Annonce
Erhverv

Rekordmange søger ansatte: - Du skal tilbage til før finanskrisen for at finde lige så mange jobopslag som nu

- Der er virkelig kommet gang i jobmarkedet i kølvandet på genåbningen. Og det er ikke kun caféer, restauranter og hoteller. Det er kun en lille del af det, siger administrerende direktør hos Jobindex Kaare Danielsen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Antallet af jobannoncer er lige nu rekordhøjt. Det gælder både i hele landet og lokalt i Kolding, fortæller administrerende direktør hos Jobindex, Kaare Danielsen. Han mener, at det betyder, at erhvervslivet og økonomien allerede er i fulde sving igen.

Kolding: Ikke siden før finanskrisen i 2008 har der været så mange jobopslag, som der er lige nu. Det gælder både på landsplan og lokalt i Kolding, hvor antallet af jobannoncer lige nu er rekordhøjt.

Det fortæller Kaare Danielsen, administrerende direktør hos Jobindex, der samler jobannoncer fra alle brancher og fra hele landet.

I årets første tre måneder blev der ifølge Jobindex slået 1586 jobopslag op med stillinger i Kolding Kommune. I andet kvartal 2018 lå det tal en smule højere, men ellers er det mere end ti år siden - i andet kvartal 2008 - at tallet lå højere. Og ifølge administrerende direktør Kaare Danielsen slås der altså lige nu nye rekorder.

Annonce

- Du skal tilbage til før finanskrisen for at finde lige så mange jobopslag. Der var rekordmange i marts måned, og det er faktisk fortsat ind i april. Der er virkelig kommet gang i jobmarkedet i kølvandet på genåbningen. Og det er ikke kun caféer, restauranter og hoteller. Det er kun en lille del af det. Faktisk gælder det mange brancher, for eksempel sælgere, ingeniører og it-folk, siger han og føjer til, at billedet er generelt over det meste af landet.

Tre gange så mange

Den store efterspørgsel på arbejdskraft kommer en smule overraskende, eftersom der skete et drastisk fald i antallet af jobopslag, da coronapandemien ramte landet til en start.


Tager man de officielle prognoser, siger de, at der kommer gang i økonomien efter sommerferien. Vores tal tyder på, at det er ved at ske nu. Og ikke bare at vi er tilbage til normalen - vi ligger altså over niveauet før coronakrisen.

Kaare Danielsen, administrerende direktør ved Jobindex


- Da coronakrisen ramte, forsvandt halvdelen af alle jobannoncer fra den ene dag til den anden. Det mindede om, da finanskrisen var allerværst. Det steg så stille og roligt indtil efteråret, hvor vi lå 20 procent under niveau, men da vaccinerne så blev annnonceret i november, steg det til over niveau, siger administrerende direktør Kaare Danielsen og fortsætter:

- Lige nu har vi næsten tre gange så mange jobannoncer som for et år siden. Det kan ikke bare forklares med jobopslag til hoteller og restaurationer - det er hele erhvervslivet. I it-sektoren ser vi for eksempel det største antal jobannoncer nogensinde.

Annonce

Økonomien er i gang nu

Mens mange mennesker også har mistet deres arbejde under coronakrisen, er der en stor forskel i forhold til ledigheden i årene omkring finanskrisen, mener Kaare Danielsen.

- Selvom der stadig er nogle ledige nu, så er der jo også en kraftig efterspørgsel på arbejdskraft. Det plejer at betyde, at folk kommer i arbejde. Det kan tage lidt tid, hvis man skal finde et andet type job, men jeg er ikke nervøs - der er masser af job at søge. Det er ikke som ved finanskrisen, hvor mange søgte job, men der ingen ledige job var, siger han.

Kaare Danielsen mener samtidig, at de politiske forventninger, om at samfundet først for alvor kommer i gear igen efter sommerferien, er noget pessimistiske.

- Tager man de officielle prognoser, siger de, at der kommer gang i økonomien efter sommerferien. Vores tal tyder på, at det er ved at ske nu. Og ikke bare at vi er tilbage til normalen - vi ligger altså over niveauet før coronakrisen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce