Annonce
Esbjerg

Sandrini: Manipulation er et vildt ord at bruge i sag om Ribes turistbureau

Ribes turisme er til debat, og der kan først gives endegyldige svar om fremtiden efter generalforsamling i Destination Vadehavskysten 28. april. Arkivfoto
At borgmester Jesper Frost Rasmussen bruger ordet manipulation om et læserbrev i Ugeavisen Ribe mener byrådsmedlem og medlem af det midlertidige forberedelsesudvalg for Destination Vadehavskysten, Karen Sandrini, er at gå over stregen. Hun mener, borgmesteren forsøger at dække over egne fejl ved pludselig at kunne trylle gratis lokaler frem til Destination Vadehavskysten i Ribe.

Ribe: - Det er for at redde sit eget skind, fordi borgmesteren godt ved, at han har udtalt sig forkert i begyndelsen af forløbet.

Byrådsmedlem og medlem af det midlertidige forberedelsesudvalg for Destination Vadehavskysten, Karen Sandrini (S), er fortørnet over, at borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) i JydskeVestkysten kalder det både valgkamp og et bevidst forsøg på manipulation, at hun i et læserbrev i Ugeavisen Ribe er medunderskriver på fem socialdemokraters ønske om et bemandet turistkontor i Ribe.

- Det er da klart, at vi kommer med en udmelding om at bibeholde en del af turismen i Ribe, som jeg egentlig selv mener er ganske diplomatisk formuleret, men jeg synes godt nok, at manipulation er et vildt ord at tage i brug. Og det kan godt være, han kalder det valgkamp, men hvad kalder han det så, at han på egen hånd pludselig kan trylle nye og gratis lokaler frem i Ribe i nattens mulm og mørke, siger Karen Sandrini og forklarer, hvordan der netop har været møde i destinationsudvalget, hvor hverken Jesper Frost Rasmussen eller andre nævnte noget om nye lokaler i Ribe, fordi det ikke var på dagsordenen.

Annonce

Arbejdsro

- I virkeligheden ønsker jeg bare arbejdsro omkring Destination Vadehavskysten, men Jesper har selv prikket hul på bylden med sine udtalelser om, at Vadehavskystens sekretariat får fast arbejdssted i Skolegade i Esbjerg. Det er det, der har sat det hele i gang, og jeg må gå ud fra, at Jesper godt har kunnet se, at noget har været forkert, når han på egen hånd og uden om bestyrelsen skynder sig at finde lokaler i Ribe, hvor destinationen kan sidde, siger Karen Sandrini og henviser til Frosts udmeldinger om, at Seminariehuset, Sundhedshuset og Ribe Banegård vil kunne bruges som lokaler for Destination Vadehavskysten i Ribe.

- For mig at se er det helt vildt, så mange forskellige udmeldinger, der er kommet i denne sag, uden at der er truffet nogle beslutninger, og mit budskab er nu, at det kun er formanden for det forberedende udvalg, Claus Pedersen, der skal udtale sig, for der har været alt for meget rod igennem det her forløb, siger Karen Sandrini.

Annonce

Godt for turismen

Hos Destination Vadehavskysten er destinationschef Hans Peter Folmann ikke meget for at udtale sig om Karen Sandrinis og Jesper Frost Rasmussens udmeldinger i pressen, når der endnu ikke er truffet beslutninger om, hvor det kommende sekretariat skal sidde, og hvordan situationen omkring turistkontorerne i de to kommuner bliver.

- Jeg synes det er ærgerligt, at der opstår misforståelser i denne sag på grund af diskussionen i medierne. Uanset hvad kommer vi til at gøre noget godt for turismen i de to kommuner, hvad enten vi sidder i Esbjerg, på Fanø eller i Ribe, siger Hans Peter Folmann, der dog også er klar over sagens kompleksitet.

- Der er ikke truffet nogen beslutninger endnu. Det skal en ny bestyrelse gøre efter generalforsamlingen 28. april, men der skal findes en form for kompromis i forhold til lokaler og sekretariatet, og det bliver ikke nemt, siger Hans Peter Folmann.

Vadehavskysten

Destination Vadehavskysten markedsfører Vadehavskysten som en attraktiv ferie- og mødedestination i Esbjerg og Fanø Kommune.

Vadehavskysten er det nyeste af dansk turismes 19 destinationsselskaber i hele landet, og selskabet finansieres af et basistilskud fra de to kommuner, midler fra Erhvervsstyrelsen til projekter og bidrag fra aktører.

Onsdag 28. april er der generalforsamling, hvor en bestyrelse skal nedsættes for Destination Vadehavskysten.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce