Annonce
Esbjerg

Ribe Dyrskue for 154.gang: Folk og fæ på skue i bagende varme

Det 154. dyrskue i Ribe blev et velbesøgt skue. Mere end 350 dyr var tilmeldt, og med et besøgstal på 8300 var der i år flere, der trodsede varmen og tog til dyrskue end i fjor.

RIBE: Det var med lidt sommerfugle i maven, at 9-årige Frederikke Vestergaard fra Ribe fredag formiddag løb ind i den lille ring sammen med den mere erfarne pony, Cirkeline, som er af racen Pinto.

To timer forinden havde formand for Sydvestjysk Landboforening, Niels Laursen, åbnet det 154. dyrskue i Ribe. Mens flere af de andre deltagere tidligere har været med til både det traditionsrige dyrskue i Ribe og andre dyrskuer rundt om i landet, så debuterede 9-årige Frederikke som fremviser ved dette års dyrskue. Ponyhoppen Cirkeline, som hun fremviste, var med sine 26 år på bagen derimod er mere erfaren deltager. Og selvom det i år ikke blev til en kåring som skuets bedste hoppe, var ponyejer Charlotte Keck fra Damhus glad for de 23 point Cirkeline fik efter Frederikkes første mønstring.

- Jeg er faktisk både rørt og stolt. Den skal fremvises rigtigt for, at dommerne kan se ponyens kvaliteter. Og jeg er rørt over, at en gammel hoppe kan begå sig blandt skuets bedste, fortæller Charlotte Keck, der har haft Cirkeline i 26 år, som tidligere har fået mange kåringer.

9-årige Frederikke Vestergaard med ridehjelmen debuterede som fremviser på det 154. Ribe Dyrskue. Her glæder hun sig sammen med veninden Asta over, at Cirkeline fik næsthøjeste karakter. Det rakte dog ikke til at blive skuets bedste hoppe. Foto: André Thorup

Varmt skue for folk og fæ

Mere end 350 dyr var tilmeldt dette års dyrskue. Det er det største antal dyr i mange år bortset fra 2015, hvor Ribe Dyrskue fejrede 150 års jubilæum. I alt lagde 8300 mennesker vejen forbi Hovedengen i løbet af fredagen. Det er ifølge Ribe Dyrskues tovholder, Jens Christiansen, et pænt besøgstal vejret taget i betragtning.

- Det er nogen flere end sidste år, hvor der var ligeså varmt. Så vi er vældig tilfreds med det. Havde det været fem grader køligere, havde der nok været 1000 flere. Det har været en rigtig god dag, siger Jens Christiansen.

De mange dyr havde det ligesom de mange besøgende og fremvisere varmt under den bagende sol midt på Hovedengen. Køer, heste, geder og kaniner labbede vand i sig i store mængder. Og fremviserne sørgede for svalende, våde tæpper til køer og heste. Løbende holdt skuets dyrlæge, Klaus Snede Pedersen fra Ribe-egnens dyrlæger, øje med dyrene. Og alt var, som det skulle være.

Det traditionsrige dyrskue bød naturligvis også på grisevæddeløb og VM i gummistøvlekast samt aktiviteter for børn som ponyridning, hoppeborg og kaninhop. Som noget nyt sluttede skuet af med en æresparade for alle ærespræmie dyrene.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener, at det har foregået i årevis

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Haderslev

Far tiltalt for psykisk vold mod søn: 'For sjov' gav han også jævnligt sine drenge og deres mor lammere på skulderen og trælår

Vejen

Langt om længe: Fortov fra øst til vest

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Ribe Esbjerg HH

Bekræftet: Ribe-Esbjerg har handlet hos ligarival

Kolding

28-årigt pengeæsel fik overført knap 140.000 fra kviklån i anden persons navn

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Vejen

Stjal værktøj for tusindvis af kroner: Tyven kom ind via arbejdsrum

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Vejen

Tyv efterlod sig blodspor: Knust rude gav blod på håndtag og gulvet

Annonce