Annonce
Sønderborg

Skansegård-ejer sår tvivl om Sønderborg Kommunes upartiskhed

Skansegården er købt af Charles Ginnerskov, der ønsker at rive den ned. Det ser fredningsmyndighederne intet i vejen for, og ejendommen har heller ingen væstenlige historisk betydning. Men Venstre i Sønderborg Byråd er imod en nedrivning, og vil tager sagen i byrådet. Arkivfoto: Claus Thorsted
Ejeren af Skansegården, Charles Ginnerskov, stiller på sin egen Facebookside "Dybbøl Banke Skansegården", i betalte annoncer på nettet og i et debatindlæg spørgsmål ved, om Sønderborg Kommunes sagsbehandler tjener borgerne, kommunen eller om han har en anden agenda og et andet loyalitetsforhold. Det ligner manipulation af information fra embedsmænd, som til en vis grad burde være upartiske, skriver Ip Nordic-direktøren.
Annonce

Sønderborg: Charles Ginnerskov ejer Skansegården på Dybbøl Banke smukt beliggende med fin udsigt over Sønderborg Bugt og Vemmingbund. Den købte han at staten for fem millioner kroner, og han ønsker at nedrive den stærkt misligholdte ejendom. Det har især Venstre med politisk ordfører Peter Hansen fra dag et været modstander af, og Charles Ginnerskov har derfor længe kørt en kampagne på Facebook - Dybbøl Banke SKansegården - som 357 følger, men endnu flere læser i betalte sponsor-artikler. Her gennemgås en lang række tidligere sager om nedrivning af gamle ejendomme i Sønderborg. Men nu går Charles Ginnerskov efter borgmester Erik Lauritzen (S) og flere andre politikeres mening langt over stregen.

- Det her tager jeg klart afstand fra, siger borgmesteren.

For i en lang artikel, der kører som også kører som annoncer på Facebook - og kort før den blev lagt derud - offentliggjort som debatindlæg på netmediet Sønderborgnyt - sender Charles Ginnerskov en skarp kritik af en bestemt dog ikke navngiven kommunal embedsmand og sagsbehandler for Skansegården og nedrivningssagen.

"Spørgsmålet er: Arbejder sagsbehandleren for kommunen (og dermed borgerne), eller har han en anden agenda eller et andet loyalitetsforhold, der farver beslutningerne?" Skriver Charles Ginnerskov.

"Når en kommunal sagsbehandler på den måde udelukkende tilgodeser den ene side i det, der har udviklet sig til en konflikt - kan man blive i tvivl om hans upartiskhed", fortsætter han.

"Hvem arbejder kommunens sagsbehandler for?" Skriver Ip Nordic-direktøren.

Det har gjort mig både skuffet og vred. Vi politikere må tåle, at der bliver skudt på os. Vi kan forsvare os offentligt, det kan en embedsmand jo ikke. Hvis Charles Ginnerskov er utilfreds, så vil jeg anbefale ham at tage fat i os i den politiske ledelse - eller den administrative ledelse.

Aase Nyegaard (L), formand for teknisk udvalg

Annonce

Tavs Ginnerskov

Det hører ingen steder hjemme, mener borgmesteren. Som øverst ansvarlig for alle medarbejdere i Sønderborg Kommune tager Erik Lauritzen (S) kritikken meget alvorligt.

- Vi har ingen medarbejdere, der arbejder for bestemte interesser udenfor kommunen. De passer deres arbejde, som de lægger frem for os som politikere. Så igen: Det må jeg tage kraftigt afstand fra, siger han.

- Jeg synes, de (Skansegården/Charles Ginnerskov, red.) skal kritisere os som politikere, men ikke gå efter vores sagsbehandlere, siger Erik Lauritzen.

Charles Ginnerskov mener, at sagsbehandlerens billedvalg og beskrivelse af Skansegården stemmer nøje overens med det, modstanderne af en nedrivning har fremført. Charles Ginnerskov kalder det "en kampagne" modstanderne har kørt i medierne. Med Peter Hansen i spidsen. Ham omtaler Charles Ginnerskov konsekvent som "den tidligere borgmesterkandidat".

Tidligere har Charles Ginnerskov også skrevet, at JydskeVestkystens dækning af Skansegården har været helt ude af proportioner - og at det til dels skyldes Peter Hansen rolle som bestyrelsesmedlem for JydskeVestkysten, og at en medarbejder på JydskeVestkysten har budt på Skansegården. Redaktør Halldor Henriksen har bedt Charles Ginnerskov dokumentere, at en JV-medarbejder (som Charles Ginnerskov skrev hed Morten Pedersen) har budt på ejendommen. Avisen fik aldrig et svar fra Charles Ginnerskov. Men dagen efter var den del af Skansegårdens tekst fjernet på Facebook.

Som ved tidligere omtaler af Skansegården er Charles Ginnerskov heller ikke denne gang vendt tilbage for at kommentere sagen. Han meddeler sig ved envejskommunikation i sponsorerede reklamer på sociale medier - og så altså med debatindlæg i Sønderborgnyt.

Annonce

Skuffet og vred

Peter Hansen (V) tager også afstand fra at Charles Ginnerskov går direkte efter en bestemt embedsmand.

- Vi politikere skal nok klare at blive miskrediteret og kritiseret, som vi aldrig tidliger har oplevet. Vi er vant til lidt af hvert og er temmelig tykhudede. Men det er helt uacceptabelt, når kampagnen direkte går efter kommunens ansatte. Ansatte i Sønderborg kommune gør hver dag en kæmpe indsats. De arbejder ud fra de politikker, vi som byråd, har besluttet. De lader ikke personlig præference og holdninger farve deres beslutning. Jeg ved ikke hvad formålet med Hr. Charles Ginnerskovs angreb har været, men kan kun betegne det som et kæmpe selvmål, hvis han tror det påvirker den politiske proces. Jeg har sagt det mange gange: Sønderborg er ikke Korsbæk og man kan ikke købe sig til politisk indflydelse, siger Peter Hansen.

Formand for teknisk udvalg, Aase Nyegaard (Fælleslisten) kritiserede allerede i weekenden Charles Ginnerskovs angreb på en embedsmand.

- Det har gjort mig både skuffet og vred. Vi politikere må tåle, at der bliver skudt på os. Vi kan forsvare os offentligt, det kan en embedsmand jo ikke. Hvis Charles Ginnerskov er utilfreds, så vil jeg anbefale ham at tage fat i os i den politiske ledelse - eller den administrative ledelse, siger hun.

Uanset om den misligholdte ejendom Skansegården bliver renoveret eller der bygget en ny ejendom i området ved Dybbøl Banke, så får ejeren Charles Ginnerskov en smuk udsigt. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce