Annonce
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-profil: Vi har fået kigget hinanden i øjnene

Mads Albæk mener, han bærer en del af ansvaret for, at SønderjyskE ikke kunne vende modgangen i anden halvleg mod AaB. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
SønderjyskE-truppen fik tirsdag formiddag talt ud om den dårlige præstation i Aalborg. Mads Albæk mener, at spillerne har erkendt, at situationen er alvorlig.

Fodbold: Klokken 11 tirsdag formiddag luntede de SønderjyskE-spillere, der ikke havde spillet fuld tid i 2-3-nederlaget mod AaB mandag aften, ud på træningsbanen foran Haderslev Idrætscenter. Vejret var så omskifteligt som SønderjyskE's sæson.

Blandt de, der blev inde i styrketræningscenteret, var Mads Albæk, som forgæves løb solen sort i Aalborg.

Her efterlyste cheftræner Glen Riddersholm efter kampen nogle gammeldags dyder som tacklinger og mudder på knæene. Et synspunkt, Albæk ikke delte ubetinget.

- Altså, det ved jeg ikke. Fra mit synspunkt blev vi lidt rådvilde i, hvad vi skal. Personligt vil man gerne op og udligne hurtigt og få kampen tilbage på sporet. Det kan skabe en form for panik omkring, hvad folk vil og kan. Nogle vil gøre det ene, og nogle vil gøre det andet. Jeg ved ikke, om det er tacklingerne i de sekvenser, der gør, om vi kan komme tilbage i kampen. Jeg synes jo, folk arbejder hårdt og gør det, de skal, siger Mads Albæk.

- I den her periode går de mål ind, som ikke er gået ind tidligere. Det sætter sine spor. Vi bliver frustrerede og kede af det på ens holdkammeraters vegne, at det går den vej, men vi skal blive bedre til at holde snuden i sporet, når vi indkasserer mål, mener han.

- Det kræver lidt ekstra hårdt arbejde og lidt ekstra mudder på knæene, som Glen gerne vil have. Og lidt ekstra klogskab for at få det vendt.

Annonce

Bærer et ansvar

Efter en times tid mod AaB råbte Riddersholm ind til sin midtbanegeneral, at han skulle få samling på tingene.

- Min følelse er, at jeg bærer et ansvar for, at vi ikke får det vendt, for det er mig, der skal være med til at diktere spillet. Nogle gange har jeg dét, at jeg skal redde verden på egen hånd, og der skal jeg blive bedre til at sige til mig selv, at når de ting sker, skal vi være enig om som hold, hvad vi skal, siger Albæk.

- Jeg kigger selvfølgelig indad.

- Det er aldrig sjovt at tabe flere kampe i streg, og den periode, vi er i nu, gør selvfølgelig ondt. Så snakker man om tingene og prøver at holde humøret oppe.

Det forsøgte SønderjyskE også ved tirsdagens træning trods forbigående haglbyger og modgang i ligaen. Haglbygerne må vejrguderne tage sig af, mens modgangen på banen er et anliggende for hele truppen.

- Vi har snakket om tingene i dag og set hinanden i øjnene. Vi har også haft nogle snakke internt mellem spillerne. Der er mange kampe igen, men vi er i en alvorlig situation, og det skal vi turde sige til hinanden og være ærlige omkring, siger Albæk, der fik en advarsel efter et klammeri med AaB's Samuelsen og derfor har karantæne i søndagens superligakamp mod AC Horsens.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men den skulle jo komme før eller siden, den karantænedag, så nu kommer der en vigtig kamp torsdag, og så er jeg sikker på, drengene nok skal klare den på søndag, lyder det med henvisning til, at SønderjyskE allerede torsdag spiller første pokalsemifinale ude mod FC Midtjylland.

Med Albæks forestående karantæne på søndag, er han med garanti at finde i startopstillingen mod hans tidligere klub i Herning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce