Annonce
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Han skal have pisk og kærlighed

Glen Riddersholm, træner for SønderjyskE opildner sine spillere under 3F Superliga-kampen mellem SønderjyskE og Aab på Sydbank Park i Haderslev søndag den 27. september 2020. Kampen endte 3-1.. (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)
Glen Riddersholm roste sine spillere for at arbejde hårdt trods udmattelse efter tre kampe på otte dage. Mpindi begik straffespark igen, og der venter lidt arbejde forude med ham, fortalte SønderjyskE-cheftræneren.
Annonce

Fodbold: Tre kampe på otte dage har sat sine spor hos SønderjyskE.

Spillerne er mærket, fortalte Glen Riddersholm efter 3-1-sejren over AaB. Han roste sine spillere for en stærk første halvleg og også for at arbejde gennem trætheden.

- Vi skulle grave dybt i den mentale krukke i dag. Jeg vidste godt, at anden halvleg kunne blive svær. Da jeg kommer ind til pausen, og vi får vendt tingene, kan jeg godt se, at mange af spillerne er trætte. Da jeg så lige får et prik på skulderen af Yannick Durand, vores fysiske træner, med hvem, han syntes var træt, så var det seks spillere. Og jeg havde kun fem indskiftninger, sagde SønderjyskE-cheftræneren.

-  Vi lever og holder os inde i kampen på rå vilje. Men jeg kan også godt se, at vi skulle træffe mange rigtige beslutninger for at redde den her. Når de skifter Lucas Andersen ind fra bænken, og vi er trætte, kan man frygte det værste.

AaB havde spilovertaget til at skabe mål, men det var SønderjyskE, der endte med sejren. Sådan havde det ikke været tidligere i Riddersholms tid i klubben, mente han.

- For et år siden havde vi tabt den her kamp. Det fortæller vidner noget om det, vi forsøger at arbejde med, som så smukt hedder proces, sagde han.

- Der var ikke meget flot fodbold i anden halvleg. Fodbold er også stenhårdt arbejde og blod på knæene eller i munden, som van Weert havde i dag. Det viser vi i større udstrækning i 2020 end i 2019.

Annonce

Pisk og kærlighed

Victor Mpindi begik straffespark efter en times spil. Det gjorde han også for en uge siden mod Vejle.

- Det vidner om den læringskurve, en ung spiller som Victor har. Han har det ungdommelige træk, at man nogle gange tager lidt let på tingene. Han er også træt i dag. Så er man lidt bagefter og står lige pludselig efter to kampe og har lavet to straffespark, sagde Glen Riddersholm.

Midtbanespillerne bliver dog ikke overdynget med tæsk af den grund.

- Min opgave som træner, udover at fortælle ham at det er dårlige beslutninger, er også, at vi i fællesskab får ham styrket ud af den her oplevelse. På den ene side skal han have pisken, på den anden side skal han have masser af kærlighed.

Glen Riddersholm havde også ros til sine indskiftere - og også en portion ros til sig selv for at skifte godt ind.

- Vi formår at bruge den her indskiftningsregel godt. Det var en helstøbt holdpræstation, men indskiftere, der afgjorde det, sagde han.

En af indskifterne, der gjorde en forskel, var Jeppe Simonsen, der lagde op til to mål. Han spillede sin første kamp siden slutningen af maj, hvor han brækkede anklen i en træningskamp mod FC København.

- Det var selvfølgelig fantastisk. Bare det at være tilbage på banen. Og at det så munder ud i det her, lød det fra Simonsen, der ikke turde love, hvornår han er tilbage i startopstillingen.

- Det må du spørge Glen om, lød det med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce