nye boligafdeling med godt 150 lejligheder har vakt opsigt blandt beboerne

Overfaldet og rygter om narkosalg og jævnlig kraftig lugt af hash på en enkelt etage har fået flere af de nyindflyttede beboere til at flytte igen - eller overveje at flytte.

En kvinde tilbød således Mikkel Hansen at købe en vaskemaskine.

- Med en niårig datter tør jeg ikke bo her længere, forklarede hun mig, fortæller Mikkel Hansen, der ikke selv føler sig utryg i ejendommen.

Ifølge beboerne vil der blive sat videoovervågning op efter de tiltagende problemer ved de mange studie- og ungdomsboliger.

På samme måde kan beboere jævnligt opleve politiets patruljevogne på ejendommens p-plads og i området.

Politiet i gang med undersøgelser efter det blodige knivoverfald i Esbjerg. Foto: Mikkel Hansen
Mens rapperen Jamaika var efterlyst, hånede han åbenlyst politiet på de sociale medier. Screendump
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce