Annonce
Tønder

Se videoen her: Venstre-rebel meldte sig ud af parti for åben skærm

Navneskiltet "Henrik Frandsen" var for en stund fjernet fra pladsen med byrådsklokken. Men bevæbnet med sit skilt indtog Henrik Frandsen pladsen efter et borgmestervalg uden modkandidat.Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Jens Møller, Løgumkloster, benyttede torsdagens konstituering af den nye kommunalbestyrelse til et voldsomt opgør med sit parti. Han føler sig blacklistet og overset og meldte sig for åben tæppe ud af partiet. Han fortsætter i politik som løsgænger.

Se videoen nederst i artiklen

TØNDER: Torsdagens konstituering af den ny kommunalbestyrelse i Tønder endte med noget af en bombe. Netop som alle opgaver og taburetter var fordelt, og den genvalgte borgmester Henrik Frandsen skulle til at lukke mødet, tog Venstres Jens Møller, Løgumkloster, ordet. Det skulle vise at blive hans sidste ord som Venstre-mand. Efter 38 års medlemskab meldte han sig midt i byrådssalen ud af partiet.

Det tog lidt tid, inden alle havde fundet deres pladser, og Højers tidlgiere borgmester, Peter Christesen (t.h.) som politikeren med den længste anciennitet kunne forestå borgmestervalget.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Det første "tillykke" modtog Henrik Frandsen fra Peter Christensen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

- Jeg tager konsekvensen af den behandling, jeg har været udsat for, sagde Jens Møller som afslutning af en længere svada rettet mod både borgmester Henrik Frandsen og partiets formand, Lars Erik Skydsbjerg.

- For fire år siden blev jeg blacklistet, og nu gentager historien sig, sagde Jens Møller, der følte sig selv og de vælgere, der havde stemt på ham, overset. En plads i arbejdsmarkedsudvalget var ikke det, han havde forventet. Faktisk følte han konstitueringen som en personlig straf for, at han til tider havde været på kant med partiledelsen, bl.a. i debatten om udvidelse af rådhuset.

- Jeg har tidligere oplevet hr. borgmester, at hvis man mangler saglige argumenter i en sag, så bliver man primitiv og personlig, sagde Jens Møller og pegede på, at han under den tilbageliggende valgkamp følte, at han fik inddraget sin ytringsfrihed, eftersom offentlige læserbreve eller lignende skulle passere borgmesterens eller formanden bord til godkendelse.

- Jeg meldte mig ind i Venstre, dengang en mand var en mand, og et ord var et ord. Der var højt til loftet, og ikke mindst var troværdigheden i højsædet. Det gælder åbenbart ikke mere. Hvor er det ynkeligt, hvor er det uværdigt, lød det fra Jens Møller.

Da han satte sig ned - nu officielt som løsgænger - lød der en enkelt, lille applaus. Den kom fra Borgerlistens Thomas Ørting Jørgensen. Han har indtil videre ikke villet ytre sig officielt til konstitueringen. Men en plads i socialudvalget og en taburet i arbejdsgruppen for bosætning og landdistrikter var ikke det, han var gået til valg på.

Partifællens verbale bredside og exit kom umiddelbart i kølvandet på, at borgmester Henrik Frandsen først var blevet genvalgt og i sin tiltrædelsestale havde inviteret til et bredt samarbejde.

- Jeg ser frem til fire år i arbejdstøjet. Vi har den fælles opgave at forme en kommune, der om fire år er endnu bedre end nu, siger Henrik Frandsen og fortsatte:

- Der er tradition for brede forlig, og det kommer også til udtryk ved konstitueringen, der deler indflydelse ud på så mange som muligt, med respekt for valgresultatet og fremsatte ønsker og under inddragelse af kompetencer, sagde Henrik Frandsen.

Den udlægning var Jens Møller altså efterfølgende åbenlyst ikke enig i.

Anita Eriksen er en af de 12 nye medlemmer af kommunalbestyrelsen. Hun blev budt velkommen af partikollegerne i Venstre-gruppen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Nye pladser

Konstitueringsmøde blev indlagt med, at de 12 nye og 19 genvalgte politikere skulle finde deres pladser. Faktisk flaskede taburetfordelingen sig således, at ingen, lige bortset for borgmester Henrik Frandsen, som til sidde på samme stol som i den nuværende periode.

Rebellen Jens Møller var som resultat af sit personlige valgresultat placeret i midten af sit partis 15 hoveder store byrådsgruppe. Men "integrationen" i gruppen holdt altså ikke længe. Når kommunalbestyrelsen mødes til det første ordinære møde i slutningen af januar, må der findes en ny plads til løsgænger Møller.

Første byrådsmøde med det nye byråd.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Første byrådsmøde med det nye byråd.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Første byrådsmøde med det nye byråd.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Første byrådsmøde med det nye byråd.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Første byrådsmøde med det nye byråd.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Bekymret nabomor efter gårsdagens dødsulykke: Folk kører for stærkt her

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Sydjylland

Slut med samfundskritisk sygdom og restriktioner - vi gør status: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Esbjerg

Efter voldsomt overfald på gruppe: Mistænkte blev fundet med næsen i kokain

Erhverv For abonnenter

Naturgas sender varmeprisen på himmelflugt: 1000 fjernvarmekunder varslet stor ekstraregning

Tønder

Så er Vadehavsmessen i gang igen: Forventer mange besøgende

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sydjylland

Podere lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Erhverv For abonnenter

Mens andre får store ekstraregninger: Trefor-kunder kan forvente stabile priser på fjernvarmen

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Annonce