Annonce
Aabenraa

Skole har været dansk i 100 år

Nu kan den røde løber atter rulles ud. Det bliver dog ikke i så stor en forsamling, for selv om Løjt Kirkeby Skole runder de 100 år som dansk skole, så gælder corona-restriktionerne jo stadig. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Løjt Kirkeby Skole blev bygget i 1915, men det er først i år, 100 års jubilæet fejres, da skolen jo var tysk de første fem år.

Løjt Kirkeby: På tirsdag den 15. september fejrer eleverne på Løjt Kirkeby Skole skolens 100 års jubilæum.

Skoleleder Merete Gissel fortæller, at det har været en særlig opgave at finde ud, hvilken præcis dato skolen har fødselsdag. Skolens bygninger blev opført og skulle have stået færdige i 1914, men på grund af første verdenskrig blev håndværkerne indkaldt til krigstjeneste, og derfor blev bygningerne første indviet 15. september 1915.

- At vi så alligevel først fejrer 100 år i 2020, hænger sammen med Genforeningen i 1920, fordi skolens historie først begynder, da Løjt Kirkeby blev en del af Danmark, og det således blev en dansk skole, forklarer skolelederen.

Annonce

Løjt Kirkeby Skole markerede Genforeningen i uge 5 og kædede det allerede dengang sammen med skolens jubilæum, men da 100 år er noget helt særligt, bliver det også markeret på selve dagen.

Temadage følger jubilæum

Tirsdag bliver både en traditionel fejring og helt anden måde at fejre jubilæet på. Det bliver en fejring sammen, men hver for sig på grund af corona. Der vil være aktiviteter i klasserne, og der vil være en transmission fra skolens multisal, hvorfra der blandt andet holdes tale og spilles fødselsdagssange. Og til en rigtig fest er der naturligvis også noget godt til ganen, men det er hemmeligt lidt endnu.

Onsdag til fredag er der så tre temadage, hvor eleverne arbejder videre med emner som skolen i gamle dage, gamle lege, skolen i 70'erne, lejrskole i gamle dage og Løjt Kirkeby for 100 år siden.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Nye ejere inviterer indenfor: Vi troede ellers, vi var for private

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Blæst og regn stopper ikke en pælesidder: Tre kæmper om 20.000 kroner og det får arrangør til at overveje reglerne

Kolding For abonnenter

Ungt par sælger lejligheden på Frederiksberg og flytter ind i gammelt elektricitetsværk i Sydjylland: - Vi går og niver os i armen

Sydjylland For abonnenter

Blodigt drab i Sønderborg: Offeret rev hår ud af drabsmandens hoved

Varde For abonnenter

Mette er nybagt mor – men det er lige før, kæmpehunden Baby betyder mere

Sydjylland For abonnenter

Ansatte og pårørende råbte op om patientsvigt: Nu retter styrelse mindre kritik af behandlingen på kaosramt psykiatriafdeling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aabenraa

Svært at finde nye dagplejere: Nogle forældre må køre lidt længere

EfB

Målscorer: Hyballa solgte projektet til mig

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Varde

Jeg får hug: De unge udskammes og dømmes over en kam

Vejen For abonnenter

Den knaldrøde socialdemokrat: Jeg er til politik i øjenhøjde

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Energien var større end kvaliteten

Annonce