Annonce
Tønder

Royal jul på Schackenborg: Dronningen og prins Joachim fejrer jul i Møgeltønder

Dronning Margrethe har valgt at fejre jul på Schackenborg Slot sammen med prins Joachim, prinsesse Marie og børnene prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Dronning Margrethe, prins Joachim, prinsesse Marie og deres fire børn vil i år fejre juleaften på Schackenborg Slot i Møgeltønder.
Annonce

I år bliver der tændt op i juletræet og royale julegaver pakkes op på Schackenborg Slot i Møgeltønder.

Dronning Margrethe har valgt at fejre jul på slottet sammen med prins Joachim, prinsesse Marie og børnene prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena. Det bekræfter Kongehuset.

Der har ellers være tradition for, at kronprins Frederik og prins Joachim har holdt jul sammen med deres forældre dronning Margrethe og den nu afdøde prinsgemal Henrik på Marselisborg Slot i Aarhus. Her har de også været faste gæster til julegudstjeneste i Aarhus Domkirke.

Men i år bliver anderledes, når den royale familie indtager det hvide slot på de brostensbelagte gader i det sønderjyske.

Det er næppe tilfældigt, at valget falder på Schackenborg Slot. Slottet er prins Joachim og prinsesse Maries andet hjem, som prinsen fik tildelt af lensgreve Hans Schack allerede som ni-årig.

Siden har Schackenborg Fonden overtaget slottet, men selv om det er tilgængeligt for offentligheden, så har det royale par beholdt sydfløjen, hvor de sammen med dronningen i år vil fejre juleaften.

Annonce

Gæster på slottet

I Møgeltønder ser man frem til besøget.

- Som altid glæder vi os til at få royalt besøg. Vi glæder os ekstra meget i julen, fordi det er noget særligt. Det er hendes majestæt dronningen og prinsen, der holder julen privat. De skal have lov til bare at slappe af og nyde familien, men det er dejligt, at vi kan lægge rammer til det, siger Trine Jepsen, der er administrerende direktør på Schackenborg Slot.

Tilbage i 2012 fejrede prins Joachim og prinsesse Marie også jul på Schackenborg Slot sammen med parrets fælles børn prins Henrik og prinsesse Athena, samt prins Nikolai og prins Felix, som prins Joachim har med grevinde Alexandra. Den kongelige familie deltog dengang i julegudstjeneste i Møgeltønder Kirke, hvor prins Joachim og prinsesse Marie blev gift i 2008.

Sidste år lagde prinsesse Marie vejen forbi, da hun åbnede portene til Jul på Schackenborg, hvor Danmarks Radios julekalendere gennem tiden blev udstillet. I år fejrer hun jul på slottet sammen med  svigermor, dronning Magrethe, prins Joachim og børnene prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Sidste år havde Schackenborg Slot også kongeligt besøg i forbindelse med julen. Da lagde prinsesse Marie vejen forbi, da hun åbnede portene til "Jul på Schackenborg", hvor Danmarks Radios julekalendere gennem tiden blev udstillet.

Hvor længe familien bliver i Møgeltønder, kan Kongehuset ikke oplyse, da det er et privatanlæggende.

Kronprinsparret vil sammen med deres fire børn, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine, holde jul i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce