Annonce
Sydjylland

Samtlige vildsvin i den danske natur var blevet jaget og skudt: Men nu er et nyt indvandret til Danmark trods grænsehegnet

Tre gange siden slutningen af august er et vildsvin blevet observeret i Danmark. Dyret på billedet lever ikke i naturen. Arkivfoto: Kim Haugaard
For få måneder siden erklærede Naturstyrelsen, at samtlige vildsvin i den danske natur var blevet skudt som led i forebyggelsen mod at få afrikansk svinepest til landet. Men nu er et nyt vildsvin tre gange blevet observeret.

Landbrug: Hver og en er skudt, og der er ikke flere tilbage i naturen. Sådan var meldingen i juni fra Naturstyrelsen. Der var ikke flere vildsvin.

Vildsvin har de seneste år været jaget vildt i Danmark som led i den forebyggende indsats mod at få den frygtede sygdom afrikansk svinepest til landet. Og i sommer kunne Naturstyrelsen altså melde ud, at vildsvin nummer 157 - det sidste observerede i Danmark - var blevet skudt.

Men nu tyder noget på, at vildsvinet måske er tilbage i Danmark. Den 28. august dukkede et nyt vildsvin nemlig op på et vildtkamera syd for Aabenraa Fjord, og siden er det observeret to gange i Gråsten Skov og i Øster Gejl få kilometer nord for grænsen til Tyskland. Det skriver Landbrugsavisen.

Annonce

- Vi har ikke observeret vildsvinet de seneste tre uger, så vi ved ikke, om det fortsat er i Danmark. Det er formentlig en ung orne, der strejfer rundt, siger Klaus Sloth, vildtkonsulent ved Naturstyrelsen til mediet.

Kan svømme

Allerede i sommer, da Klaus Sloth erklærede samtlige danske vildsvin for skudt, vurderede han, at det ikke kunne udelukkes, at der fortsat var få vildsvin i landet. I dag vurderer han fortsat, at der løbende vil komme et mindre antal vildsvin over grænsen.

Vildsvin kan svømme, og det er derfor muligt, at vildsvinet er kommet til Danmark fra Tyskland via Flensborg Fjord, men det er også muligt, at det har vandret over grænsen i en af de 20 naturlige åbninger, som er i vildsvinehegnet på grænsen.

Tyskland har i godt et år været hårdt ramt af svinepest i området nær grænsen til Polen, og kommer sygdommen også til Danmark, vil det lukke for al Danmarks eksport af svinekød ud af EU. Det tidligere miljø- og fødevareministerium har vurderet, at det vil koste Danmark omkring 11 milliarder kroner.

Afrikansk svinepest er ikke farlig for mennesker, men der er meget høj dødelighed blandt smittede svin.

Vildsvin er jaget, fordi svinepest kan overføres til vildsvin gennem madaffald, som folk har smidt i naturen.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Rotterne kommer på uønsket visit i private boliger: Anmeldelser fra borgerne steget voldsomt

Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Navne

Mindeord over stifter af stort transportfirma: 'Betal kontant og hold lidt i reserve' blev Bents slogan

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Haderslev

Bedste skruer op for julehyggen: Spis en hotdog med mundbind og den er gratis

Annonce