Annonce
Sønderborg

Sønderborg racer mod DMA-titler

Motocrosskøreren Thomas Kjer Olsen fra Dybbøl er med i racet som Årets profil og Årets motocrosskører. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Tre motorsportskørere fra Sønderborg-området er med til Dansk Motorsport Award 2019. Rallykøreren Kim Boisen fra Broager håber på lokal opbakning.

Broager: Ikke færre end tre racerkørere med adresse til Sønderborg Kommune kan vinde titler ved årets store motorsportsshow, Dansk Motorsport Award, der finder sted 19. januar.

Den erfarne motorsportsentusiast, Kim Boisen, er sammen med sin racermakker, Louise Bang Christiansen, blevet nomineret i kategorien Årets rallyteam til Dansk Motorsport Award 2019.

- Vi har en stor opbakning i Sønderjylland, så optimismen er stor for at vinde, siger Kim Boisen.

Fire rallyteams er med i feltet som nominerede til awardshowet i København, og Kim Boisen var senest med til DMA i 2012, da han tog titlen som Årets rallykører.

- Jeg håber, at folk vil stemme på os, så det også bliver til en pris i år, siger Kim Boisen.

Annonce

Jeg håber, at folk vil stemme på os.

Kim Boisen, rallykører

Nominerede til DMA

Rallykøreren Kim Boisen fra Broager er sammen med holdkammeraten Louise Bang Christiansen nomineret som Årets rallyteam til Dansk Motorsport Award 2019.Derudover er motocrosskøreren Thomas Kjer Olsen fra Dybbøl, som nu bor i Belgien, nomineret i både kategorien Årets profil og Årets motocrosskører.

Julie Friis fra Als Gokart Klub med i feltet om at blive Årets kartingkører.

I alt uddeles 11 priser til awardshowet, som finder sted lørdag 19. januar i Nordhavn i København.

Man kan stemme i hver enkelt kategori på Bilmagasinet.dk, hvem der skal vinde titlen.

Kim Boisen og holdkollegaen Louise Bang Christiansen håber på at vinde prisen som Årets rallyteam. Privatfoto

Nyt makkerpar

I 2018 blev det til en samlet sjetteplads for Louise Bang Christiansen og Kim Boisen, og de gennemførte fire af årets seks løb i AutoPlus Dansk Super Rally, hvoraf de tre gange sluttede i top-3. Bilen, en BMX 125, har Kim Boisen bygget selv.

- Det har været en god sæson, selv om vi udgik i to af løbene, for vores bil er helt ny og har haft lidt børnesygdomme i starten. Men den kommer til at køre endnu bedre og stærkere i det nye år, siger han.

Kollegaen Louise Bang Christiansen har tidligere kørt i lavere klassementer, og til 2018 kom hun med på Kim Boisens team, efter at den mangeårige partner, Jesper Petersen, er stoppet.

- Det har spillet supergodt at køre sammen med min nye kollega, siger Kim Boisen.

Den 57-årige veteran ser frem til flere sæsoner, og han har ingen planer om at stoppe foreløbigt.

- Jeg har kørt motorsport i mange år, og jeg har fortsat lysten til at køre løb, siger han.

Kim Boisen har selv bygget bilen, en BMX 125, til de hurtige racerløb på landevejene. PR-foto

Flere nomineringer

Også i andre kategorier er der lokale ansigter. Den 21-årige motocrosskører, Thomas Kjer Olsen, fra Dybbøl er nomineret både som Årets profil og Årets motocrosskører.

- Jeg er glad for nomineringen, det bliver spændende, siger han.

I løbet af sæsonen sidste år blev det til en VM-sejr i Letland, og han sluttede med en bronzemedalje i det samlede klassement i VM.

- Det var en god sæson i 2018 med ti placeringer i top-3 ud af de 20 løb, og i det nye år skal jeg prøve at forbedre mig endnu mere, siger han.

De seneste to år har han haft bopæl i Belgien, og på grund af træning i udlandet har han ikke mulighed for at deltage i Dansk Motorsport Award 2019, som bliver afholdt lørdag 19. januar i Nordhavn i København.

Derudover er den 15-årige Julie Friis fra Hørup, som kører i Als Gokart Klub, med i kategorien Årets karting. Gokartkøreren blev samlet vinder af Dansk Super Kart 2018, og hun er blevet udtaget til Dansk Automobilsports Unions talentudvikling.

Julie Friis fra Als Gokart Klub er med i feltet til prisen som Årets kartingkører. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce