Annonce
Sønderborg

Dement plejehjemsbeboer fik lussing af ansat: Sønderborg Kommune erkender svigt på Guderup Plejecenter

Erik Husballe flyttede ind på Guderup Plejecenter for halvandet år siden. Den 3. marts sad den stærkt demente mand i følge hustruen Ester Husballe og græd i sofaen. Det viste sig, at han var blevet slået af en sosu-hjælper. Arkivfoto: Foto: Birthe Juul Mathiasen
Plejehjemmet har været drøftet på lukket byrådsmøde. På tirsdag skal social- og seniorudvalget godkende handleplan, der skal sikre værdig pleje og omsorg på Guderup Plejecenter.

Guderup: Flere sager med kritik af forholdene på Guderup Plejecenter førte til, at Sønderborg Byråd onsdag eftermiddag fik en kort orientering om forholdene på Guderup Plejecenter.

Det foregik på lukket møde. Sønderborg Kommune har nu udsendt en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at arbejdet med at rette op på de kritisable forhold er i fuld gang.

Som JydskeVestkysten tidligere har skrevet, har en 67-årig dement beboer fået en lussing af en nu forhenværende sosu-hjælper, og pårørende har kritiseret plejehjemmet for manglende hjælp til personlig hygiejne og nedladende tone overfor beboere.

Annonce

En familie har kritiseret personalet for ikke at lede udenfor efter deres demente mor, der forlod plejehjemmet midt om natten i frostvejr. Personalet søgte kun indenfor, selv om kvinden havde efterladt en åben dør. Den 91-årige døde dage senere.


Kvalitetstjekket viser, at ikke alt har været i orden på Guderup Plejecenter, og det er vi ekstremt kede af. Derfor har vi iværksat forskellige tiltag, og en handleplan er på trapperne.

Plejecenterchef Joan Slaikjer Hansen


Sønderborg Kommune erkender, at en række forhold på plejecentret ikke har været i orden. Det har kommunens eget kvalitetstjek påvist:

- Kvalitetstjekket viser, at ikke alt har været i orden på Guderup Plejecenter, og det er vi ekstremt kede af. Derfor har vi iværksat forskellige tiltag, og en handleplan er på trapperne. For Sønderborg Kommune vil sikre sig, at alle beboere får en værdig pleje og omsorg på Guderup Plejecenter, siger plejecenterchef Joan Slaikjer Hansen i pressemeddelelsen.

For mange vikarer

Pårørende har påpeget, at der er mange vikarer og ”svingdørsansatte” på Guderup Plejecenter. Det giver Joan Slaikjer Hansen dem nu ret i:

- Det seneste års tid har været et helt usædvanligt år på Guderup Plejecenter med covid-19 pandemien og et smitteudbrud på plejecentret. Det har givet et stort pres også for personalet, og der har været stor udskiftning blandt medarbejderne. Det har også betydet, at vi har haft alt for mange vikarer ansat, og selv om mange vikarer er dygtige, så er det bedre med fast og uddannet personale, der kender beboerne, pårørende, kolleger og arbejdspladsen, siger hun.

Plejecentret er dog i fuld gang med at ansætte flere i faste stillinger.

Tirsdag den 30. marts er der indkaldt til et ekstraordinært møde i Social- og Seniorudvalget, hvor handleplanen for Guderup Plejecenter præsenteres for politikerne. Flere tiltag er dog allerede sat i værk.

I mandags holdt kommunen således ekstraordinært møde med beboer- og pårørenderådet, og plejehjemmets ledelse er gået i gang med at holde individuelle dialogsamtaler med beboere og pårørende. Alle beboere og pårørende inviteres i den kommende tid til at fortælle om deres oplevelser og erfaringer med plejen på plejecenteret. Også Ældrerådet er blevet orienteret om sagerne på Guderup Plejecenter.

Det skal ske på Guderup Plejecenter

  • en demensvejleder arbejder med i dag- og aftenvagt i afdelingen,
  • alle beboere skal have udarbejdet en sanseprofil
  • der er indført nye strukturer for sparring om den enkelte borger
  • der skal ske en generel kompetenceudvikling.
  • der sættes gang i sidemandsoplæring så man får demensuddannelsen i praksis
  • dialogen med og informationen af de pårørende skal have et større fokus, for det skaber tillid og godt samarbejde.
Vita Wortmann er kommet på besøg hos sin nu afdøde mand og fundet ham iført tøj med pletter af mad og afføring. Også hun har kritiseret forholdene på Guderup Plejecenter. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Sønderborg

Tandslet rammer plet: Kæmpe indsats fra byen og sponsorer skaber ny bymidte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund

Hotel Propellen er blevet solgt: Skifter ejer den 1. oktober

Haderslev For abonnenter

Kandis-sang og hunden Rocky reddede René fra at tage sit eget liv

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

EfB

Elias Sørensen: Vi var 10.000 gange bedre end dem i første halvleg

Annonce