Annonce
Kultur

Så er hammeren faldet for store dinosaurer: Tyrannosaurus rex blev solgt for 71.000 kroner

Givskud Zoo - Zootopia har allerede erstattet de nu solgte dinosaurer med nye udgaver. Billedet er taget i marts, hvor de nye modeller blev placeret i dyreparken. Arkivfoto: Jim Hoff
Onsdag udløb auktionen på Givskud Zoo - Zootopias tre brugte dinosaur-modeller, der har været under hammeren siden sidste uge.

Givskud: Det er ikke hver dag, at man sælger dinosaur-modeller for 170.000 kroner, men for Givskud Zoo var det netop tilfældet onsdag. Her faldt hammeren på auktionen, hvor tre brugte dinosaurer skulle sælges.

71.000, 62.000 og 37.000 kroner blev de tre store dinosaurer solgt for. Mest eftertragtet var Tyrannosaurus rex-modellen, der har modtaget de højeste bud, siden online-auktionen begyndte hos Campen Auktioner i sidste uge.

Helt frem til deadline blev der budt, og det betød, at auktionen for nogle af dinosaurerne fortsatte længere end ventet.

Annonce

- Vi har stået med en forholdsvis høj pris den sidste uge tid, men det er altid sådan med den slags auktioner, at de, der seriøst vil noget, venter til sidst med at byde, fortæller Richard Østerballe, der er direktør i Givskud Zoo - Zootopia.

Ud over dinosaurerne fandt også andet af dyreparkens brugte inventar som toiletvogn, pølsevogn samt adskillige bord-bænkesæt nye ejere. Richard Østerballe har endnu ikke fået oplyst det samlede beløb, som det brugte inventar indbringer, men han forventer, at det er omkring 250.000 kroner.

Det kommer bag på direktøren, at prisen på dinosaurerne blev presset så højt op. Formålet var først og fremmest at finde nogle købere, der kunne finde glæde i at aftage modellerne. Oprindelig kostede de tre dinosaurer, der måler op til fem meter i højden og er 11 meter lange, i alt en million kroner, da Givskud Zoo købte dem.


Vi har stået med en forholdsvis høj pris den sidste uge tid, men det er altid sådan med den slags auktioner, at dem, der seriøst vil noget, venter til sidst med at byde.

Richard Østerballe, direktør Givskud Zoo - Zootopia


Ukendte købere

Det er ikke første gang, at man har kunnet erhverve sig ting, der er blevet benyttet i Givskud Zoo.

- Vi har solgt inventar i mange år, men det er første gang, vi laver det på stedet. Det skyldes primært, at vi havde rigtig mange borde-bænke-sæt, så for ikke at skulle flytte dem hen til et auktionshus, foreslog Campen Auktioner selv, om vi ikke kunne lave auktionen. Så stod dinosaurerne derover bagved og råbte, og så tænkte vi: "Nå ja, så tager vi dem med," fortæller Richard Østerballe.

Den dyreste dinosaurer, Tyrannosaurus Rex formodes at veje mellem 1500 og 2000 kilo. Den blev onsdag solgt til 71.000 kroner. Foto: Givskud Zoo - Zootopia

Planen er, at inventaret - inklusiv dinosaurerne - skal hentes søndag.

- Jeg er selvfølgelig til at snakke med - især i forbindelse med dinosaurerne. Det finder vi ud af, for de generer ikke, der hvor de står, og det vil selvfølgelig blive en praktisk udfordring at få dem hentet.

Hvem køberen - eller køberne - er, forbliver indtil videre en hemmelighed, men ifølge Richard Østerballe forbliver dinosaurerne i det syd- og sønderjyske.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce