Annonce
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-sportschef gav grønt lys til at starte festen

Nu må Pierre Kanstrup, Glen Riddersholm og Christian Jakobsen endelig feste igennem. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
SønderjyskE-sportschef Hans Jørgen Haysen kan nu begynde arbejdet med at sætte truppen til næste sæson sammen. Økonomien skal først kendes, inden han ved, hvad han kan hente ind.

SØNDERJYSKE: Sportschef Hans Jørgen Haysen havde en fest efter onsdagens pokalfinalesejr over AaB. Nu kan SønderjyskE-spillerne også få lov at feste efter lørdagens 1-1-kamp mod OB, der sikrede SønderjyskE endnu en sæson i ligaen.

- I onsdags var det eneste, de fik lov at kigge på, der lignede en fest, mig. Så i dag tror jeg, der er andre og flere, der kan klæde sig lidt ud, og så kan de få lidt flere øl. Og så er vi selvfølgelig klar til på onsdag. Vi skal spille den kamp, men nu skal vi også huske at glæde os og feste og juble, og det kommer vi også til i dag, sagde sportschefen efter slutfløjtet i Haderslev.


Annonce

I onsdags var det eneste, de fik lov at kigge på, der lignede en fest, mig.

SønderjyskE-sportschef Hans Jørgen Haysen


Han har haft en fantastisk uge.

- Jeg vil sige, at hvis det er en opadgående kurve, der ikke er slut endnu, så glæder jeg mig eddermame til i morgen, konstaterede han.

For sportschefen var glæden og ikke mindst lettelsen over overlevelsen endnu større end euforien over onsdagens pokalsejr.

- Jeg tror, jeg er mere glad i dag end i onsdags. Jeg er endnu mere glad og stolt af, at vi har reddet os i superligaen, men jeg tror, at jeg er så mentalt træt, så jeg tror også, det var vigtigt, at vi gjort det færdigt i dag, når vi stod med den her matchbold. Man ved også godt, hvad spillerne ville tænke, hvis vi skulle spille en kamp i Lyngby, sagde Haysen med henvisning til det, der kunne have blevet en gyser i sidste runde på onsdag.

Det bliver det ikke, fordi Lyngby tabte i Silkeborg, og SønderjyskE gjorde jobbet færdig med 1-1 mod OB efter en kamp, der ikke var på samme hylde som pokaltriumfen.

- Vores udtryk i dag var præget af, at vi havde spillet i onsdags, og det kan jeg sandelig godt forstå, sagde sportschefen.

Han havde selv nerverne uden på tøjet til det sidste.

- Man tænkte, da vi scorede til 1-0, at nu var den lukket. OB var jo heller ikke presset til en sejr, men da de så udlignede og fik to hjørnespark til sidst, så blev det hektisk. Så måtte vi endnu en gang bede til de højere magter, og de hjalp os så også.

Sportschef i arbejde

Med afklaringen kan Haysen nu se frem mod en tid, hvor næste sæsons trup skal formes. Spillere som Eggert Jonsson, Sebastian Mielitz og Johan Absalonsen har kontraktudløb.

- De her ting var altafgørende. Ikke mindst, at det er superliga, for før kunne vi ikke eksekvere på noget. Vi har en anden lille dejlig bonus oven i, der hedder Europa, og det gør det ekstra sjovt. Min tid går rigtig i gang nu i forhold til at få nogle ting på plads hen mod næste sæson, sagde Haysen, der både sigter efter forlængelser og nyindkøb.

- Det bliver både og. Vi har sagt, at vi ville vente med at snakke, fordi vi har sindssygt meget respekt for vores økonomi, og det skal vi have, understregede han.

- Klart, at vi går efter så meget som muligt, og klart, at jeg skal sætte mig ned og snakke med dem, der har udløb nu. Det er det første, der sker, sagde sportschefen, som ikke vil sige, om den aktuelle økonomiske situation kommer til at kræve en lønnedgang i SønderjyskE.

- Det kommer jeg ikke til at udtale mig om her, men det siger sig selv, at når man er ramt på de interessenter, du har, så kommer det til at betyde noget budgetmæssigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Det er ret forudsigeligt, at Team Esbjerg måtte lade livet

Annonce