Annonce
Billund

Restaurantejer i Billund giver gratis mad til sundhedspersonalet: - Lige nu skal vi ikke tænke i penge og fremtid

Ismet Celik har ingen problemer med at sende gratis mad ud af huset i øjeblikket. Han vil bare gerne hjælpe til. Arkivfoto: Alex Hermann
Ismet Celik, ejer af Bellini Café og Ristorante i Billund, laver gratis mad til alle dem, der skal arbejde i sundhedssektoren og politiet, for lige nu er det ikke penge, man skal gå op i.
Annonce

Billund: Hos Bellini Café og Ristorante i Billund er der ingen smalle steder og ikke ret mange bekymringer lige nu. Faktisk er det hele meget enkelt ifølge indehaver Ismet Celik, der har valgt at lave gratis mad til alle, der arbejder i sundhedssektoren i disse dage.

- Vi har fået vores varer fra leverandørerne, og vi har lukket butikken, og hvad gør man så?, siger Ismet Celik, der i øvrigt har en datter, der er ved at uddanne sig i sundhedssystemet.

- Hun har meldt sig frivilligt, og når hun kommer hjem, så laver min kone mad til hende, men så sagde mine sønner til mig: Hvad med alle de andre? Hvad med dem, der ikke har kone eller mand, der kan lave mad til dem? Så skal de hjem og også sørge for det og så af sted igen næste morgen. Vi vil gerne holde hånden under sundhedssystemet lige nu, siger Ismet Celik, der ikke har så mange tanker om sin egen forretning og eventuelt tab lige nu.

Alle i sundhedssektoren er vores helte. I arbejder alle på højtryk, og det har vi kæmpe respekt for. I denne ekstraordinære situation er det vigtigt, at vi som samfund går hånd i hånd og hjælper til, hvor vi end kan.

Fra Bellini Cafe og Ristorantes Facebookside

Annonce

Taknemlighed på Facebook

Han kan godt lave take-away til andre kunder, men det er ikke hans førsteprioritet.

- Dette er ikke en tid, hvor vi skal tænke penge og fremtid. Jeg vil rigtig gerne have, at coronavirus forsvinder igen, så vi kan få Danmark tilbage, siger Ismet Celik, der selv var indlagt med alvorlig sygdom for syv år siden.

En tid han tænker tilbage på med taknemlighed.

- Jeg har mange eksempler på, hvorfor jeg gør det, jeg gør, siger han, der har sendt en stor del af sine medarbejdere hjem. Han taler heller ikke ret meget med de, som kommer og henter mad.

Han stiller det frem til dem, så der ikke er kontakt og risiko for smittespredning.

- Men folk er rigtig søde, og mange har skrevet på vores Facebookside, og det er vi meget glade for, siger Ismet Celik.

Selvom Bellini har italiensk klang over sig, så er Ismet Celik kurder. Han kom til Danmark for 35 år siden - blot 18 år gammel. Han har pårørende i Esbjerg, som har drevet pizzeria i 30 år, der gør præcis det samme som ham - de forsyner medarbejdere på blandt andet sygehuset i Esbjerg med gratis mad.

Mad til "hverdagens helte"

Sådan skriver Bellini Cafe & Ristorante Billund på Facebook om muligheden for at få gratis mad:

"Til hverdagens helte

Alle i sundhedssektoren er vores helte. I arbejder alle på højtryk, og det har vi kæmpe respekt for!

I denne ekstraordinære situation er det vigtigt, at vi som samfund går hånd i hånd og hjælper til, hvor vi end kan. Grundet de særlige omstændigheder, vi oplever i disse dage, har vi, Bellini Cafe & Ristorante, valgt at tilbyde gratis mad til alle fra sundhedsvæsenet og politiet. Primært gældende for Grindsted og Vejle Sygehus, hvis folk bor i Billund og omegn. Gælder også for plejehjemspersonalet.
Gælder kun ved afhentning og fremvisning af ID."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce