Annonce
Esbjerg

S-gruppeformand i strid modvind for at ignorere invitationer: - Der er gjort flere forsøg på at få Socialdemokratiet med, siger borgmester

Jakob Lykke, formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, deltog ikke, da byrådets gruppeformænd var samlet til møde om samarbejdet i byrådet. Arkivfoto: Tue Sørensen.
Efter at Radikale Venstres Anne Marie Geisler Andersen for små to måneder siden hævdede sig udsat for voksenmobning i byrådet, var borgmester og de fleste af gruppeformændene i Esbjerg Byråd forleden samlet til et møde om fremtidigt samarbejde. Det blev et møde uden den socialdemokratiske gruppeformand Jakob Lykke, der tilsyneladende ikke svarede på invitationer trods flere forsøg på at få byrådets næststørste parti med.

Esbjerg Kommune: Gruppeformanden for byrådets næststørste parti, Socialdemokratiets Jakob Lykke, deltog ikke, da borgmesteren havde indbudt gruppeformændene for byrådets syv partier til møde om det fremtidige samarbejde.

Og det er faldet adskillige af de toneangivende politikere for brystet, at man - trods en større, forudgående kalender-duel - ikke er lykkes med at få den person, der svinger takt-stokken i byrådets næststørste parti, til at være med til at skabe et bedre samarbejdsklima i det på lange stræk stærkt dysfunktionelle byråd.

Mødet udsprang blandt andet af, at Anne Marie Geisler Andersen, der er Radikale Venstres eneste repræsentant i byrådet, i slutningen af marts lagde et opslag på sin Facebook, hvori der blandt andet stod, at hun føler sig udsat for voksen-mobning. At hun aldrig har følt sig så forkert, som efter at hun er blevet medlem af Esbjerg Byråd.

Annonce

Opslaget sluttede med den oplysning, at hun havde talt med borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), og at situationen nu skulle drøftes på Esbjerg Rådhus, og det blev den så forleden på et møde med borgmesteren og gruppeformændene for Venstre, De Konservative, SF, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Radikale Venstre. Men altså ikke Socialdemokratiet.

En af flere politikere, som Jakob Lykkes afbud er faldet for brystet, er gruppeformanden for Nye Borgerlige, Sabrina Bech Røn:

- At byrådets næststørste parti og det største oppositionsparti ikke er repræsenteret ved sådan et møde, signalerer for mig, at Socialdemokratiet ikke gider samarbejde med os andre. Jeg synes, det er ærgerligt, for jeg tror ikke på, at det er, hvad størstedelen af partiet ønsker, siger hun.

Lykkes forklaring

Jakob Lykke, hvorfor deltog du ikke i mødet?

- Jeg var til et andet møde af ret stor vigtighed, nemlig modtagelsen af nye medlemmer i bestyrelsen for AMU Vest, hvor jeg sidder som repræsentant for 3F Transport. AMU-centrene landet over er i alvorlig krise, og bestyrelsesarbejdet kræver stor opmærksomhed - også for vores geografiske område i relation til uddannelsesområdet. I forhold til den planlagte drøftelse med afsæt i Anne Marie Geislers oplevelser, så ved jeg jo, at der findes en meget fin personalepolitik for de 11.000 medarbejdere i Esbjerg Kommune. Og vi er i spidsen for kommunen, så vi skal bare efterleve den personalepolitik ligesom alle andre. Så skal det hele nok gå fint fremover, siger Jakob Lykke, der samtidig pointerer, at han meldte afbud til gruppeformandsmødet kort tid efter indkaldelsen:

- Så kommunens borgmester har haft alt den tid i verden til at finde et andet tidspunkt, hvis han reelt ønskede at have Socialdemokratiet med til omtalte møde, mener Jakob Lykke.

Annonce

Ikke sandt

Men det er ikke sandt, at det ikke er forsøgt, mener borgmester Jesper Frost Rasmussen (V):

- Hvis man ønsker et andet tidspunkt for et møde, så kræver det jo, at man svarer, når man bliver spurgt om, hvorvidt man kan deltage. I første omgang blev der sendt forslag ud til flere datoer, men der var flere, der ikke kunne - og Jakob Lykke svarede i øvrigt slet ikke. Så bliver der sendt et nyt forslag ud til den 10. maj klokken 8.30, hvor Diana Mose Olsen (SF), der på daværende tidspunkt stadig er byrådets repræsentant i AMU Vests bestyrelse, meddeler, at der kan hverken hun eller Jakob Lykke, der også sidder i bestyrelsen, for da er der møde på AMU. Så spørger borgmestersekretariatet, om det vil hjælpe, hvis mødet rykkes til klokken 10.30, og det svarer Diana bekræftende på. Men selv om Jakob Lykke derefter får en direkte mail med mødetidspunktet, svarer han stadig ikke, siger borgmesteren og sender et æselspark i retning af Lykke:

- Det kræver velvilje, også fra Socialdemokratiet og Jakob Lykke, hvis vi skal have et bredt samarbejde, og når man ikke reagerer på de kalender-invitationer og forespørgsler på konkrete mødeinvitationer, så virker det jo, som om man på forhånd ikke vil medvirke i en snak med andre partier, siger Jesper Frost Rasmussen.

Gruppeformandsmødet

Gruppeformands-mødet på Esbjerg Rådhus fandt sted fra klokken 10.30-12.00 tirsdag.

Dagsordenen for mødet var dels fremtidige gruppeformandsmøder, opfølgning på introduktionen af nye byrådsmedlemmer til arbejdet, samarbejde og et punkt, der hed eventuelt.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Annonce