Annonce
Kolding

Se billederne: Danskproduceret sportsvogn til 1,5 mio. kr. viste sig frem ved Vamdrup

Agile Automotive har skabt en sportsvogn på adressen i Vamdrup. Bilen kan accelerer fra 0 til 100 kilometer på tre sekunder, vejer kun 580 kilo og har 300 hestekræfter, fortæller direktør Tim M. Hansen. Foto: Søren Gylling
Med en pris på 1,5 millioner kroner, hvis bilen skal køre på gaden hele året, så er det danske marked relativt hurtigt mættet. Den danskproducerede racer i kulfiber, der bliver samlet i Vamdrup, skal derfor sælges på verdensmarkedet.

Vamdrup: Den første udgave af racerbilen Agile SCX har allerede sat sine spor. I hvert fald i de danske medier. Agile Automotive præsenterede for en uge siden nyheden om, at firmaet var klar til at præsentere sin første gadegodkendte racerbil, og foreløbig har 28 danske medier dækket nyheden, lyder det fra selskabet. Fredag blev racerbilen så helt officielt præsenteret i Vamdrup, hvor pressen kunne få en tur i den hurtige bil.

Bilen har 300 hestekræfter, den er bygget i kulfiber med Formel 1-teknologi, og så vejer den blot 580 kilo, hvilket forklarer, at den kan ramme 100 kilometer i timen efter tre sekunder, når chaufføren trykker klampen i bund. Og at det faktisk er en stor ting, at der nu produceres en bil i Vamdrup, er først nu gået op for direktør Tim M. Hansen.

- Vi har jo gået og hygget os med det her projekt. Men det er folk, der fortæller os, at det her er stort, siger Tim M. Hansen.

Annonce

Ud over selskabet i Vamdrup, så bliver der i dag produceret sportsvogne i Præstø, hvor Zenvo har solgt luksusbiler side 2012. Her er prisen for en hurtig bil cirka 10 millioner kroner.


I første omgang går vi efter det danske marked, men vi er godt klar over, at det danske marked bliver relativt hurtigt dækket. Næste skridt er Europa, og derefter bliver hele verden markedspladsen,

Tim M. Hansen, direktør i Agile Automotive


Lavet på budget

Direktøren har i flere år gennem sit firma House Of Composites leveret stumper til blandt andet Formel 1-racere og Le Mans-biler, men i dag er kunderne primært industrien. Men sideløbende har han sammen med Bo Ørbjerg gennem flere år udviklet lette racerbiler i kulfiber i Agile Automotive, der målrettet lukkede baner. Men nu kan raceren også trille på landevejen, efter den er blevet gadegodkendt.

- Det helt særligt ved bilen er, at den er bygget i kulfiber og teknologi fra Formel 1. Det er teknologi, der kun bruges på ekstreme og meget dyre biler som blandt andet Pagani og McLaren. Men vi har bygget den på "budget", så den kun koster fra 500.000 kroner. Derudover kommer moms og de danske afgifter, siger Tim M. Hansen.

Bilen har en Ford turbomotor med tilhørende gearkasse samt trækaksler og kan accelerere fra 0-100 kilometer på blot tre sekunder. Foto: Søren Gylling

Den første bil er solgt til en anonym køber, og selv om bilen er godkendt til gaden, vil den formentlig først kunne ses på landevejen i foråret 2021. Den åbne vogn kræver godt vejr, og samtidig kræver det en velpolstret pengepung, hvis den skal indregistreres hele året. Så rammer prisen 1,5 millioner kroner. De fleste købere vil derfor gå efter en flexleasing i en del af året, lyder vurderingen fra direktøren.

Annonce

Klar til verdensmarkedet

Selskabet håber at bygge to nye biler i resten af 2020, og i 2021 vil man producere fire biler mere. På sigt er ambitionen at bygge 20-25 biler om året. Bilens direkte konkurrenter er østrigske KTM X-Bow og engelske Ariel Atom, der også er kendetegnet ved, at chaufføren sidder tæt på asfalten i en åben bil.

- I første omgang går vi efter det danske marked, men vi er godt klar over, at det danske marked bliver relativt hurtigt dækket. Næste skridt er Europa, og derefter bliver hele verden markedspladsen, siger Tim M. Hansen.

Agile Automotive

Agile SCX har en Ford turbomotor med tilhørende gearkasse samt trækaksler og kan accelerere fra 0-100 kilometer i timen på blot 3 sekunder. Agile Automotive ligger i Vamdrup, hvor der seks ansatte tilknyttet firmaet.

Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Annonce
Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Navne For abonnenter

Dødsfald i Syd- og Sønderjylland

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Annonce