Annonce
Trekantområdet

S står bag Steen Wrist som ny borgmester - præsentation ventes senere i dag

Steen Wrist Ørts, formand for By- og Planudvalget i Fredericia Kommune, og nu socialdemokraternes bud på en ny borgmester. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det er en helt enig socialdemokratisk gruppe, der bakker op om, at Steen Wrist Ørts i dag udpeges til ny borgmester i Fredericia. Hovedpersonen selv har haft en søvnløs nat og vågnet op til 40 års fødselsdag, hvor han skal træffe sin vigtigste politiske beslutning

Fredericia: Det blev en helt anderledes 40 års fødselsdag, som Steen Wrist Ørts onsdag morgen vågnede op til på Rudolf Steiner Allé. Familien var klar med gaver og flag, men på gavebordet lå en gave, som han ikke havde forventet og stadig ikke vil svare fuldstændigt entydigt på om han vil tage imod. En borgmesterkæde.

- Jeg har fået en gave, som jeg ikke havde ventet, og som jeg ikke kan bytte, siger Steen Wrist Ørts til Fredericia Dagblad.

Han fik først tirsdag eftermiddag besked om, at Jacob Bjerregaard trækker sig. Det skete på et gruppemøde, hvor der efterfølgende blev drøftet ny mand på posten.

Annonce

Og hans socialdemokratiske gruppe har gjort deres valg. Der er enstemmig opbakning til Steen Wrist Ørts, som ny borgmester. Det afslører de samtaler, avisen har haft med flere og tweet fra bl.a. viceborgmester Ole Steen Hansen.


Jeg har fået en gave, som jeg ikke havde ventet, og som ikke kan byttes.

Steen Wrist Ørts - sandsynlig kommende borgmester


Borgmester Jacob Bjerregaard lægger heller ikke skjul på, at hans kandidat er Steen Wrist, så det er alene op til fødselaren at ville melde ud, at han tager posten.

- Der er mange ting, der skal overvejes. Det er i høj grad en beslutning, som min familie skal bakke op om, og jeg har et job, som jeg sætter meget stor pris på. Det er virkelig en stor beslutning, siger Steen Wrist.

Jobbet som sekretariatsleder hos 3F i København kan imidlertid siges fra med kort varsel. Borgmesterjobbet er borgerligt ombud.

Ifølge avisens oplysninger er partiet klar til at præsentere den nye borgmester senere i dag.

Kenny: Tænk dig om

Om nogle så ved Steen Wrist byrådskollega Kenny Bruun Olsen (V), hvilke tanker der går igennem en, når man skal afgøre, om man vil tage imod udfordringen om at blive borgmester i utide.

For næsten præcis otte år siden stod Kenny Bruun Olsen i samme dilemma. Den daværende borgmester Thomas Banke havde mistet opbakningen i byrådet og besluttede at trække sig. Venstres gruppe pegede på Kenny Bruun Olsen som afløser.

- Det var en svær beslutning, og hvis jeg skal komme med et godt råd til Steen, så er det, at han skal tænke sig rigtig godt om. Jeg sagde ja, men skal jeg være ærlig, så fortrød jeg det, da jeg sad midt i det. Det var hårdt, fordi ingenting kunne lykkes, siger Kenny Bruun Olsen.

Han fik et år på posten, men stod i samme situation som Steen Wrist, at borgmestertiden samtidig også var valgkamp op til kommunalvalget i 2013.

- Det skal han også tænke ind i sin beslutning, siger Kenny Bruun, som i Steen Wrist ser en potentiel god borgmester.

- Jeg kender Steen godt og vi har haft et rigtig fint samarbejde i by- og planudvalget. Han som formand og jeg som næstformand. Han er en rigtig god fyr, lyder skudsmålet fra Kenny Bruun, som i dag har forliget sig med sit år på borgmesterposten.

- Når jeg kigger tilbage i dag, så er jeg tilfreds med, at jeg tog imod jobbet. Det har givet mig et stort netværk, som jeg sætter pris på, og som jeg næppe havde fået, hvis jeg ikke havde sagt ja, siger han.

Jacob Bjerregaard  og Kenny Bruun Olsen kandiderede begge til borgmesterposten i 2013. Det blev en storsejr til Jacob, og betød, at Kenny Bruun kun fik et år på borgmesterposten. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Nabomor efter dødsulykke: Folk kører for stærkt her

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Sydjylland

Slut med samfundskritisk sygdom og restriktioner - vi gør status: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Esbjerg

Efter voldsomt overfald på gruppe: Mistænkte blev fundet med næsen i kokain

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Sydjylland

Podere lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Haderslev

Tre-årige Ayia er hårdt ramt af kræft - nu har forældrene startet en indsamling til de seje sygeplejersker på OUH

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Erhverv For abonnenter

Mens andre får store ekstraregninger: Trefor-kunder kan forvente stabile priser på fjernvarmen

Sønderborg

Plet på straffeattesten som gave: Ung mand fejrede 16 års-fødselsdag med en hilsen fra politiet

Annonce