Annonce
Sønderborg

20.500 deltager i Royal Run i Sønderborg: Ruten holdes hemmelig indtil kort før start

Hvor publikum skal stille sig op i Sønderborg for at kunne heppe på kronprinsen, offentliggøres først kort tid før løbets start. Det er dog sikkert, at Royal Run kommer til at gå hen over Chr. X's bro. Arkivfoto: Lars Møller
Royal Run i Sønderborg kommer til at foregå på begge sider af Alssund med løb hen over Chr. X’s bro. Men præcis hvor ruten vil gå, får løberne først at vide kort før start. Det sker af hensyn til kronprinsens sikkerhed.

Sønderborg: Sønderborg Kommune kender ruten, og det samme gør arrangøren Sport Event Syd. Men de 20.500 løbere, der 2. pinsedag deltager i Royal Run i Sønderborg, får formentlig først lige før startskuddet at vide, præcis hvor deres rute går.

Kronprins Frederik løber nemlig med, og både Sønderborg Kommune og Sport Event Syd har fået at vide, at de af hensyn til kronprinsens sikkerhed ikke må offentliggøre rutens forløb.

Men ifølge Helge Larsen (S), formand for sundhedsudvalget, planlægger Sønderborg Kommune at indrette parkeringsarealer på Dybbøl-siden til de mange deltagere, der kommer udefra. Starten på løbet kommer til at foregå på fastlandet.

Helge Larsen fortæller, at løberne herefter skal bevæge sig hen over Chr. X’s bro til Alssiden. Det bekræfter Britt Muurholm Matthiesen, kommunens projektleder på løbet. Men så er munden også lukket for yderligere detaljer:

- Jeg kan ikke sige så mere om ruten, før PET giver os mulighed for det, forklarer hun.

Ifølge eventchef Per Hussmann fra Sport Event Syd er det sekretariatet bag Royal Run, som i samarbejdet med PET har bedt om, at detaljer om ruten ikke offentliggøres nu. Han oplyser dog, at ruten vil bevæge sig rundt i gader i det indre Sønderborg, og at kronprinsen skal løbe med på den korteste distance, One Mile på 1,6 km.

Royal Run

Kronprinsen kickstarter løbet i Nuuk, Grønland 28. maj.

Herefter er der Royal Run 1. juni i Sønderborg, Aalborg, Odense, København og på Bornholm. Bortset fra løbet på Bornholm deltager kronprins Frederik eller medlemmer af kongefamilien i dem alle.

Det er stadig muligt at tilmelde sig alle andre steder end i Sønderborg, hvor der er udsolgt.

Royal Run består af tre distancer: One Mile på 1,6 km, 5 km og 10 km.

Vil undgå trafikkaos

Mange af de 20.500 tilmeldte løbere forventes at ankomme til Sønderborg i bil. Sønderborg Kommune er i fuld gang med at planlægge midlertidige parkeringsområder og shuttlebusser på Alssiden, der kan fragte deltagerne til startstedet og retur efter løbet.

- Her tager vi selvfølgelig afsæt i de erfaringer, vi fik fra Bon Jovi-koncert. Det har vi stor opmærksomhed på, for det er afvikling af trafikken, der afgør, om vi består prøven at holde så store arrangementer, mener han.

Løbet bliver det hidtil største i Alssund-området.

Bon Jovi-koncerten i sommeren 2019 var også den hidtil største koncert i området. Her valgte myndighederne allerede ved middagstid at lukke for vestgående trafik hen over Alssundbroen, hvilket skabte kilometerlange køer af biler, der med sneglefart bevægede sig gennem Sønderborg. Folk på vej hjem fra arbejde brugte timer på at komme ud af byen.

Det kommer ikke til at ske til Royal Run:

- At lukke Alssundbroen til Royal Run kommer formentlig ikke på tale, og desuden foregår løbet 2. pinsedag, hvor alle butikker har lukket. Selv om vi kommer til at afspærre gader i midtbyen, forventer vi, at løbet bliver en god oplevelse for både tilskuere, deltagere og trafikanter, siger Britt Muurholm Matthiesen.

Sønderborg Kommune planlægger at målrette sin kommunikation om parkeringsområder, shuttlebusser, cykelparkering og andet direkte til hver enkelt deltager før løbets afvikling.

20.500 personer har tilmeldt sig Royal Run i Sønderborg. I andre byer er det stadig muligt at løbe med. Arkivfoto: John Randeris
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Bosnier kæmper mod udvisning: Stjal tjenestepistol og pegede den mod betjent

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Sønderborg

Se video og billeder: Otte ton tung møllehat og vinger løftet på plads

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Annonce