Annonce
Erhverv

Ribe Byferie tilbage ved blok og blyant: Hacker-angreb lammer stadig it-booking

Direktør i Ribe Byferie, Heidi Maimburg, er sammen med personalet igang med at rekonstruere det kommende dages bookinger for at vide, hvem der kommer og hvor mange, mens hackerangrebet lammer byferiens it-system. Foto: Ribe Byferie
Turisterne er blevet digitale og det er Ribe Byferie også, så det aktuelle hacker-angreb har bragt håndskrevne papirlister tilbage på arbejdsbordet. Kæmpe arbejde, siger direktør.

Ribe: I flere dage har hoteller landet over været ramt af et hacker-angreb, der også har ramt Ribe Byferie. Det lammer deres bookingsystemer midt i en tid, hvor turisterne er sultne efter at komme afsted oven på en lang coronaisolation.

Men status er tirsdag uændret:

- Der er ingen konkrete udsigter til en løsning på problemet. Dem, der sidder med det, fortæller ikke ret meget, siger direktør i Ribe Byferie, Heidi Maimburg.

Annonce

Hackerne har låst det fælles it-system og kræver en løsesum for at låse det op igen. Imens må Ribe Byferie pænt vente og klare sig uden it - og det er ikke ret nemt.

Hvem er I?

Blandt andet er det en udfordring at vide, hvem der ankommer næste dag og hvor mange:

- I går fik vi otte nye gæster, som vi reelt ikke vidste ville komme, eller hvad de havde bestilt. Det er ubehageligt, men gæsterne tager det meget pænt. Som regel kan de også vise os en kvittering, hvorpå der står, hvad de har bestilt - hvor længe, om de skal have morgenmad osv. - og så går vi hurtigt igang med at bestille det, vi skal bruge. Det er lidt hektisk for tiden, forklarer Heidi Maimburg.Der er ingen konkrete udsigter til en løsning på problemet.

Heidi Maimburg, Ribe Byferie om hacker-angrebI princippet kunne alle komme og påstå, at de har bestilt en ferie med det hele, men så vil de nok få en regning senere, lover Hedi Maimburg.

Annonce

Tag en udskrift med

Hun tilføjer, at det er en kæmpe hjælp, hvis gæsterne selv har mails eller udskrifter med på det, de har bestilt.

- Men vi er også igang med at gennemgå alle vores mails for på den måde at rekonstruere vores bookinger. Det tager en masse tid, men det hjælper, forklarer Heidi Maimburg.

Blyant og blok og håndskrevne lister er også tilbage. det gælder især rengøringen, der skal gøre lejligheder klar og gøre rent efter besøg.

Selv om det lyder som gode gamle dage, så vil Heidi Maimburg dog ikke bytte moderne it-booking ud med mails og telefonopkald.

- Nej, det vil jeg ikke. Det tager meget mere tid og er mere besværligt, siger Heidi Maimburg, der håber på, at det hele er oppe at køre i løbet af et par dage.

Annonce

Træls for omsætningen

Der er dog ingen tvivl om, at det kommer til at koste.

- Nogle ringer bare eller skriver til os, men alle dem, der blot konstaterer, at det ikke virker at booke hos os, dem mister vi, siger Heidi Maimburg.

Ifølge JV's oplysninger er Ribe Byferie det eneste overnatningssted i Ribe og omegn, der benytter det hacker-ramte booking-system.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Restauranter: Drikkepenge...? Dem deles vi da om

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Storstilet ombygning til 600 millioner: Se hvordan den moderniserede bydel har ændret sig

Tønder For abonnenter

Fra slot til småt: Forskellen på det dyreste og det billigste hus i Tønder Kommune er lidt mere end syv millioner

Tønder

Vej spærret efter jernbaneuheld: To biler og tog involveret

Esbjerg For abonnenter

Hviding asylcenter kører på laveste blus med 135 beboere

Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Sydjylland

Kan koste dig flere millioner: Mange hundeejere glemmer lovpligtig forsikring, og det kan blive hundedyrt

Sport

Dette gik du glip af i nat: Dansk kajakhåb stryger sikkert i semifinalen ved OL

Sydjylland

Københavnerne har næsten dobbelt så mange antistoffer som syddanskerne: Så mange mennesker i Region Syddanmark har haft corona

Livsstil For abonnenter

Så dyrt kan det blive, hvis din hund ikke er ansvarsforsikret

Varde

I Skagen har de Hellerup-ugen - I Vejers har de hele sommeren

Annonce