Annonce
Aabenraa

Sønderjysk DF'er er målløs over partifælles udtalelse

"Så mangler vi bare Sydslesvig. Man har jo lov at håbe." Sådan skrev Martin Henriksen (DF) på Facebook, da fejringen af 100-året for Genforeningen blev indledt. Det har fået hans partifæller i Aabenraa Kommune op i det røde felt. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
En udtalelse om Sydslesvig fra tidligere folketingspolitiker Martin Henriksen (DF) har fået hans partifæller i Aabenraa Kommune op i det røde felt. Han skader vores omdømme og renommé, lyder det.
Annonce

AABENRAA: "Så mangler vi bare Sydslesvig. Man har jo lov at håbe." Sådan skrev Martin Henriksen (DF) på Facebook, da fejringen af 100-året for Genforeningen blev indledt sidste weekend.

Den udtalelse har skabt vrede blandt DF'erne i Aabenraa. Ejler Schütt, der er partiets gruppeformand i byrådet, vil nu skrive til Dansk Folkepartis ledelse om sagen.

- De bør banke både Martin Henriksen og Søren Espersen på plads, siger han med henvisning til, at Søren Espersen (DF) har udtrykt et lignende håb om, at Sydslesvig engang bliver dansk.

- De kan jo bare tage med op på Folkehjem. Der hænger et kort over afstemningen i 1920, og det viser tydeligt, at grænsen går netop der, hvor den bør gå, siger Ejler Schütt, som har opbakning fra de øvrige medlemmer af DF's byrådsgruppe i Aabenraa.

Jeg er simpelthen målløs. De ved ikke, hvad de taler om.

Ejler Schütt, gruppeformand for DF i Aabenraa Byråd.

Annonce

Dårligt lys

Ejler Schütt frygter, at Martin Henriksens udtalelser er med til at sætte Dansk Folkeprti i et dårligt lys både nord og syd for grænsen.

- Vi har et rigtigt godt samarbejde på tværs af grænsen både erhvervsmæssigt og kulturelt, fastslår han.

- Både Martin Henriksen og Søren Espersen siger samtidig, at det er urealistisk, at Sydslesvig bliver dansk. Jamen hvorfor så overhovedet komme med de udtalelser?, spørger Schütt.

Martin Henriksen er medlem af Sydslesvigudvalget, og det gør ikke sagen bedre ifølge Ejler Schütt.

- Jeg er simpelthen målløs. De ved ikke, hvad de taler om. Jeg håber, partiledelsen griber ind. Det er jo et spørgsmål, om Martin Henriksen er den rette til at sidde i det udvalg.

Kortet over afstemningen i 1920, som Ejler Schütt (DF) mener, partifællen Martin Henriksen bør nærstudere. Illustration: Genforeningen 2020's hjemmeside.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce