Annonce
Esbjerg

Ribe Dyrskue for 154.gang: Folk og fæ på skue i bagende varme

Det 154. dyrskue i Ribe blev et velbesøgt skue. Mere end 350 dyr var tilmeldt, og med et besøgstal på 8300 var der i år flere, der trodsede varmen og tog til dyrskue end i fjor.

RIBE: Det var med lidt sommerfugle i maven, at 9-årige Frederikke Vestergaard fra Ribe fredag formiddag løb ind i den lille ring sammen med den mere erfarne pony, Cirkeline, som er af racen Pinto.

To timer forinden havde formand for Sydvestjysk Landboforening, Niels Laursen, åbnet det 154. dyrskue i Ribe. Mens flere af de andre deltagere tidligere har været med til både det traditionsrige dyrskue i Ribe og andre dyrskuer rundt om i landet, så debuterede 9-årige Frederikke som fremviser ved dette års dyrskue. Ponyhoppen Cirkeline, som hun fremviste, var med sine 26 år på bagen derimod er mere erfaren deltager. Og selvom det i år ikke blev til en kåring som skuets bedste hoppe, var ponyejer Charlotte Keck fra Damhus glad for de 23 point Cirkeline fik efter Frederikkes første mønstring.

- Jeg er faktisk både rørt og stolt. Den skal fremvises rigtigt for, at dommerne kan se ponyens kvaliteter. Og jeg er rørt over, at en gammel hoppe kan begå sig blandt skuets bedste, fortæller Charlotte Keck, der har haft Cirkeline i 26 år, som tidligere har fået mange kåringer.

9-årige Frederikke Vestergaard med ridehjelmen debuterede som fremviser på det 154. Ribe Dyrskue. Her glæder hun sig sammen med veninden Asta over, at Cirkeline fik næsthøjeste karakter. Det rakte dog ikke til at blive skuets bedste hoppe. Foto: André Thorup

Varmt skue for folk og fæ

Mere end 350 dyr var tilmeldt dette års dyrskue. Det er det største antal dyr i mange år bortset fra 2015, hvor Ribe Dyrskue fejrede 150 års jubilæum. I alt lagde 8300 mennesker vejen forbi Hovedengen i løbet af fredagen. Det er ifølge Ribe Dyrskues tovholder, Jens Christiansen, et pænt besøgstal vejret taget i betragtning.

- Det er nogen flere end sidste år, hvor der var ligeså varmt. Så vi er vældig tilfreds med det. Havde det været fem grader køligere, havde der nok været 1000 flere. Det har været en rigtig god dag, siger Jens Christiansen.

De mange dyr havde det ligesom de mange besøgende og fremvisere varmt under den bagende sol midt på Hovedengen. Køer, heste, geder og kaniner labbede vand i sig i store mængder. Og fremviserne sørgede for svalende, våde tæpper til køer og heste. Løbende holdt skuets dyrlæge, Klaus Snede Pedersen fra Ribe-egnens dyrlæger, øje med dyrene. Og alt var, som det skulle være.

Det traditionsrige dyrskue bød naturligvis også på grisevæddeløb og VM i gummistøvlekast samt aktiviteter for børn som ponyridning, hoppeborg og kaninhop. Som noget nyt sluttede skuet af med en æresparade for alle ærespræmie dyrene.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul Nyrup skruer bissen på overfor sin barndomsby: Blander Headspace-sag ind i Esbjergs kommunalvalg

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Desperate beboere lever i frygt, lyshelvede og støj: Nu har de fået nok af gigantiske vindmølletransporter

Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Erhverv

Robotter  fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

EfB

Pludselig stod Con Ouzounidis ved siden af Wayne Rooney på træningsbanen: I lære blandt de allerstørste

Sønderborg

Ny trend afvises i Sønderborg: Kommunen siger nej til tiny houses

Vejen For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Esbjerg

Borgmesteren: Paragraf 18-midler kan være en mulighed for Headspace i Esbjerg

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Efter 12 domme er det ud af landet: Vred serbisk far truede to lærere og tre børn

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Varde For abonnenter

Årelang kamp slutter: Banedanmark er klar til at overdrage Grindstedbanen til kommunerne

Esbjerg For abonnenter

Beboere råber stop: Når mølletransporterne ruller forbi slår huset revner og tv-signal og internet forsvinder

Tønder For abonnenter

Mere end hver tyvende borger i Tønder Kommune er dårlig betaler viser ny analyse

Annonce