Annonce
Varde

Sagen om KN Rengøring: Her er opsamling på den nyeste udvikling

KN Rengøring gør ikke længere rent i Varde Kommune. Virksomheden tilbageviser dog nu alle beskyldninger. Arkivfoto

KN Rengøring afviser anklager om at benytte sig af arbejdskraft, der arbejdede ulovligt i Danmark, og social dumping. Kommunen vil ikke udtale sig yderligere, men fagforening holder fast i, at den på en kontrolaktion oplevede mistænkelige forhold.

Varde Kommune: KN Rengøring fik torsdag i sidste uge ophævet sin kontrakt med Varde Kommune, fordi kommunen blandt andet mener, at der har været brugt arbejdskraft, der har arbejdet ulovligt i Danmark. JydskeVestkysten forsøgte da og også senere i forløbet at få en kommentar fra KN Rengøring, men det lykkedes ikke. Nu har virksomheden sendt en pressemeddelelse

- Alle vores ansatte uanset nationalitet har arbejds-/opholdstilladelse. Derfor er beskyldningerne om anvendelse af ulovlig arbejdskraft og social dumping grundløse, siger direktør Henrik Nielsen fra KN Rengøring i pressemeddelelsen.

JydskeVestkysten har prøvet tre gange i løbet af torsdagen at ringe til Henrik Nielsen. Det lykkedes ikke at komme i kontakt med ham for at stille opfølgende spørgsmål.

JydskeVestkysten har også ønsket en kommentar til KN Rengørings afvisning af Varde Kommunes anklager fra viceborgmester Anders Linde (V) og kommunaldirektør Mogens Pedersen. Anders Linde henviser til Mogens Pedersen, der oplyser, at han ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Annonce

Så alvorlige anklager påvirker os alle, og derfor føler vi os nu nødsaget til at tage bladet fra munden. Samtidig har vores advokat taget kontakt til Varde Kommune for at få dokumentation for beskyldningerne.

Henrik Nielsen, direktør for KN Rengøring, ifølge virksomhedens pressemeddelelse

Har bedt om dokumentation

KN Rengørings advokat, Peter Lund Meyer fra advokatfirmaet Publicure, mener ifølge KN Rengørings pressemeddelelse, at Varde Kommunes ophævelse af kontrakten på det foreliggende grundlag er uberettiget.Varde Kommune er derfor er blevet bedt om at dokumentere, at KN Rengøring har misligholdt rengøringskontrakten.

Det var torsdag den 7. februar, at Varde Kommune opsagde kontrakten med øjeblikkelig virkning. Siden er Forenede Service begyndt at gøre rent på cirka 45 enheder, og på mandag overtager de også resten af rengøringen i Varde Kommune.

Formand Villy Nielsen fra 3F Varde-Billund. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Opbakning fra 3F

Fagforeningen 3F Varde-Billund er ikke direkte en del af konflikten, men var med på en aktion på to skoler. Formand Villy Nielsen mener, at fagforeningen oplevede noget, der lignede social dumping og brug af illegal arbejdskraft. Rengøringsfolkene kunne ikke fortælle, hvor de boede henne, og de kunne ikke fortælle, hvad de fik i løn.

Og det virker meget mistænkeligt, synes du?

- Ja. Når der er ordnede forhold, så ved man, hvad man får i løn. Man ved som regel også, hvor man bor henne, hvis man kommer fra et andet land, svarer han.

Ny sag i Skørping

3F Aalborg har tirsdag efter et kontrolbesøg på Skørping Skole, hvor KN Rengøring også gør rent, meldt KN Rengøring til arbejdstilsynet, fordi de rumænske rengøringsassistenter, ifølge 3F Aalborg, hverken kunne fremvise CPR-nummer, ansættelseskontrakt eller andre papirer, der dokumenterede, at de arbejdede lovligt.

Villy Nielsen har intet kendskab til den sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce