Annonce
Erhverv

Ribe-virksomhed bygger haller for syv millioner

Mandag morgen blev spærrene rejst til den kommende montagehal hos Rilesa. Foto: René Aunsbjerg Fogh
To nye haller giver virksomheden Rilesa i Ribes industrikvarter 1000 ekstra kvadratmeter, så man blandt andet kan sætte gang i flere projekter på samme tid.

Ribe: Rilesa på Ørstedsvej i Ribe bygger maskiner til blandt andet møbelindustrien, men på grund af en ueffektiv arbejdsproces udvider Rilesa nu virksomheden med henholdsvis et nyt smedeværksted og en ny montagehal.

- I dag har vi cirka 3000 kvadratmeter, men når de to haller står færdige, vil vi have omkring 4000 kvadratmeter, forklarer Jørn Foged, der er én af tre medejere af Rilesa. De andre er Morten Jepsen og Mads Heide.

- Arbejdsprocessen er, som den er nu, ueffektiv. Vi flytter rundt på ting for at få plads til alt, så vi mangler kort sagt plads, siger Mads Heide og understreger vigtigheden i, at smedeafdelingen er med fra start, så montageafdelingen ikke står og venter.

- Med de nye haller kan vi bedre sætte gang i flere projekter på samme tid. De kan også optimere rækkefølgen af arbejdet, så vi ikke spilder tiden. Derudover har vi nogle produkter, som vi har underleverandører til at lave, og dem kunne vi måske tage hjem og lave selv, siger Mads Heide.

Byggeriet koster i alt syv millioner kroner. Det ventes, at smedeværkstedet er færdigt i indeværende år, mens montagehallen står færdig i begyndelsen af 2020.

Rilesa blev etableret for cirka 35 år siden og har i dag omkring 30 ansatte, og der er rejsegilde på montagehallen fredag den 15. november kl. 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sønderjyske siger farvel til spillertrio

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce