Annonce
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-forsvarer: - Vi føler, at det er ekstremt svært at score mod os

Stefan Gartenmann var stærk i begge ender af banen mod OB. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Hemmeligheden bag det gode samarbejde i forsvaret er blandt andet, at alle er enige om, at det ikke behøver være kønt og poleret, mener Stefan Gartenmann.

Fodbold: For sjette kamp i træk tillod SønderjyskE sin modstander at score maksimalt én gang. Sidst SønderjyskE lukkede flere mål ind, var i Lyngby 4. oktober.

Holdet har kunnet stille med næsten det samme midterforsvar i alle kampe i sæsonen. Eneste undtagelse har været, at Pierre Kanstrup på det seneste har været skadet. Philipp Schmiedl har erstattet ham og har udfyldt rollen i treback-kæden udmærket.

Stefan Gartenmann føler, at forsvarerne har opnået en tryghed, når de spiller sammen.

Annonce

- Vi komplimenterer hinanden rigtig godt. Hele vejen rundt er vi spillere, der først og fremmest gerne vil forsvare. Det skal ikke altid være så kønt og poleret. Vi vil bare forsvare det mål. Det gør, at vi har en tryghed, selvom modstanderne spiller på vores halvdel. Vi føler, at det er ekstremt svært at score mod os. Når man har følelsen af, at dem, der er ved siden af én, vil forsvare målet og dig for alt i verden, giver det noget ro og selvtillid, sagde han efter 1-1 i Odense.

Selvmål eller ej

Gartenmann følte, at SønderjyskE mod OB spillede med en større ro end i de seneste kamp.

- Jeg synes, at vi hele tiden har været gode på bolden, men vi har ikke vist det så meget i de seneste kampe. Vi har mere ro på kuglen i dag. Der er mere ro på holdet. Og vi er stadig bundsolide nede bagved. Det er de gode ting i dag, som man kan ikke sætte en finger på, sagde han.

Et minus i bogen var, at der blev skabt for få chancer.

- Jeg savner, at vi bygger videre på at være gode på kuglen ved at skabe nogle chancer. De chancer, vi fik, var mest på omstillinger, hvor vi ved, at vi er gode.

Det var Stefan Gartenmann, der i tillægstiden sparkede bolden ind på Jeppe Tverskov, der blev noteret for et selvmål. Men var det et selvmål eller et Gartenmann-mål, hvis man spørger Gartenmann selv?

- Jeg synes klart, at det er et Gartenmann-mål. Fra min vinkle og med mit skru i venstrefoden, så glider den stadig ind i det lange hjørne, hvis han ikke får foden på. Men som jeg lige kan se, bliver jeg ikke krediteret for den, sagde han med et smil og et glimt i øjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce