Annonce
Vejen

Vred mand amok ved kirkegård: - Fucking rockere, jeg slår jer fucking ihjel

Foto: Eskil Lyngsøe.

Rødding: Tirsdag aften klokken 22.59 modtog politiets alarmcentral meldinger fra utrygge borgere i Rødding. En meget vred mand stod ved kirkegården på Rødding Engvej og var gået amok. Han råbte og skreg: ”Fucking rockere. Jeg slår jer fucking ihjel.”

En af politiets patruljer nåede kort frem til kirkegården og fandt her den vrede mand. Det lykkedes at få vedkommende talt til ro igen, hvorefter betjentene gav ham et lift hjem til egen bopæl i Rødding.

Der er tale om en 44-årig mand med nogle personlige udfordringer. Betjentene benyttede også anledningen til at gennemføre en – som det står beskrevet i politiets døgnrapport - ”en god adfærdsregulerende samtale”.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Det har været et vildt og voldsomt regnvejr

Sigurd Barretts nyfortolkning af den sønderjyske kampsang "Det haver så nyligen regnet" har vakt en masse debat de seneste uger. I et velment, men forfejlet forsøg på at gøre den nutidig, kan den desværre læses som en historieløs hån mod de modige sønderjyder, der under svære betingelser kæmpede for danskheden i perioden 1864-1920. Værst er de forvrøvlede linjer om, at "frygt for andre har hersket på vor egn her, fremmedhad sprængte tillids bånd itu". Der har været en skarp kamp mellem dansk og tysk, men den har på begge sider været båret af fædrelandskærlighed, og alle implicerede har haft samme hjemegn, så hvor kommer fremmehadet ind i billedet? Men titlen på Sigurd Barretts version har dog vist sig at have en helt aktuel relevans: "Det har været et vildt og voldsomt regnvejr". For det har det helt bogstaveligt været i den seneste uges tid. Og det i en grad, så det vækker til eftertanke. Hvad kan vi som borgere gøre? Det voldsomme vejr er formentlig kommet for at blive. Nogle danske politikere prøver at bilde vælgerne ind, at vi kan afbøde konsekvenserne ved at gennemføre klimalovens mål om, at Danmark i 2030 udleder halvdelen af den CO2, der blev udledt i 1990. Men hverken klimaet i Danmark eller resten af verden vil blive påvirket af, om vi når målet eller ej. Dertil er vi en for lille plet på verdenskortet. Der skal flere årtiers global indsats til for, at vi kan gøre os håb om, at det gør noget mærkbart ved klimaforandringerne. Hvad vi som samfund skal gøre nu og i de kommende år, er at fortsætte med at investere i klimasikring. Det kan den enkelte borger også være nødt til at gøre. For vi må se i øjnene, at det kommer til at koste penge at forebygge skader forårsaget af regn og vind. Og så må vi bygge og bosætte os med sund fornuft. Der vil være steder, hvor det i fremtiden ikke er klogt at bo eller bygge, fordi risikoen for oversvømmelser bliver for stor, når det har været et vildt og voldsomt regnvejr.

Annonce