Annonce
Esbjerg

Sjette direktør på tre år: Norsea skifter boss i vindforretningen efter et halvt år

Terje Borkenhagen er blevet udpeget til ny administrerende direktør hos Norsea Wind. Det oplyser den norskejede virksomhed i en pressemeddelelse. PR-foto
Nordmanden Terje Borkenhagen er nye administrerende direktør hos Norsea Wind. Han er topchef nummer seks på omkring tre år i selskabet.
Annonce

Esbjerg: Nordmanden Terje Borkenhagen er den nye administrerende direktør hos Norsea Wind med adresse på Kanalen 1 på Esbjerg Havn. Det oplyser den norskejede virksomhed i en pressemeddelelse.

Terje Borkenhagen erstatter Anders Peter Pedersen, som blot har haft chefposten siden juni sidste år.

Udskiftningen begrundes med ønsket om et tættere samarbejde mellem Norsea Wind og selskabets norske ejer, Wilhelmsen. Terje Borkenhagen har således været ansat hos shippingvirksomheden i godt 12 år fra 1996-2016 senest som direktør for Wilhelmsen Maritime Services.

- Udfordringerne forude kræver meget tætte arbejdsrelationer mellem adskillige Wilhelmsen-selskaber, ellers vil vi ikke lykkes i at få de kontrakter, vi er ude efter, for slet ikke at nævne at færdiggøre det arbejde, vi sætter os for. Norsea Wind, Norsea og Wilhelmsen Ship Management arbejder allerede tæt sammen og mere vil følge, siger John Strangeland, der er administrerende direktør for Norsea Winds moderselskab, Norsea i meddelelsen.

Regnskab

Norsea Wind fik i sit seneste offentliggjorte regnskab for 2018 et underskud på 4.744.786 kroner mod et underskud på 6.136.681 kroner år før.

I 2018 blev der også gennemført en kapitalforhøjelse på 15 millioner kroner fra Norsea Group AS, Norge.

Annonce

Vi er stærke sammen

Norsea Wind har haft sine udfordringer med at holde på topcheferne. Den første direktør Morten Basse, som blev ansat midt i 2016, sagde op efter et lille år på posten. Dengang lød det, at opsigelsen skyldtes uenighed om selskabets strategi, og at Morten Magnussen blev indsat som midlertidig administrerende direktør, til en afløser var fundet. Det skete et par måneder efter i form af Dennis Jul Pedersen. Med næsten to år på posten, før han tiltrådte som ny direktør i Esbjerg Havn, har han den suveræne anciennitetsrekord i det unge selskab, der er en udløber af det tidligere A.P. Møller-Mærsk serviceselskab Danbor samt vindfirmaet Øer. Efter et par måneder med økonomidirektør Lena Lundius midlertidigt på posten trådte Anders Peter Pedersen officielt til den 11. juni sidste år.

Den sjette topchef på mindre omkring tre år glæder sig imidlertid til udfordringen.

- Jeg er meget glad og ydmyg over denne mulighed. Jeg sætter stor pris på det solide arbejde, Norsea Wind har udført indtil nu. Vi og Wilhelmsen-gruppen er stærke sammen, og jeg ser frem til at udvikle vores vindtilbud yderligere og til at trække på alle de fantastisk gode ressourcer, vi har, for at sikre at Norsea Wind bliver en endnu mere betydelig spiller i den enorme og meget spændende vindindustri, udtaler Terje Borkenhagen i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Flyvende TM Tønder bankede fynboer

Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce