Annonce
Kolding

Se de nominerede: Tre dyster om at blive årets forening i Kolding

Det er tre vidt forskellige foreninger, der er nomineret til prisen som årets forening. PR-foto
En spejdergruppe, en mountainbikeklub og en volleyballklub er de tre nominerede til titlen.

Kolding: Det er tre succeshistorier, der netop er blevet nomineret til prisen som årets forening i Kolding Kommune.

Hos spejderne i Hejls Trop har man held med at holde fast i lokalområdets unge, hos MTB 6000 er det på kort tid lykkedes at banke en succesfuld forening op, og i Kolding Volleyball Klub har man på få år fordoblet medlemstallet.

Vinderen af årets forening kåres normalt til en storstilet prisuddelingsfest, hvor hele kommunens fritids- og idrætsliv er inviteret til at fejre sig selv.

Annonce

I år bliver fejringen dog på grund af corona ganske anderledes. Fritids- og idrætsudvalget, Fritidsrådet og Talentrådet for idræt vil nemlig i løbet af marts tage på rundtur i kommunen for at overrække årets priser.

- Vi har valgt at se på det som en god mulighed for at komme rundt og hilse på foreningerne og lave lokale fejringer. Det, tror vi, bliver rigtig godt. 2020 har været et udfordrende år for foreningerne. Af den grund er det ekstra vigtigt, at vi stopper op og takker alle de frivillige, der i hverdagen yder en kæmpe indsats i foreningslivet, siger formand for fritids- og idrætsudvalget Søren Rasmussen (DF).

Hen over de kommende uger vil de nominerede til de seks priser blive offentliggjort, afsluttende med en online afstemning om Årets Publikumspris.

De tre nominerede

Hejls Trop har de sidste syv år haft en rivende udvikling. I 2020 rundede foreningen de 100 korpsrådsmedlemmer, som var første milepæl. Der er tale om et lille lokalområde, med en lille skole, derfor er det også særligt imponerende, at korpset kan fastholde så mange af de unge i så mange år, lyder begrundelsen for nomineringen af Hejls Trop.

Siden den officielle start af MTB 6000 tilbage i november 2019 er det gået stærkt. Foreningen har arbejdet benhårdt på at lykkedes som klub, både med hensyn til antal medlemmer samt at få opbygget en kultur med fællesskab og motion for alle som stærke kerneværdier.

Kolding Volleyball Klub har skabt stor medlemsfremgang på alle årgange. For fem år siden var tilbuddet af hold udelukkende rettet mod spillere over 18, og medlemstallet var 80. Nu har klubben 169 medlemmer, og der findes hold for børn fra tre år og helt op til senioralderen.


2020 har været et udfordrende år for foreningerne. Af den grund er det ekstra vigtigt, at vi stopper op og takker alle de frivillige, der i hverdagen yder en kæmpe indsats i foreningslivet.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Ambulanceredderne troede, Morten var død: Sov uvidende på bagsædet, da hans kammerat kørte galt

Annonce