Annonce
Varde

Se forvandlingen: Det vilde coronahår blev tæmmet på genåbningsdagen

Det er langt over fire måneder siden, at Henrik Lindgaard Møller har haft en saks i håret. Foto: Morten Nielsen
Der er rift om frisøerne i dag og i tiden fremover. JydskeVestkysten var med til genåbningen i Salon Monroe i Varde.

Varde: Tirsdag klokken 08.30 satte de første kunder sig i frisørstolen i Salon Monroe i Torvegade i Varde. En af disse var Henrik Lindgaard Møller på 53 år.

- Jeg er ikke blevet klippet siden slutningen af november, siger Henrik Lindgaard Møller.

Han har ikke kastet sig ud i en selvklipning, og han har heller ikke overladt det til familien at tæmme lokkerne. Der er med andre ord noget at gå i gang med for frisør Anita Hollegaard

Henrik Lindgaard Møller bliver klippet af frisør Anita Hollegaard. Foto: Morten Nielsen

Hun har selv haft en ufrivillig pause fra jobbet siden før jul, da frisørerne blev pålagt at lukke ned.

- Jeg har været i faget siden 2010, siger Anita Hollegaard, som hurtigt finder ind i rytmen, da hun klipper Henrik Lindgaard Møllers efterhånden halvlange hår.

Han kommer da også hurtigt til at se tæmmet ud, selv om håret har fået lov til at vokse i mere end fire måneder.

Efter lidt mere end halv time i stolen er Henrik Lindgaard Møller én af de første tre, der bliver klippet i Salon Monroe i Varde tirsdag morgen. Foto: Morten Nielsen

Efter lidt mere end halv time er Henrik Lindgaard Jensen klippet. Han arbejder til dagligt som gymnasielærer på Varde Gymnasium og fik altså én af de første eftertragtede frisørtider efter genåbningen.

Annonce

Du kan måske få en tid

Det er Tina Kragh, der gennem ti år har ejet Salon Monroe med sin søster Rikke Kragh. Der er fyldt godt op i kalenderen - faktisk er hele april booket i salonen, så nogle må nok belave sig på, at coronahåret bliver endnu længere.

Forvandlingen er fuldført. Coronahåret er tæmmet. Her Henrik Lindgaard Møller med frisør Anita Hollegaard. Foto: Morten Nielsen

- Men prøv alligevel at bestille en tid. Vi har en venteliste. Nogle falder nok fra, fordi de ikke kan nå at få en test, eller fordi de får symptomer, siger Tina Kragh.

Frisør Tina Kragh ejer salonen sammen med sin søster Rikke Kragh. Her er hun i gang med Peter Kristian Riber, der skyndte sig at få en tid. Foto: Morten Nielsen

Hun har det godt med at åbne. Det har kostet penge at ligge stille så længe.

- Vi kan klare det, og huslejen er betalt under nedlukningen. Men det betyder, at vi har sparet på kurser til personalet, siger Tina Kragh.

Hun synes, at det er i orden, at frisørfaget sørger for, at danskerne bliver testet. Kravet for at komme i salonen er jo altså en mindre end tre døgn gammel coronatest.

- Men jeg forstår så ikke, at vi ikke allerede kunne åbne i januar, siger Tina, der ikke mener, at frisørfaget udgør en stor smitterisiko.

- Vi havde en kunde, der havde cocid-19 før nedlukningen. Frisøren, der havde klippet kunden, blev sendt hjem, men vi lukkede ikke, siger Rikke Kragh.

Men der var ingen, der fik smitten overført i salonen, oplyser hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce