Annonce
Billund

Se billederne: Stort rykind til veteranbilstævne og historisk dyrskue

Det historiske dyrskue med veterabiler er årets tilløbsstykke på Karensminde med hundredvis af gæster, dyr og gamle biler. Foto: Martin Ravn
3000-4000 gæster lagde søndag vejen forbi Karensminde. Hans Bjerre Jensen og Søren Nielsen gik og sparkede dæk.

Morsbøl: - Den er pæn. Nymalet og har luft i dækkene.

Hans Bjerre Jensen fra Egeskov giver den grå Fergusontraktor et klap, mens Søren Nielsen fra Fredericia kigger på med kendermine.

De to tidligere oliekuske på henholdsvis 78 og 82 år fortaber sig i erindringer om dengang, de selv kørte sådan en traktor, dengang de var unge og boede på landet. Længe inden de kom ind i militæret for at aftjene værnepligt, fik det store kørekort og siden blev ansat hos en vognmand.

- Det var jo sådan en, vi arbejdede med, da vi var 16 år. Det er ren nostalgi at gå her og kigge, siger Søren Nielsen.

Hans Bjerre Jensen husker, at hans familie havde købt en magen til den fyrstelige sum af 5000 kroner og to heste.

- Så kørte min mor traktoren, mens min far gik bagved og samlede kartofler op, siger han og tipper, at den i dag nok kan fås for 10.000 kroner. "Og måske mindre i eftermiddag", lyder det lunt.

Annonce
Hans Bjerre Jensen og Søren Nielsen har kig på den grå Fergusontraktor, som Erik Jensen godt vil sælge. Bare ikke for sølle 10.000 kroner. Foto: Martin Ravn

Skilt i 1000 dele

Traktoren er da ganske vist til salg, men ikke for 10.000 kroner, og billigere bliver den heler ikke i løbet af dagen.

Erik Jensen fra Ikast er kommet til, og det er ham, der ejer traktoren og har stillet det håndskrevne "Til salg"-skilt ved traktoren.

- Næ, den stiger nærmere i pris i eftermiddag, siger han.

Prisen er 25.000 kroner, og det beløb svarer cirka til de udgifter, Erik Jensen har haft ved at få en specialist til at sætte den i stand.

- Den har jo været skilt i 1000 dele og er sat sammen igen. Og der er to harver og flere mælkespande med, så den skal ikke foræres væk, fastslår han.

Så bliver køberen nok ikke hverken Hans Bjerre Jensen eller Søren Nielsen. Hans har selv en rød Volvo 1303 med på Karensminde.

- Det er min kones, så hun passer den lige nu, mens jeg går rundt og snakker, lyder det, inden de to tidligere kolleger sætter kurs mod det store telt og dagens frokost.

Masser af gæster

Hans Bjerre Jensen er en af stamgæsterne ved det historiske dyrskue og veteranbilstævne, Søren Nielsen er med for første og nok ikke sidste gang. Sikkert er det, at Karensminde igen får stort rykind med op mod 4000 gæster.

Anni og Jens Carlsen fra Strib er på tur i deres røde Fiat 500. Foto: Martin Ravn
Kit Stryhn fra Esbjerg med Knapstrupperhoppen "Magic Spon On", som hun selv har avlet og redet til. - Her er rigtig hyggeligt, og dejligt, at der er nogen, der favoriserer de gamle husdyrracer, siger hun. Foto: Martin Ravn
Muuuuh. Foto: Martin Ravn
De gamle køretøjer bliver kigget efter. Foto: Martin Ravn
Søndagen på Karensminde byder på mange skønne syn. Foto: Martin Ravn
- Hvor mange heste har den egentlig? Snakken går om de gamle biler. Foto: Martin Ravn
Veterantraktorer i mange former og farver. Foto: Martin Ravn
Sådan en søndag på Karensminde er for alle aldersgrupper. Foto: Martin Ravn
Gæssene bor på museumsgården til daglig. Foto: Martin Ravn
Hygge i solen. Foto: Martin Ravn
Frokost tæt på dyrene. Foto: Martin Ravn
Det er godt med en hat, når solen skinner. Foto: Martin Ravn
Frokost i det grønne. Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce