Annonce
Sønderborg

Redningsplan lykkedes: Landsby har fundet ny købmand

Efter flere års jagt er det nu lykkedes at finde en ny, der vil overtage Tandslets købmandsbutik. Foto:Timo Battefeld
Efter halvandet års søgen er der nu kommet styr på, hvem der skal drive købmandsbutikken i Tandslet videre.
Annonce

Tandslet: Det er nu kommet på plads, hvem der tager over efter købmand Bitten Møller, der ønsker at gå på efterløn. Ægteparret Lone og André Pickardt, der allerede driver Min Købmand i Sønderborg, tager over i Tandslet fra september.

- Det ville være så synd og overhovedet ikke give mening, hvis butikken skulle lukke, forklarer Lone Pickardt.

Hun vil jævnligt komme i butikken, men det bliver Preben Jørgensen, der bliver daglig bestyrer. I 12 år har han været en del af butikken i Tandslet. Først på deltid og de seneste otte år som førstemand og med en mindre ejerandel.

- Da Preben meldte ud, at han gerne ville være med, så var jeg ikke i tvivl om, at vi skulle springe ud i det. I dag er butikken ikke helt rentabel, men jeg er ikke tvivl om, at vi fra dag et nok skal få omsætningen til at stige.

Ægteparret har længe haft kig på butikken, men blev først for alvor interesseret, da landsbyboere også fik skaffet penge til en omfattende renovering af butikken.

Det ville være så synd og overhovedet ikke give mening, hvis butikken skulle lukke

Lone Pickardt, ny købmand

Annonce

Butik bliver renoveret

Tandslets købmand gennem de seneste 12 år Bitten Møller har et stykke tid villet gå på efterløn, men ikke kunnet sælge sin butik. Det fik i december 2018 en række lokale borgere til at gå i gang med en redningsplan.

Gruppen vil oprette et selskab, der skulle købe butikken og finde en forpagter til at drive den. Derfor samlede penge ind ved at sælge anparter til lokalbefolkningen. 220 anpartshavere kom med 655.000 kroner, ligesom sponsorater gav 91.000 kroner.

I maj 2019 blev Tandslet ApS stiftet. Selskabet, hvis projekt også inkluderer det nærliggende fælleshus og parkeringsplads, har efterfølgende fået 900.000 kroner af Realdania samt en kvart million af LAG Sønderborg-Aabenraa.

Butikken bliver nu shinet op. Der kommer en udvidelse af selve forretningen, en total omstrukturering og renovering herunder blandt andet større køle- og lagerrum.

Der skal også etableres også et nærliggende bytorv med fælleshus, handicaptoilet og andet. Sønderborg Kommune støtter her med 120.000 kroner.

Annonce

Sværere end forventet

Det er planen, at Min Købmand i Tandslet holder lukket i hele august, hvor den bliver renoveret. Håbet er genåbne i slutningen af måneden.

- Vi får flere kvadratmeter. Butikken bliver lysnet og lavet om, så der kommer plads til flere varer blandt andet en stor grønt og frugt-afdeling, siger Lone Pickardt.

Ægteparret Pickardt har i ni år drevet købmandsbutikken i Sønderborg, hvilket de fortsætter med. De har to piger, som går på Tandslet Friskole.

Ligesom Preben Jørgensen fortsætter tre kvindelige ansatte under den ny købmand. Åbningstiderne bliver udvidet til formentlig 7.30-19 om vinteren og 7.30-20 eller senere om sommeren.

Projektet, der også inkluderer køb af fælleshuset, løber op i godt 2,7 millioner kroner, hvoraf en mindre del lånes.

- Jeg havde ikke regnet med, at det skulle tage så lang tid at finde en ny købmand. Vi har undervejs været i dialog med flere uden resultat. Så det glæder mig, at Lone nu har sagt ja, siger Anders Vestergaard, bestyrelsesformand for Tandslet ApS.

Preben Jørgensen bliver daglig bestyrer. I 12 år har han været en del af butikken i Tandslet. Foto:Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce