Annonce
Esbjerg

Skoleelev fra Esbjerg testet positiv med coronavirus: Pige fra 3. klasse blev smittet på skitur i Østrig

Det er en elev fra 3. klasse på Sønderrisskolen Aura i Esbjerg, der er smittet. Det skete på en skitur til Østrig. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
En pige fra Sønderrisskolen Aura i Esbjerg er nu smittet med coronavirus. Det skete på en skiferie til Østrig. Skolens ansatte, eleverne og deres forældre er orienteret, mens kommunen endnu ikke vurderer, at det er nødvendigt at lukke nogen skoler.
Annonce

ESBJERG: En elev fra Sønderrisskolen Aura i Esbjerg er blevet smittet med coronavirus, også kaldet COVID-19. Det drejer sig om en pige fra 3. klasse, der netop er vendt hjem fra en skiferie med sin familie i Østrig. Familien blev ved deres hjemkomst testet positive for virusset. Det bekræfter formand for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF).

Det understreges, at familien er gået direkte i karantæne ved hjemkomsten fra Østrig, og de har derfor ikke været i kontakt med andre efter de er kommet hjem. Familiens andet barn, en dreng, der ligeledes går på skolen, er testet negativ, men har symptomer.

Familien fortæller, at den har det godt. Den oplever at være småsyg med almindelige influenzasymptomer. Den mener, at det er meget vigtigt, at der ikke skabes myter og panik omkring situationen.

4 råd om børn og coronavirus

Esbjerg Kommune opfordrer til, at man lytter til Sundhedsstyrelsens fire råd til, hvordan man taler med børn om coronavirus.

1) Lyt til barnets bekymring

2) Tal med barnet om fakta

3) Tal med barnet om nyheder

4) Spørg om barnet fik svar

Annonce

Lukker ikke skoler endnu

Udvalgsformand Diana Mose Olsen (SF) opfordrer til, at man bevarer roen. Skolens elever og forældre er blevet orienteret i løbet af onsdag formiddag.

Hun fortæller i øvrigt, at der ikke foreløbig er planer om at lukke skolen.

- Lige nu er der tale om et enkelt tilfælde, og derfor lukker vi ikke skolen. Men der sidder et beredskab klar, og det er hele tiden er i kontakt med myndighederne. Vi gør, hvad der skal til, og er klar til at lukke ned, hvis det bliver nødvendigt. Vi tager det meget alvorligt, siger Diana Mose Olsen (SF).

Annonce

Dialog med sundhedsmyndigheder

Esbjerg Kommune har aktiveret et beredskab, der skal sikre, at driften opretholdes, når visse ting sættes ud af kraft. Det betyder, at det er her, man sørger for at sikre driften af skoler og institutioner, hvis ansatte eksempelvis bliver syge.

Dette beredskab skal desuden sikre, at børn og forældre får den rigtige information, og at der ikke handles på baggrund af følelser.

Alle afgørelser om eventuel lukning af skoler sker på baggrund af kommunens dialog med Styrelsen For Patientsikkerhed. Direktør for Børn og Kultur i Esbjerg Kommune Jørn Henriksen fortæller, at man er meget opmærksom på, hvornår det kan blive nødvendigt at lukke ned.

- Det sker, hvis man har bekymring for, at de smittede har været i kontakt med andre elever. Der sker en overvejelse i alle konkrete eksempler, men i situationen på Sønderrisskolen har man vurderet, at der er lille risiko for, at andre er blevet smittet, da eleven ikke har været i kontakt med andre siden hjemkomsten fra Østrig. Men vi er hele tiden i dialog med sundhedsmyndighederne, siger han.

Diana Mose Olsen (SF) fortæller, at man endnu ikke vil lukke skolen, men at man er klar til at handle, hvis det bliver nødvendigt. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce