Annonce
Annoncørbetalt indhold

Sådan får du nye vinduer til rekordbillige priser

Vinduer er ofte dyre, men de kan også være en god investering. Først og fremmest vil nye vinduer ofte forbedre indeklimaet og medføre besparelser på varmeregningen. Derudover vil nye vinduer også øge boligens værdi, og hvis du finder vinduerne til en god pris, kan værdiforøgelsen endog være større end omkostningerne ved de nye vinduer. En værdiforøgelse af din bolig vil komme dig til gode, hvis du ønsker at sælge dit hus. Værdiforøgelsen kan dog også komme dig til gode, hvis du skulle være interesseret i at tage et billigt tillægslån til dit realkreditlån med pant i boligens friværdi.

Vælg det rette lag glas

Moderne vinduer fås almindeligvis med to eller tre lag glas. Vinduer med tre lag glas er mere energivenlige, men det er ikke sikkert, at de er det rette valg til din bolig.

En ældre bolig er ofte dårligere isoleret end en nybygget. Det vil blandt andet betyde, at der forsvinder mere varme igennem boligens mure og tagkonstruktion. Derfor vil det heller ikke nødvendigvis kunne betale sig at investere i vinduer med tre lag glas, da varmen alligevel forsvinder igennem andre kuldebroer.

Det er også en god idé at overveje antallet af lag glas i forhold til det rum, som vinduet skal monteres i. Et rum kan for eksempel nemt blive ufatteligt varmt, hvis du installerer vinduer med tre lag glas i et stort sydvendt glasparti.

Fravælg unødvendige funktioner

Der er sket ufatteligt meget indenfor designet af vinduer, og moderne vinduer kan i dag have et væld af forskellige funktioner. Du kan blandt andet få vinduer med lyddæmpning, sikkerhedsglas og meget mere. Disse funktioner kan være relevante for dig, men det er en god idé først at overveje hver funktion grundigt.

Udviklingen indenfor vinduer har også betydet, at der anvendes nye materialer til produktionen af vinduer. Traditionelt blev vinduer lavet i træ, men i dag er træ/alu vinduer blevet et mere populært valg. Det skyldes primært, at denne type vinduer kræver mindre vedligehold. De skal for eksempel ikke males udvendigt, hvilket er en efterspurgt kvalitet hos mange.

Du kan spare mange penge ved at vælge mange af de billigste løsninger. Du må dog ikke blive for sparsommelig, og du bør ikke gå på kompromis med funktionaliteten på dine nye vinduer. Du skal have dem i mange år, og du skal kun fravælge funktioner, som du næppe får brug for.

Fortag selv opmålingen til dine nye vindue

Mange vælger at hyre en professionel til at foretage opmålingen til deres nye vinduer. Det kan dog være unødvendigt omkostningsfyldt, og lønnen til håndværkere kan ofte udgøre en stor del af den samlede pris.

Du kan finde masser af guides til opmåling af vinduer online, og du skal blot være opmærksom på, at der er forskel på det indvendige og udvendige karmmål, og derudover er det ikke videre vanskeligt.

Det er meget vigtigt, at du er nøjagtig med opmålingen til de nye vinduer. Du skal især være grundig, hvis du bestiller vinduer i specialmål, for disse vinduer kan ikke sendes retur, så du kan være i en vanskelig situation, hvis du har målet forkert.

Hvis du ikke føler dig tryg ved selv at foretage opmålingen, kan du naturligvis stadig sagtens hyre en håndværker. Her vil du have den fordel, at det er håndværkeren som er ansvarlig for opmålingen, og derfor har de også ansvaret, hvis der skulle være fejl.

Køb vinduer online og sammenlign priser

Når du har styr på dit behov i forhold til dine nye vinduer, er det på tide at kigge på priser. Der findes mange forhandlere af nye vinduer, og derfor bør du altid bruge tid på at sammenligne priser. Nye vinduer koster relativt meget, og derfor kan det ofte betale sig at finde de lidt billigere forhandlere.

Du kan reducere prisen på dine nye vinduer yderligere, hvis du vælger at købe dem online. Prisen er generelt lavere, når du handler online, og mange vinduesproducenter tilbyder endda specielle rabatter til kunder som handler online. I skrivende stund får for eksempel 25 % rabat, når du køber vinduer online hos Spar Vinduer, mens du får 20% rabat ved at købe vinduer online hos JNA vinduer.

Internettet gør det også nemmere at sammenligne priser på tværs af forskellige forhandlere, så du er sikker på, at du får den helt rette pris.

Monter vinduerne selv

Monteringen af nye vinduer kan sagtens udgøre op til halvdelen af prisen på nye vinduer, så du kan spare rigtig mange penge, hvis du er villig til at montere vinduerne selv. Det er ikke videre vanskeligt, hvis du har hænderne skruet rigtigt på.

Du kan finde masser af guidevideoer online, som kan hjælpe dig med at montere vinduerne korrekt. Du skal dog være opmærksom på, at et vindue er overraskende tungt, så det kan være en god idé at søge hjælp hos en ven eller et familiemedlem, som kan hjælpe med at holde vinduet indtil det er sat forsvarligt fast.

Alternativt kan du også vælge at hyre en håndværker, som kan demonstrere monteringen af et vindue. På den måde kan du få svar på eventuelle spørgsmål.

Annonce