Annonce
SønderjyskE

SønderjyskE tester franskmand med solid Ligue 1-erfaring i træningskamp

Franck Tabanou (til venstre) har repræsenteret Toulouse, Saint-Étienne og Guingamp i Ligue 1. Han har scoret 19 mål i 231 Ligue 1-kampe. Her jubler han efter et mål mod Simon Kjær og Lille i 2014. Tabanou var i øvrigt med og scorede, da Saint-Étienne i 2013 gik videre efter to kampe mod EfB i Europa League-kvalifikationen. Foto: Robert Pratta/Reuters/Ritzau Scanpix
Når SønderjyskE onsdag spiller træningskamp mod AC Horsens, er det med et nyt ansigt i truppen. 30-årige Franck Tabanou bliver testet og er måske løsningen på en sønderjysk problemposition.

SønderjyskE: Han har spillet 231 kampe i den bedste franske række, han har spillet Europa League, og han har erfaring fra La Liga.

Onsdag klokken 13 løber han på kunstgræsbanen i Haderslev til en træningskamp mod AC Horsens.

Franske Franck Tabanou bliver i den kommende tid prøvet af i SønderjyskE, og han er måske løsningen på venstre back, som har været en problemposition i et års tid.

- Han kan spille venstre back, venstre kant og alternativt stopper i en treback-kæde, fortæller cheftræner Glen Riddersholm om den 30-årige franskmand.

- Det er en spiller, som vi normalvis aldrig ville kunne komme i nærheden af.

Årsagen til, at Franck Tabanou alligevel trækker en SønderjyskE-trøje over hovedet onsdag er, at han ikke har spillet meget fodbold de seneste år.

- Det sidste halve år har han ikke spillet, fordi han ikke ville forlænge sin kontrakt. Forinden var han skadet i et lille års tid, siger Glen Riddersholm.

Senest var Franck Tabanou i Guingamp, hvor han sidste sæson blot spillede fire kampe ifølge transfermarkt.com. I sæsonen forinden, 2017/2018, spillede han 15 kampe i Ligue 1. I 2016/2017 spillede han syv kampe for spanske Granada.

Annonce

Kan han ramme niveauet?

Hvis Franck Tabanou kan ramme det niveau, han tidligere har ramt, er Glen Riddersholm ikke i tvivl om, at SønderjyskE skal slå til.

- Vi har mulighed for at se ham an nu. Det bliver interessant. Med det niveau han har været på, så er der slet ikke noget at diskutere, men spørgsmålet er, om han kan finde det niveau. Det håber vi selvfølgelig på. Nu har vi en god periode, hvor vi udover den almindelige træning spiller træningskamp onsdag og lørdag. Så må vi se, om han er dér, hvor han skal være. Efter sigende har han trænet fuldt med i over et halvt år, og han har kørt med sin egen personlige træner i vinterpausen. Så vi glæder os til at se ham, siger SønderjyskE-træneren.

Hele holdet skiftes

SønderjyskE spiller syv træningskampe inden superligastart i februar. I de første træningskampe får mange spillere spilletid.

- Vi skifter hele holdet i pausen i de næste tre kampe og stiller i to forskellige formationer mod Horsens, fortæller Glen Riddersholm.

- Vi vil praktisere forskellige formationer, men måske også skifte undervejs i halvlegene.

På træningslejren i Tyrkiet bliver holdet snævret mere ind, og nogle spillere bliver siet fra på forhånd.

- Der vil være nogle spillere, der ikke kommer med på træningslejren, og som heller ikke vil være en del af de her træningskampe. Vi prioriterer dem, som vi tror på. I træningskampene vil vi også prioritere nogle spillere fra ungdomssektoren, så vi kan se dem an, siger Riddersholm.

Træningskampen mellem SønderjyskE og AC Horsens spilles onsdag klokken 13 på kunstgræsbanen ved Haderslev Idrætscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce