Annonce
Kolding

Restaurant med talrige sure smileys er lukket – søsterrestaurant får bøde for mangelfuld rengøring

Mango Familierestaurant har fået en bøde af Fødevarestyrelsen på 5.000 kroner for mangelfuld rengøring. Ejeren Hangping Li har også stået bag naborestauranten Ristorante Napoli, der har fået mange sure smileys, men nu har han lukket den italienske restaurant. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Mango Familierestaurant, der serverer asiatiske retter, har fået en bøde af Fødevarestyrelsen fordi, der var fedtet og snavset i køkkenet. Ejeren har også stået bag naborestauranten Ristorante Napoli, der tidligere fået en bøde blandt andet fordi rengøringen haltede. Sagerne endte med, at den italienske restaurant blev politianmeldt i flere omgange.

Kolding: Fedt og snavs i køkkenet hos Mango Familierestaurant i Kolding Storcenter har udløst en bøde på 5.000 kroner efter Fødevarestyrelsen har være på kontrolbesøg i sidste uge. Ejeren af restauranten Hangping Li fortæller JydskeVestkysten, at han betaler bøden, selvom han ikke enige i, at der var beskidt i køkkenet.

Tidligere har ejeren, der indtil for nyligt også har stået bag Ristorante Napoli, nægtet at betale en bøde, efter Fødevarestyrelsen var forbi den italienske restaurant, der ligger lige overfor Mango Familierestaurant i storcentret. Her endte kontrolbesøgene fra Fødevarestyrelsen med en politianmeldelse, blandt andet fordi spisestedet ikke accepterede bøderne og ikke rettede op på forhold omkring rengøring.

Lang række bøder

Ristorante Napoli i Kolding Storcenter har flere gange i løbet af 2018 og 2019 fået sure smileyer og enten bøde eller politianmeldelse ved besøg fra Fødevarestyrelsen.

16. august 2018 blev der uddelt en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner for ikke at have fulgt en indskærpelse om at gøre rent i et kælderrum fra et kontrolbesøg tidligere på sommeren.

16. september 2018 fik restauranten en sur smiley og en politianmeldelse, fordi man ikke havde accepteret bøden fra forrige besøg og fortsat ikke havde rettet.

5. december 2018 blev der så lagt to politianmeldelser oven i. Den ene for ikke at hænge side to af kontrolrapporten op, den anden for ikke at have udbedret en kældervæg, som gav risiko for "indtrængen af skadegørere".

20. marts 2019 blev Ristorante Napoli politianmeldt af fødevaremyndighederne, fordi en kontrolrapport med tre sure smileyer var gemt bag en plante.

Annonce

Fedt og skidt

Hangping Li fortæller, at han nu har lukket den italienske restaurant. Ejeren kan derfor koncentrere sig om Mango Familierestaurant. Men Fødevarestyrelsen var altså ikke tilfreds med rengøringen i Mango Familierestaurant, da de var på besøg i sidste uge.

Restauranten får en bøde på 5.000 kroner i forhold til rengøringen i køkkenet. Fødevarestyrelsen skriver i rapporten, at der bag komfuret er: ”tydelige ansamlinger af belægninger med ældre fedt og snavs på væg, gulv og stikkontakter, samt på bagsiden af komfuret er der en større ansamling af fedt og skidt. Døre og vægge på personaletoilet og i forrum til personaletoilet fremstår beskidt med ansamling af snavs og fedtede belægninger”.

Derudover er væggene ved køleskabet og under håndvasken ifølge Fødevarestyrelsen beskidte og med synlig belægning af fedt og snavs.

Restauranten får en bøde for den mangelfulde rengøring, fordi Fødevarestyrelsen ved et besøg den 7. september 2018 gav restauranten en indskærpelse omkring rengøring og ved gentagelser inden for en periode på to år, så udløser det en bøde.

Annonce

Svært med personalet

Hangping Li forklarer, at han er nødt til at betale bøden, men han siger samtidig, at han ikke er enig i, at rengøringen var problematisk.

- Det er ude i hjørner og på gulvet, der er lidt beskidt. Det er ikke hele restauranten, der er beskidt. Vi er ude i hjørnerne, men når de siger det, så er der ikke noget at gøre, siger Hangping Li.

Du har tidligere fået flere bøder i din restaurant på modsatte side af gaden, og det endte også med en politianmeldelse. Hvad er det, som går galt i din måde at drive restaurant på, siden du får så mange bøder?

- Vi har lukket ned for Napoli Restaurant. Den er lukket. Men det er svært med personalet, siger Hangping Li.

Det er altså personalet, der ikke gør ordentligt rent?

- Det er svært, når du har ansatte, og de ikke tager ansvar. Så er det svært, siger Hangping Li.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Annonce