Annonce
Erhverv

Ribe-virksomhed bygger haller for syv millioner

Mandag morgen blev spærrene rejst til den kommende montagehal hos Rilesa. Foto: René Aunsbjerg Fogh
To nye haller giver virksomheden Rilesa i Ribes industrikvarter 1000 ekstra kvadratmeter, så man blandt andet kan sætte gang i flere projekter på samme tid.

Ribe: Rilesa på Ørstedsvej i Ribe bygger maskiner til blandt andet møbelindustrien, men på grund af en ueffektiv arbejdsproces udvider Rilesa nu virksomheden med henholdsvis et nyt smedeværksted og en ny montagehal.

- I dag har vi cirka 3000 kvadratmeter, men når de to haller står færdige, vil vi have omkring 4000 kvadratmeter, forklarer Jørn Foged, der er én af tre medejere af Rilesa. De andre er Morten Jepsen og Mads Heide.

- Arbejdsprocessen er, som den er nu, ueffektiv. Vi flytter rundt på ting for at få plads til alt, så vi mangler kort sagt plads, siger Mads Heide og understreger vigtigheden i, at smedeafdelingen er med fra start, så montageafdelingen ikke står og venter.

- Med de nye haller kan vi bedre sætte gang i flere projekter på samme tid. De kan også optimere rækkefølgen af arbejdet, så vi ikke spilder tiden. Derudover har vi nogle produkter, som vi har underleverandører til at lave, og dem kunne vi måske tage hjem og lave selv, siger Mads Heide.

Byggeriet koster i alt syv millioner kroner. Det ventes, at smedeværkstedet er færdigt i indeværende år, mens montagehallen står færdig i begyndelsen af 2020.

Rilesa blev etableret for cirka 35 år siden og har i dag omkring 30 ansatte, og der er rejsegilde på montagehallen fredag den 15. november kl. 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Annonce