Annonce
Sønderborg

Sidste brik i kæmpe havneprojekt: Danfoss-fond og PFA vil bygge boliger i 14 etager

Illustration, som viser et eksempel på, hvordan bebyggelsen kan se ud. Bebyggelsen på illustrationen ses fra promenaden. Illustration: Fra lokalplanen
En lokalplan er i høring for et lejlighedskompleks på 7000 kvadratmeter på Sønderborgs Nordhavn. Byggeriet er sidste brik i Franks Gehrys masterplan for Sønderborgs Havn med i alt ti bygninger indenfor lejligheder, kontorer, hotel og offentlige bygninger.

Sønderborg: Det er 12 år siden, at politikerne i Sønderborg Kommune vedtog den visionære plan med ti markante bygninger på Sønderborgs havn.

Nu kan den sidste bygning være på vej indenfor de kommende år, hvis en lokalplan, der lige nu er i høring, bliver vedtaget. Det drejer sig om et stort lejlighedsbyggeri på nordhavnen i op til 14 etager. Det er Bitten & Mads Clausens Fond og PFA, der står for byggeriet.

For PFA er byggeriet først og fremmest en investering i en attraktiv by.

Annonce

- Sønderborg er en spændende by med et enormt drive. Vi har gode relationer til Bitten & Mads Clausens Fond, og vi har længe været interesseret i at investere mere i Sønderborg. Det aktuelle projekt skal ligge på et fantastisk areal og er et meget spændende projekt, siger Michael Bruhn, der er ejendomsdirektør i PFA Ejendomme.

Den sidste grund

Det er PFA, som bærer 70 procent af projektet, mens Clausen-fonden står for resten.

- Tankerne for fonden er at få færdiggjort planerne for Byens Havn. Det er den sidste grund, og når det projekt er realiseret, er masterplanen bragt i mål. Det vil fonden gerne tilvejebringe, siger Kari Stochholm, der er kommunikationsmedarbejder ved fonden.

Det var arkitekt Frank Gehry, som lavede planen for havnen med ti bygninger placeret fra Kong Chr. X's Bro til den nordlige ende af havnen.

- Det er et spændende projekt, som vi overordnet har arbejdet på siden 2007. Gennem årene kunne nogle af os politikere godt blive i tvivl, om vi kunne få så meget til at ske på havnen. Men i kraft af PFA og Bitten & Mads Clausens Fond får vi det hele lukket af, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Annonce

Lejligheder til køb og leje

Teknik- og miljøudvalget har godkendt forslaget til lokalplanen, der er i høring til den 1. april.

Lokalplanen giver mulighed for at opføre etageboliger og en bypark, som skal være offentligt tilgængelig. Lejlighedskomplekset skal ligge ved siden af de seniorboliger og Danfoss-lejligheder, som PFA og Bitten & Mads Clausens Fond også står bag ved vejen Under Broen.

Fonden oplyser, at antallet af lejligheder og tidsplanen ikke ligger fast. Byggeriet bliver en blanding af eje- og lejelejligheder i forskellige størrelser til borgere lige fra enlige til børnefamilier. Lejlighederne får terrasser og altaner.

Annonce

Beboere mister udsigt

Beboere i de bagvedliggende Margretheparken, Frederikparken, Joachimparken og Udsigten gjorde indsigelser mod seniorboligerne, der kan blive op til syv etager, da de vil tage dele af beboernes udsigt.

Den nye lokalplan slår fast, at de bagvedliggende boligbebyggelser til en vis grad vil miste udsigt til Alssund.

- Vi har lavet en masterplan, som vi holder fast i. Bygningerne kommer til at tage kigget fra dem bagved, men den masterplan har været godkendt i mange år, siger Aase Nyegaard.

Forvaltningen planlægger at holde et borgermøde i forbindelse med lokalplanen.

Sådan ser visualiseringen af byggeriet ud set fra Bosager. Illustration: Fra lokalplanen

Byens Havn - 10 bygninger

De ti bygninger på Byens Havn er:

Bygning 1: Havbo, som er en beboelsesejendom ved Kong Chr. X’s Bro.

Bygning 2 og 3: Multikulturhuset og de renoverede Ewers Pakhus.

Bygning 4: Alsik Hotel.

Bygning 5: Kongebrohuset med 26 luksuslejligheder, som bliver indflytningsklar i år.

Bygning 6: Videnshuset med kontorer.

Bygning 7: Kontorbygning.

Bygning 8, 9 og 10: Er de tre nyeste boligbyggerier på Nordhavnen, som PFA og Bitten & Mads Clausens Fond står bag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce