Annonce
Esbjerg

Sælger til privathospital: Esbjergensisk sundhedsiværksætter i kæmpe handel til trecifret millionbeløb

Thomas Helt har som hovedaktionær i Alles Lægehus og Vikteam solgt 51 procent til sundhedsvirksomheden Capio, som driver privathospitaler. Foto: Hans Christian Jacobsen
Sundhedsiværksætteren Thomas Lyngsøe Helt fra Esbjerg er omdrejningspunkt i en kæmpe handel til et trecifret millionbeløb. Som hovedaktionær sælger han 51 procent af to virksomheder, der driver lægeklinikker og formidler sundhedsfagligt personlige til sygehuse.

Esbjerg: Den esbjergensiske erhvervsmand og sundhedsentreprenør Thomas Lyngsøe Helt lavede ikke alene en succesfuld turnaround, efter at han for cirka tre år siden købte 12 lægeklinikker i Falck Lægehuse fordelt over hele landet. Han har også med en tredobling i antallet af lægeklinikker i regi af virksomheden Alles Lægehus været med til at løse et samfundsproblem med manglende lægedækning i landets udkantsområder.

Nu er den 44-årige uddannede fysioterapeut, der i det stille har haft kæmpe stor succes med sine forretninger i sundhedssektoren i mange år, så igen omdrejningspunkt for en opsigtsvækkende handel.

Som hovedaktionær sælger Thomas L. Helt nemlig 51 procent af Alles Lægehus og søstervirksomheden Vikteam, som formidler læger og sygeplejersker i Danmark og hele Skandinavien til den danske sundhedsvirksomhed Capio, som driver flere privathospitaler.

Annonce

Ved at indgå i partnerskab med Capio fortsætter Alles Lægehus og Vikteam deres udvikling som innovative sundhedsvirksomheder, der tilbyder patienter adgang til læger og sygeplejersker steder, hvor der ellers er udfordringer med at levere de tilbud, der er behov for.

Alles Lægehus driver i dag 32 lægeklinikker over hele landet – og henvender sig navnlig til sundhedsfagligt personale og praktiserende læger, der gerne vil arbejde i klinik uden at stå for de administrative og praktiske opgaver, som følger med ansvaret for den fulde drift af lægeklinikkerne.

Om virksomhederne i handlen

  • Alles Lægehus A/S driver 32 lægepraksisser, heraf 18 i Jylland, tre på Fyn og 11 på Sjælland, mens Vikteam formidler læger og sygeplejersker til sundhedssektorerne i de skandinaviske lande samt Grønland og Færøerne.
  • Thomas Helt er uddannet fysioterapeut og startede i 2018 WeCare, da han købte lægeklinikker fra Falck fordelt over hele landet. Det skete i kølvandet på, at Thomas Helt havde etableret virksomheden, som Falck i dag driver, og som tilbyder forebyggende sundhedsydelser til det offentlige - fx for at hjælpe syge tilbage i arbejde i samarbejde med kommunernes jobcentre.
  • Capio tilbyder med afdelinger i Viborg, Skørping, Aarhus, Odense og Hellerup behandling af høj kvalitet inden for en bred vifte af sundhedsfaglige specialer i hele Danmark.
  • I 2018 blev Capio en del af den internationale sundhedsvirksomhed Ramsay Santé, der er en ledende leverandør af sundhedspleje i Europa og tilbyder en bred vifte af medicinske, kirurgiske og psykiatriske ydelser i seks lande.
  • Capio er akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM) version 1 for privathospitaler og klinikker.
  • Christian Bech Høngaard har siden 2020 været CEO for Capio i Danmark med en lang erfaring fra sundhedsområdet bl.a. fra Coloplast.

- Capio og vi deler værdier og kan styrke hinanden. Vi ser os begge som partnere for et godt offentligt sundhedsvæsen – og som et godt supplement, der bidrager til at sikre patienter behandling af høj kvalitet. Vi har samme stærke fokus på omsorgen for det enkelte menneske og innovation. Nu får Alles Lægehus og Vikteam ny muskelkraft – med Capios sundhedsfaglige ekspertise, dokumenteret erfaring fra Sverige med at drive lægepraksis og stærke administrative ressourcer. Det vil vi bruge til at fokusere endnu skarpere på det, vi er bedst til – at sikre lægehjælp og omsorg af høj kvalitet til borgerne, siger Thomas L. Helt.

Ingen ændringer i driften

Capios administrerende, Christian Bech Høngaard, der også har lang erfaring fra sundhedsområdet, bl.a. hos Coloplast, byder Alles Lægehus og Vikteam velkommen og glæder sig til samarbejdet.

- Alles Lægehus, Vikteam og Capio er et godt match. Vi brænder i lige høj grad for at udvikle vores ydelser, så patienter får bedste behandling og omsorg. Med Thomas Helt får Capio en erfaren dansk sundhedsiværksætter ombord, som har vist, at han formår at nytænke sundhedsområdet til fordel for borgere og patienter. Vi glæder os til, at Thomas og hans dygtige team bliver en del af Capio – med den inspiration og kraft, vi nu alle sammen får glæde af.

Med aftalen indgår Alles Lægehus og Vikteam fortsat under hvert sit navn i et partnerskab, der over tid skal føre til fuldt fælles ejerskab. Partnerskabet træder i kraft 1. oktober 2021. Thomas Helt fortsætter som bestyrelsesformand for Alles Lægehus og Vikteam.

Der vil ikke ske ændringer i driften eller ledelsen bag Alles Lægehus og Vikteam i forbindelse med partnerskabet.

Annonce
Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Esbjerg

Udvalg bakker op i omstridt sag om ringvejsbro: Vi har fået mange positive henvendelser fra borgere, der ønsker udvikling

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce