Annonce
Sønderjylland

Se billederne: Vera og kronprinsen delte uheldshistorier ved indvielse af sygehus

Torsdag var kronprins Frederik i Aabenraa for at indvie det nye akutsygehus, som står færdigt efter otte års byggeri. Vera Axelsen Jensen fik en mindeværdig oplevelse, da hun fik besøg af kronprinsen på sin stue, hvor de talte om at komme galt afsted på ski.

Aabenraa: Der var spænding og nervøsitet hos flere af de ansatte på Sygehus Sønderjylland akutsygehus Aabenraa torsdag eftermiddag. Det var nemlig en stor dag på sygehuset, som efter otte års byggeri endelig kunne slå dørene op til en indvielse, som alle var inviteret til. Én var dog specielt inviteret, og det var kronprins Frederik, som gik i sin mormors fodspor og klippede det røde bånd ligesom dronning Ingrid gjorde det i 1992, da det daværende sygehus stod færdigt.

Flere af de ansatte var blevet specielt udvalgt til at fortælle kronprinsen om deres arbejde, og de trippede nervøst rundt, inden kronprinsen og følget med sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke og formand for Region Syddanmark Stephanie Lose kom ind i rummet.

Der var kun ét sted, hvor der ingen nervøsitet var, og det var i en enestue på ortopædkirurgi, hvor Vera Axelsen Jensen lå og ventede. Hun skulle egentlig have været hjem efter ti dages indlæggelse, men da muligheden for at møde kronprinsen dukkede op, blev hun et par ekstra timer for at hilse på ham.

- Det er lidt sjovt, for jeg fik fortjenstmedaljen for 40 års ansættelse ved sygehuset i Sønderborg for nylig, og mine kolleger mente, at jeg skulle til København og sige tak. Men det ville jeg ikke, for jeg ville kun hilse på kronprinsen, og hvis det skulle være, så måtte han komme til mig. Og nu kommer han, så kan jeg jo ikke tage hjem, fortalte Vera Axelsen Jensen inden det kongelige besøg på stuen.

Det nye akutsygehus i Aabenraa

  • Sygehuset er udvidet fra oprindelige 25.600 kvadratmeter til 80.000 kvadratmeter.
  • Efter udbygningen har sygehuset plads til 210.000 ambulante besøg og 36.000 indlæggelser.
  • Sygehuset i Aabenraa har fremover i alt 270 sengepladser.
  • Den nye bygning indeholder seks etager med laboratorier, blodprøvetagning, intensivafdeling, ambulatorier og sengeafdelinger.
  • Fire etager i den nye hvide bygning er rene sengeafsnit, hvor der er 30 sengepladser på hver etage. Derudover er der 13 intensivstuer og 8 urologiske stuer. Hertil kommer 24 ambulatorierum, som også kan omdannes til sengestuer.
  • Der er 1800 medarbejdere ansat på akutsygehuset i Aabenraa, 1140 ansatte i Sønderborg og 60 i Tønder. I alt tæller sygehuset 3000 ansatte.
  • Foruden de mange nye kvadratmeter vil store dele af det eksisterende sygehus blive renoveret i 2020.
  • Akutsygehuset blev indviet torsdag med en officiel del med deltagelse af kronprins Frederik, sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke og formand for Region Syddanmark Stephanie Lose og 200 andre specielt indbudte gæster.
  • Derudover var alle indviet til folkefest, hvor man kunne komme ind og se det nye sygehus, høre musik med Rikke Thomsen og komme med bag kulissen i kapel, sengevasker og lager.

Må sidde op og sove

Hun glemte dog at sige tak for medaljen til kronprinsen, da han endelig kom, for de to havde nemlig noget andet specielt til fælles, som kom til at fylde samtalen. Ligesom kronprinsen forleden kom til skade på ski og måtte opereres i en skulder, var Vera Axelsen Jensen også kommet til skade på en skiferie til Italien og havde knækket anklen to steder, og de to fik sammenlignet skader ved det korte besøg.

- Vi talte om, at han havde ondt og må sidde op og sove. Det slipper jeg da heldigvis for, sagde Vera Axelsen Jensen, som også fik ud af kronprinsen, hvordan han var kommet til skade.

- Han var kørt ind i en klippe, fortalte hun.

For Vera Axelsen Jensen var det en stor oplevelse at møde kronprinsen, som hun kalder en fantastisk, flink og hyggelig fyr.

- Det her en oplevelse, som jeg vil tænke på, når jeg engang bliver gammel og sidder på plejehjem, sagde hun, inden sønnen og børnebørnene stod i døren klar til at køre hende hjem til Sønderborg.

Vera Axelsen Jensen fra Sønderborg udskød sin udskrivelse, da muligheden for at møde kronprins Frederik dukkede op. De to fik sammenlignet skiskader, da kronprinsen besøgte hende på hendes enestue ved indvielsen af det nye akutsygehus i Aabenraa. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Malin levede i et smertehelvede som nybagt mor og forlod næsten ikke sit hjem i et år: Stomien gav hende livet tilbage

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Springrytteren Tina Lund red på en meget dyr hest, men ejeren havde ikke råd til at have den, så han snød sin bank

Varde For abonnenter

Han lægger historier på Facebook flere gange om dagen – men åbenheden dækker over en stor lukkethed

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Sønderborg

Venstre vil tage statsministeren på ordet: - Vi skal turde frigøre folkeskolerne i Sønderborg

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Sydjylland

Nu får vi friheden tilbage, men følelserne er blandede:  - Hvis pandemien er slut, skal jeg se det, før jeg tror det

Kolding For abonnenter

Andrea fik sit store gennembrud i Retfærdighedens Ryttere: Nu spiller hun med i ny stor Netflix-serie

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg floppede: En helt igennem sjasket præstation

Esbjerg For abonnenter

Presset på kommune stiger i sag om svigtede specialbørn: Foreninger tordner mod katastrofale forhold

Team Esbjerg

Se videoanalyse: En sløv præstation - Team Esbjerg smed dyrebart point i topstriden

Annonce