Annonce
Tønder

Se videoen her: Venstre-rebel meldte sig ud af parti for åben skærm

Navneskiltet "Henrik Frandsen" var for en stund fjernet fra pladsen med byrådsklokken. Men bevæbnet med sit skilt indtog Henrik Frandsen pladsen efter et borgmestervalg uden modkandidat.Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Jens Møller, Løgumkloster, benyttede torsdagens konstituering af den nye kommunalbestyrelse til et voldsomt opgør med sit parti. Han føler sig blacklistet og overset og meldte sig for åben tæppe ud af partiet. Han fortsætter i politik som løsgænger.

Se videoen nederst i artiklen

TØNDER: Torsdagens konstituering af den ny kommunalbestyrelse i Tønder endte med noget af en bombe. Netop som alle opgaver og taburetter var fordelt, og den genvalgte borgmester Henrik Frandsen skulle til at lukke mødet, tog Venstres Jens Møller, Løgumkloster, ordet. Det skulle vise at blive hans sidste ord som Venstre-mand. Efter 38 års medlemskab meldte han sig midt i byrådssalen ud af partiet.

Det tog lidt tid, inden alle havde fundet deres pladser, og Højers tidlgiere borgmester, Peter Christesen (t.h.) som politikeren med den længste anciennitet kunne forestå borgmestervalget.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Det første "tillykke" modtog Henrik Frandsen fra Peter Christensen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

- Jeg tager konsekvensen af den behandling, jeg har været udsat for, sagde Jens Møller som afslutning af en længere svada rettet mod både borgmester Henrik Frandsen og partiets formand, Lars Erik Skydsbjerg.

- For fire år siden blev jeg blacklistet, og nu gentager historien sig, sagde Jens Møller, der følte sig selv og de vælgere, der havde stemt på ham, overset. En plads i arbejdsmarkedsudvalget var ikke det, han havde forventet. Faktisk følte han konstitueringen som en personlig straf for, at han til tider havde været på kant med partiledelsen, bl.a. i debatten om udvidelse af rådhuset.

- Jeg har tidligere oplevet hr. borgmester, at hvis man mangler saglige argumenter i en sag, så bliver man primitiv og personlig, sagde Jens Møller og pegede på, at han under den tilbageliggende valgkamp følte, at han fik inddraget sin ytringsfrihed, eftersom offentlige læserbreve eller lignende skulle passere borgmesterens eller formanden bord til godkendelse.

- Jeg meldte mig ind i Venstre, dengang en mand var en mand, og et ord var et ord. Der var højt til loftet, og ikke mindst var troværdigheden i højsædet. Det gælder åbenbart ikke mere. Hvor er det ynkeligt, hvor er det uværdigt, lød det fra Jens Møller.

Da han satte sig ned - nu officielt som løsgænger - lød der en enkelt, lille applaus. Den kom fra Borgerlistens Thomas Ørting Jørgensen. Han har indtil videre ikke villet ytre sig officielt til konstitueringen. Men en plads i socialudvalget og en taburet i arbejdsgruppen for bosætning og landdistrikter var ikke det, han var gået til valg på.

Partifællens verbale bredside og exit kom umiddelbart i kølvandet på, at borgmester Henrik Frandsen først var blevet genvalgt og i sin tiltrædelsestale havde inviteret til et bredt samarbejde.

- Jeg ser frem til fire år i arbejdstøjet. Vi har den fælles opgave at forme en kommune, der om fire år er endnu bedre end nu, siger Henrik Frandsen og fortsatte:

- Der er tradition for brede forlig, og det kommer også til udtryk ved konstitueringen, der deler indflydelse ud på så mange som muligt, med respekt for valgresultatet og fremsatte ønsker og under inddragelse af kompetencer, sagde Henrik Frandsen.

Den udlægning var Jens Møller altså efterfølgende åbenlyst ikke enig i.

Anita Eriksen er en af de 12 nye medlemmer af kommunalbestyrelsen. Hun blev budt velkommen af partikollegerne i Venstre-gruppen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Nye pladser

Konstitueringsmøde blev indlagt med, at de 12 nye og 19 genvalgte politikere skulle finde deres pladser. Faktisk flaskede taburetfordelingen sig således, at ingen, lige bortset for borgmester Henrik Frandsen, som til sidde på samme stol som i den nuværende periode.

Rebellen Jens Møller var som resultat af sit personlige valgresultat placeret i midten af sit partis 15 hoveder store byrådsgruppe. Men "integrationen" i gruppen holdt altså ikke længe. Når kommunalbestyrelsen mødes til det første ordinære møde i slutningen af januar, må der findes en ny plads til løsgænger Møller.

Første byrådsmøde med det nye byråd.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Første byrådsmøde med det nye byråd.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Første byrådsmøde med det nye byråd.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Første byrådsmøde med det nye byråd.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Første byrådsmøde med det nye byråd.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Tønder For abonnenter

Tønder Kommune med i opløbet om ny naturnationalpark: Kritiker frygter, at dyr vil sulte ihjel

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold

AGF foran ved pausen: SønderjyskE jagter udligningen

Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Aabenraa

47-årig mand forbrændt: Hjemmelavet fyrværkeri selvantændte

Sønderborg

Massive protester mod biogasanlæg i Kværs: 44 indsigelser mod ny miljørapport

Aabenraa

Næstformand forstår det ikke: Nu flyttes børn fra omstridt specialskole

Kolding For abonnenter

Bil bragede ind i Freddie og Marlenes hus: Nu risikerer de, at deres hus braser sammen

Tønder

Godkendt weekend: Bredebro-kører holder fast i mesterskabskurs

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Nordtyskland

Derfor bliver forbundsdagen danskere, end du tror: SSW er nemlig ikke alene

Debat For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om det danske mindretals valgtriumf i Tyskland

Billund For abonnenter

Tesfaye mødte Osama, Bashir og Mahmoud: Sådan kom syriske flygtninge i arbejde på en virksomhed, hvor der er brug for dem

Annonce