Annonce
Varde

Sagen om KN Rengøring: Her er opsamling på den nyeste udvikling

KN Rengøring gør ikke længere rent i Varde Kommune. Virksomheden tilbageviser dog nu alle beskyldninger. Arkivfoto

KN Rengøring afviser anklager om at benytte sig af arbejdskraft, der arbejdede ulovligt i Danmark, og social dumping. Kommunen vil ikke udtale sig yderligere, men fagforening holder fast i, at den på en kontrolaktion oplevede mistænkelige forhold.

Varde Kommune: KN Rengøring fik torsdag i sidste uge ophævet sin kontrakt med Varde Kommune, fordi kommunen blandt andet mener, at der har været brugt arbejdskraft, der har arbejdet ulovligt i Danmark. JydskeVestkysten forsøgte da og også senere i forløbet at få en kommentar fra KN Rengøring, men det lykkedes ikke. Nu har virksomheden sendt en pressemeddelelse

- Alle vores ansatte uanset nationalitet har arbejds-/opholdstilladelse. Derfor er beskyldningerne om anvendelse af ulovlig arbejdskraft og social dumping grundløse, siger direktør Henrik Nielsen fra KN Rengøring i pressemeddelelsen.

JydskeVestkysten har prøvet tre gange i løbet af torsdagen at ringe til Henrik Nielsen. Det lykkedes ikke at komme i kontakt med ham for at stille opfølgende spørgsmål.

JydskeVestkysten har også ønsket en kommentar til KN Rengørings afvisning af Varde Kommunes anklager fra viceborgmester Anders Linde (V) og kommunaldirektør Mogens Pedersen. Anders Linde henviser til Mogens Pedersen, der oplyser, at han ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Annonce

Så alvorlige anklager påvirker os alle, og derfor føler vi os nu nødsaget til at tage bladet fra munden. Samtidig har vores advokat taget kontakt til Varde Kommune for at få dokumentation for beskyldningerne.

Henrik Nielsen, direktør for KN Rengøring, ifølge virksomhedens pressemeddelelse

Har bedt om dokumentation

KN Rengørings advokat, Peter Lund Meyer fra advokatfirmaet Publicure, mener ifølge KN Rengørings pressemeddelelse, at Varde Kommunes ophævelse af kontrakten på det foreliggende grundlag er uberettiget.Varde Kommune er derfor er blevet bedt om at dokumentere, at KN Rengøring har misligholdt rengøringskontrakten.

Det var torsdag den 7. februar, at Varde Kommune opsagde kontrakten med øjeblikkelig virkning. Siden er Forenede Service begyndt at gøre rent på cirka 45 enheder, og på mandag overtager de også resten af rengøringen i Varde Kommune.

Formand Villy Nielsen fra 3F Varde-Billund. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Opbakning fra 3F

Fagforeningen 3F Varde-Billund er ikke direkte en del af konflikten, men var med på en aktion på to skoler. Formand Villy Nielsen mener, at fagforeningen oplevede noget, der lignede social dumping og brug af illegal arbejdskraft. Rengøringsfolkene kunne ikke fortælle, hvor de boede henne, og de kunne ikke fortælle, hvad de fik i løn.

Og det virker meget mistænkeligt, synes du?

- Ja. Når der er ordnede forhold, så ved man, hvad man får i løn. Man ved som regel også, hvor man bor henne, hvis man kommer fra et andet land, svarer han.

Ny sag i Skørping

3F Aalborg har tirsdag efter et kontrolbesøg på Skørping Skole, hvor KN Rengøring også gør rent, meldt KN Rengøring til arbejdstilsynet, fordi de rumænske rengøringsassistenter, ifølge 3F Aalborg, hverken kunne fremvise CPR-nummer, ansættelseskontrakt eller andre papirer, der dokumenterede, at de arbejdede lovligt.

Villy Nielsen har intet kendskab til den sag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce