Annonce
Kolding

Så starter gravemaskinerne til ny bydel i Vonsild: Pierre Ejendomme bygger de første 154 boliger

Sådan ser bebyggelsesplanen for Pierre Ejendommes Søholmparken ud. Illustration: Aarstiderne Arkitekter
"Koldings nye boligmekka", siger den lokale byggematador Pierre Legarth om kommende bydel i Vonsild. De første boliger klar til indflytning til nytår.
Annonce

Kolding: Helt præcist den 19. april sætter Pierre Ejendomme startnøglen i gravemaskinerne i Vonsild Øst, hvor det lokale ejendomsudviklingsselskab i løbet af det næste års tid vil bygge de første 154 boliger i en helt ny bydel.

Det oplyser administrerende direktør Pierre Legarth, efter at Kolding Byråd i denne uge har godkendt den store lokalplan for et 45 hektar stort område i Vonsild Øst, hvor også to andre private aktører - Estate 1927 og en lokal gårdejer - og Kolding Kommune i de kommende år vil udstykke og bygge boliger. Fuldt udbygget kommer området til at rumme 507 husstande.


Vi bliver frontløberne i området, og vi har for længst solgt en grund til Netto og dermed kickstartet projektet.

Pierre Legarth


- Vi bliver frontløberne i området, og vi har for længst solgt en grund til Netto og dermed kickstartet projektet, siger Pierre Legarth, som beskriver området som "Koldings nye boligmekka".

- Det er jo den vej, Kolding kan udvikle sig, og området ligger fantastisk tæt ved motorvej, dagligvarebutikker og skole. Du er også tæt på naturen og byen. Du har det hele, siger Pierre Legarth om sit kommende projekt i Søholmparken - navnet er valgt, fordi der en en sø midt i området.

Annonce

Bæredygtigt

Pierre Ejendomme bygger 56 boliger i et seniorbofællesskab og 50 familieboliger i rækkehuse i Søholmparken - alle lejeboliger - og dertil har selskabet solgt cirka halvdelen af 48 parcelhusgrunde i området.

- Så Søholmparken bliver et område, hvor man kan bo fra vugge til grav, konstaterer Pierre Legarth, som forventer, at de første kan flytte ind lige omkring nytår eller primo 2022.

Selve byggeriet bliver opført i tegl og efter den standard for bæredygtighed, som hedder DGNB Guld, så overliggeren er sat højt - og det er i øvrigt samme standard, som den kommende Marina City, som Kolding Kommune beskriver som et mønstereksempel for bæredygtighed, skal opføres efter.

Bebyggelsen i Søholmparken får præg af landsbymiljø med naturgrunde. Illustration: Aarstiderne Arkitekter

Og så kommer boligområdet, som får indkørsel fra rundkørslen i Vonsild, til at bære præg af landsbymiljø med bebyggelser i klynger og naturgrunde overalt, fortæller Legarth.

Den store lokalplan for hele Vonsild Øst-bydelen giver som nævnt plads til 507 boliger i form af rækkehuse og parcelhuse i højst to etager på store og små grunde. Der er også skabt plads til et lokalcenter og en daginstitution i området.

Lokalplanen giver mulighed for, at stuehuset til gården Padholm omdannes til en bolig med en stor have, mens stuehuset og driftsbygninger til gården Povlinesminde indrettes til boliger eller lettere erhverv. Begge gårde ligger i området i dag. Planen udlægger også fælles grønne arealer både i delområder med boliger og et stort grønt område langs Dalby Møllebæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce