Annonce
Vejen

Saltvandsindsprøjtning: Virksomheder får penge til nytænkning

Vigsø er en af de lokale virksomheder, som har fået del i regeringens omstillingspulje. Arkivfoto: Anders Davidsen
Ribehøj ApS og Vigsø A/S er blandt de lokale modtagere af støtte fra første uddeling fra regeringens omstillingspulje. Tilsammen kan de se frem til at modtage 750.000 kroner i støtte, hvis de planer og projekter, de arbejder med, bliver godkendt.
Annonce

Støtte: Ribehøj og Vigsø er to af de mange virksomheder, der er blevet rigtig hårdt ramt af coronakrisen, men indehaverne kan nu glæde sig over at have fået lovning på at få del i regeringens omstillingspulje med henholdsvis 500.000 kroner og 250.000 kroner.

Som restaurant og hotel har Ribehøj, der ligger ved Bobøl, måttet holde lukket i store dele af 2020, og der er fortsat lukket. Vigsø A/S, der har til huse i Vejen, leverer blandt andet lys og videoskærme til teater-, tv- og musikproduktioner - en branche, der også har været lagt helt ned.

- 2020 var en katastrofe. Vi faldt jo 70 procent i omsætning. Vi havde budgetteret med at skulle omsætte for 35 millioner, og vi havde omsat for 11, da året var omme, hvoraf de seks millioner lå i januar-februar måned. Så det har ramt os rimelig hårdt, siger Christian Vigsø, der er indehaver af Vigsø A/S.

Derfor er det også kærkomment med den økonomiske støtte fra regeringens omstillingspulje, der hovedsageligt har som formål at støtte turisme- og oplevelsesbranchen i en tid, hvor det er umuligt at tjene penge. Og en branche, som også er blevet lukket helt ned et par gange - 2½ måned i foråret 2020 og igen fra december 2020.


Det mest dejlige er, at vi har nogle virksomheder, som både kan og vil omstille sig. At se den driftighed, der er, og se, hvordan kreativiteten blomstrer.

Charlotte Hammer, turisme- og kommunikationskoordinator, UdviklingVejen


- Første gang var jo ganske frustrerende, fordi man ikke vidste, hvor man stod, og hvad der ville ske bagefter. Men når man så får sådan en mavepumper, så skal man lige have luften, og så må man jo rejse sig ved det træ, man er faldet. Da vi så lukkede ned her for anden gang, der vidste vi ligesom, hvad det var, der var i vente, så der var vi forberedt på det. Og der kom det ikke som så stort et chok. Da vidste vi, hvordan vi skulle gøre, og hvordan vi skulle agere, siger Carsten Kjær, der sammen med hustruen Karina driver Ribehøj.

Annonce

Driftige og kreative

Både Vigsø og Ribehøj skal nu i gang med at konkretisere de ideer, de har fået lovning på støtte til. Virksomhederne skal også selv stille med et beløb, der svarer til 25 procent af puljestøtten.

For kravene for at få del i pengene fra omstillingspuljen er, at virksomhederne arbejder på, hvordan de kan udvide deres arbejdsområde for på den måde at ramme en endnu bredere kundekreds, end de gør på nuværende tidspunkt.

Og det glæder Charlotte Hammer, der er turismekoordinator hos UdviklingVejen, at der også lander puljepenge hos virksomheder i Vejen Kommune - og at virksomhederne er parate til at tænke i nye baner.

- Det mest dejlige er, at vi har nogle virksomheder, som både kan og vil omstille sig. At se den driftighed, der er, og se, hvordan kreativiteten blomstrer, siger Charlotte Hammer.

Udover Ribehøj og Vigsø har også Jels Vikingespil søgt og fået del i omstillingspuljen. Men flere lokale virksomheder har ifølge Charlotte Hammer søgt om at få støtte fra puljens anden uddeling. Hvem det er – og om de i givet fald også kan være heldige at få penge, er endnu ikke blevet offentliggjort.

Omstillingspuljen

* I slutningen af august sidste år besluttede regeringen og en række af Folketingets partier at give Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ansvar for at uddele 100 millioner kroner til omstilling af virksomheder i særligt hårdt ramte erhverv.

* Puljen har særligt fokus på virksomheder inden for turisme- og oplevelseserhverv, men alle virksomheder, der er hårdt ramt af covid-19-pandemien, er inviteret til at søge på tværs af geografi og brancher.

* Midlerne bliver udbudt i flere runder, hvor virksomhederne kan søge.

* En virksomhed kan søge op til 1,5 millioner kroner afhængig af blandt andet virksomhedens størrelse og behov.

* Virksomheden skal selv stå for 25 procent af udgifterne til det ansøgte projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce